Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co to za system subarynki maja?

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie.....

Ktoś podpowie co to za system subaru montuje, że jak tylko auto podniosą w warsztacie to telefon dzwoni?

Napisano

> Jak w temacie.....

> Ktoś podpowie co to za system subaru montuje, że jak tylko auto podniosą w warsztacie to telefon

> dzwoni?

nie rozumiem.

znaczy odstawiasz auto do warsztatu, podnosza je na podnosniku, to pewnie majster potem dzwoni powiedziec co i jak, z pytaniem "czy robic?"

Napisano

o alarm z powiadomieniem na gsm sie rozchodzi ?

Napisano

> Jak w temacie.....

> Ktoś podpowie co to za system subaru montuje, że jak tylko auto podniosą w warsztacie to telefon

> dzwoni?

za dużo alleluja pub2.gif

Napisano
  • Autor

uzupełnienie pytania..

Dzwoni centrala alarmowa z Warszawy z zapytaniem czy wszystko z kierownikiem jest ok.

To jakiś system "bezpieczeństwa"

Napisano

Zwykłe powiadamianie GSM wykupione w abonamencie w firmie świadczącej takie usługi. Bardzo powszechne w systemach lokalizacji pojazdów GPS...

Napisano

> nie rozumiem.

> znaczy odstawiasz auto do warsztatu, podnosza je na podnosniku, to pewnie majster potem dzwoni

> powiedziec co i jak, z pytaniem "czy robic?"

no to mnie rozbawiłeś ... smile.gifsmile.gifsmile.gif

ps. oczywiście jest to system nadzoru satelitarnego ew. gps i jego nazwę najpewniej uzyskasz w salonach SUBARU smile.gif

ale na pewno są różne marki takich systemów ,a to że po podniesieniu dzwoni telefon ... no cóż są różne opcje przy popularnych gps'ach

w znajomej firmie mieli auto z nadzorem 24h , i w nocy zadzwonił telefon do osoby zajmującej się flotą aut ... czy wszystko z autem ok bo porusza się szybko w kierunku ukraińskiej granicy ...

a to szefostwo leciało na poranne cośtam ... clown.gif

Napisano
  • Autor

> Zwykłe powiadamianie GSM wykupione w abonamencie w firmie świadczącej takie usługi. Bardzo

> powszechne w systemach lokalizacji pojazdów GPS...

Tylko jak to podnośnik wykrywa? Z kanału możesz go pruć i nic, a tyko windą podniosą to w ciągu 10 minut telefon.

"Przechyłówka" to nie jest bo auto poziomo w górę jedzie?

Będę musiał sobie salon subaru odwiedzić zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

ISR Keratronika: KLIK

Napisano

> Tylko jak to podnośnik wykrywa? Z kanału możesz go pruć i nic, a tyko windą podniosą to w ciągu 10

> minut telefon.

> "Przechyłówka" to nie jest bo auto poziomo w górę jedzie?

> Będę musiał sobie salon subaru odwiedzić

Zawieszenie opada, może coś w stylu samopoziomowania ksenonów.

Napisano

> Zawieszenie opada, może coś w stylu samopoziomowania ksenonów.

pod warunkiem ze podnosisz na "lapach". A jak idzie cala szyna w gore i auto stoi na kolach ? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> pod warunkiem ze podnosisz na "lapach". A jak idzie cala szyna w gore i auto stoi na kolach ?

hmmm sprawdzę jaką mają windę

Napisano

> hmmm sprawdzę jaką mają windę

jeszcze jedyne co mi przychodzi na mysl to jakis dalmierz zamontowany na srodku ( wzgledem szerokosci auta) , ktory po wykryciu wiekszego dystansu od podlogi uaktywnia system.

Napisano

> hmmm sprawdzę jaką mają windę

pewnie klumnowy ... podpięcie się do potencjometru xenonów załatwia sprawe smile.gif

Napisano

> Tylko jak to podnośnik wykrywa? Z kanału możesz go pruć i nic, a tyko windą podniosą to w ciągu 10

> minut telefon.

Jak najbardziej przechyłówka. Współczesne daja znac jak zmieni sie kąt o 1,5* więc wystarczy porządne bujniecie . Czasem wystarczy usiąśc na krawędzi bagażnika i już sygnał idzie.

Napisano

> Jak najbardziej przechyłówka. Współczesne daja znac jak zmieni sie kąt o 1,5* więc wystarczy

> porządne bujniecie . Czasem wystarczy usiąśc na krawędzi bagażnika i już sygnał idzie.

A jaki masz przechył auta, jak jest podnoszone poziomo do góry? Czujniki mogą np. w amortyzatorach być-jeśli wszystkie cztery dają sygnał, ze koła oderwały się od ziemi na czs dłuższy niż powiedzmy 3 sekundy to podnoszą alarm - tak na przykład.

Napisano

> A jaki masz przechył auta, jak jest podnoszone poziomo do góry? Czujniki mogą np. w amortyzatorach

> być-jeśli wszystkie cztery dają sygnał, ze koła oderwały się od ziemi na czs dłuższy niż

> powiedzmy 3 sekundy to podnoszą alarm - tak na przykład.

Ale opowiadasz to bo wiesz czy Ci sie wydaje? Ja to montuje i wiem co to jest. A 1* - 1,5* to jest nic.

Jak jest sezon na zmiany opon to monitoring u nas miał urwanie głowy z sygnałami bo większośc klientów zapominała powiadomic o tym ,że auto będzie w serwisie.

Napisano

> Jak w temacie.....

> Ktoś podpowie co to za system subaru montuje, że jak tylko auto podniosą w warsztacie to telefon dzwoni?

ISR - Inteligentny System Ratunkowy. Auto stało w warsztacie, zostało uniesione, wyzwolił się sygnał alarmowy Holowania. Wtedy operatorzy z Centrum Monitorowania Keratronik dzwonią na komórkę do klienta lub jak nie ma kontaktu to na urządzenie zamontowane w pojeździe.

Ot cała ciekawostka grinser006.gif

Napisano

> ISR - Inteligentny System Ratunkowy. Auto stało w warsztacie, zostało uniesione, wyzwolił się

> sygnał alarmowy Holowania. Wtedy operatorzy z Centrum Monitorowania Keratronik dzwonią na

> komórkę do klienta lub jak nie ma kontaktu to na urządzenie zamontowane w pojeździe.

> Ot cała ciekawostka

Ile taka zabawka kosztuje?

Pozdrawiam BAS

Napisano

> minut telefon.

Jeżeli zostanie podniesiona jedna z osi pojazdu wtedy sygnałsię generuje, zaś jeżeli pojazd będzie równomiernie, powoli i cały podnoszony sygnał nie powinien się wygenerować.

Napisano

> Ile taka zabawka kosztuje?

> Pozdrawiam BAS

Jak kupujesz Subaru to jest za 1zł przez rok. Później abonament. Oczywiście można zamontować w każdym pojeździe. Cen dokładnie nie pamiętam, waha się ok.1500zł.

Napisano

> Ile taka zabawka kosztuje?

> Pozdrawiam BAS

300 złotych montaż + 50 złotych miesięcznie...

Napisano

> 300 złotych montaż + 50 złotych miesięcznie...

Gdzie taka cena jest?

Napisano

> 300 złotych montaż + 50 złotych miesięcznie...

Właśnie do mnie dotarło, że mam coś takiego w Krowie, nazywa się to B&M S.O.S czy jakoś tak, trzeba tylko podpisać umowę z Fiat'em i będzie bangladesz.

Podoba mi się to rozwiązanie.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Właśnie do mnie dotarło, że mam coś takiego w Krowie, nazywa się to B&M S.O.S czy jakoś tak,

> trzeba tylko podpisać umowę z Fiat'em i będzie bangladesz.

> Podoba mi się to rozwiązanie.

> Pozdrawiam BAS

Doskonałe do optymalizowania pracy kierowców zlosnik.gif

Napisano

> a no tak

My to sprzedawaliśmy za 1050,- juz z trzyletnim abonamentem w cenie.

Napisano

> coś źle?

Nie, tylko solid ma zawsze wszystko tańsze niż inni hehe.gif

Napisano

> My to sprzedawaliśmy za 1050,- juz z trzyletnim abonamentem w cenie.

A dziwią się u mnie, że sprzedaż nie idzie jak mamy jedną z największych cen grinser006.gif

Napisano

> A dziwią się u mnie, że sprzedaż nie idzie jak mamy jedną z największych cen

Moja juz była wysoka. Dlatego bedzie nowe urzadzenie i jeszcze niższa cena.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.