Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alarm/centralny zamek - pytanie

Featured Replies

Napisano

Otrzymaliśmy w "spadku" grinser006.gif starego 96 r. mikruta, ale marka/model bez większego znaczenia, bo alarm/CZ dokładany przez dealera.

W każdym razie - CZ z klucza działa, a z pilota już nie. Myślałem, ze to kwestia bakteryjki, ale po zmianie tejże to samo. Co może być tego przyczyną? hmm.gif

Na elektryce/elektronice zupełnie się nie znam. blush.gif

Napisano

> Otrzymaliśmy w spadku starego 96 r. mikruta, ale marka/model bez większego znaczenia, bo alarm/CZ

> dokładany przez dealera.

> W każdym razie - CZ z klucza działa, a z pilota już nie. Myślałem, ze to kwestia bakteryjki, ale po

> zmianie tejże to samo. Co może być tego przyczyną?

> Na elektryce/elektronice zupełnie się nie znam.

A masz pewnosc, ze wczesniej dzialalo? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> A masz pewnosc, ze wczesniej dzialalo?

Tak, jeździłem tym autem wiele lat, potem brat, a teraz moja serce.gif. grinser006.gif

Napisano

> Otrzymaliśmy w "spadku" starego 96 r. mikruta, ale marka/model bez większego znaczenia, bo

> alarm/CZ dokładany przez dealera.

> W każdym razie - CZ z klucza działa, a z pilota już nie. Myślałem, ze to kwestia bakteryjki, ale po

> zmianie tejże to samo. Co może być tego przyczyną?

> Na elektryce/elektronice zupełnie się nie znam.

Jak długo pilot leżał bez baterii to mógł sie wyprogramowac. Jeżeli to stary sprzęt to szybciej i taniej wymienic sterownik pilotowy CZ bo kosztuje ok 30-40,-

Napisano
  • Autor

> Jak długo pilot leżał bez baterii to mógł sie wyprogramowac. Jeżeli to stary sprzęt to szybciej i

> taniej wymienic sterownik pilotowy CZ bo kosztuje ok 30-40,-

Alarm uzbraja, bo jak popikałem, a potem otworzyłem z klucza, to zaczął wyć. Potem nie mogłem wyłaczyć... facepalm%5B1%5D.gifhehe.gif

Ale w końcu zaskoczył i wyłączył. ok.gif

Napisano

> Alarm uzbraja, bo jak popikałem, a potem otworzyłem z klucza, to zaczął wyć. Potem nie mogłem

> wyłaczyć...

> Ale w końcu zaskoczył i wyłączył.

Czyli cos się wali w samej centralce alarmu. Moze wyjście sterujące zamkiem jest zjarane. Ja jestem zdania ,że nie ma co w brązie rzeźbic tylko albo założyc nowy alarm ( ok 100,-) albo sterownik zamka i cieszy się spokojem.

Napisano

> Jak długo pilot leżał bez baterii to mógł sie wyprogramowac. Jeżeli to stary sprzęt to szybciej i

> taniej wymienic sterownik pilotowy CZ bo kosztuje ok 30-40,-

W dobrym serwisie alarmów zrobią to za parę groszy , ja skorzystałem z zaprzyjaźnionego , bo drugi pilot nie działał za free , trwało to może dwie minuty , trzeba wiedzieć gdzie centralka i chyba wyłącznik serwisowy czy coś takiego , też nie jestem biegły w tym temacie , ale mi działa . devil.gif

Napisano

> W dobrym serwisie alarmów zrobią to za parę groszy , ja skorzystałem z zaprzyjaźnionego , bo drugi

> pilot nie działał za free , trwało to może dwie minuty , trzeba wiedzieć gdzie centralka i

> chyba wyłącznik serwisowy czy coś takiego , też nie jestem biegły w tym temacie , ale mi

> działa .

Nie doczytałeś ,że pilot działa czyli to nie kwestia programowania.

Napisano

> Nie doczytałeś ,że pilot działa czyli to nie kwestia programowania.

Mogło coś paść w centralce ale centralki (fakt, nie wszystkie) też się programuje.

W lanosie po padzie akumulatora lub całkiem przypadkiem - nie wiem, alarm przestał otwierać centralny zamek - normalnie zamykał z pilota, włączał immobilizer ale otwierać trzeba było kluczem.

Po pewnym czasie okazało się, że alarm nie reaguje na drugi, dawno nie używany egzemplarz pilota.

"Pan od Alarmów" w kilka minut "dopisał" pilota do centralki, włączył w centralce otwieranie zamków.

Nawet nie szukał tajnego przycisku gdzieś w aucie - miał przyrząd serwisowy.

Napisano

> Mogło coś paść w centralce ale centralki (fakt, nie wszystkie) też się programuje.

> W lanosie po padzie akumulatora lub całkiem przypadkiem - nie wiem, alarm przestał otwierać

> centralny zamek - normalnie zamykał z pilota, włączał immobilizer ale otwierać trzeba było

> kluczem.

> Po pewnym czasie okazało się, że alarm nie reaguje na drugi, dawno nie używany egzemplarz pilota.

> "Pan od Alarmów" w kilka minut "dopisał" pilota do centralki, włączył w centralce otwieranie

> zamków.

> Nawet nie szukał tajnego przycisku gdzieś w aucie - miał przyrząd serwisowy.

Tego nie stwierdzimy bo nie znamy modelu alarmu i nie wiemy czy taka procedura jest w nim mozliwa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.