Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Instalka II gen i problem z odpaleniem

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

Mam instalcje II generacji w sienie 1.6 16v. auto odpalane zawsze na benzynie. pozniej przelaczane na gaz. steruje wszystkim cudo zwne Zavolli Co.Re.Gas. Jakis czas temu mialem sytuacje ze po zgaszeniu nie moglem odpalic auta. niby wszystko jest ok. pompa paliwa dziala. prad jest. a po przekreceniu kluczyka cisza. no i teraz pytanie czy komputerek od gazu moze sie przywiesic i odciac zasialnie tak ze rozrusznik nawet nie zakreci? z gory dzieki za pomoc

Pozdrawiam

Paweł

Napisano

mi to wygląda na problem ze stacyjką albo z rozrusznikiem

Napisano
  • Autor

stacyjka niby ok. przekrecam - kontorlki sie swieca, pompa paliwa sie załącza. nie wiem jak rozrusznik. po tym jak przestal przez nic odpalil bez problemu.

Pozdrawiam

Paweł

Napisano

> stacyjka niby ok. przekrecam - kontorlki sie swieca, pompa paliwa sie załącza. nie wiem jak

> rozrusznik. po tym jak przestal przez nic odpalil bez problemu.

> Pozdrawiam

> Paweł

Ja miałem kiedyś w Pandzie podobne problemy - rozrusznik nie kręcił, postał do rana i odpalał - i tak kilka razy.

W końcu jak padł zupełnie, po odcholowaniu do warsztatu pomogła wymiana

przewodu masowego + czyszczenie z korozji miejsca styku przewodu z silnikiem i nadwoziem.

Inna możliwa przyczyna takich objawów to pęknięta obudowa rozrusznika

- podobno w Pandach częsta przypadłość po wjechaniu w kałużę, nie wiem jak w Sienie.

Wyczyść też klemy na akumulatorze i dokręć, bo może są brudne i poluzowane.

Napisano

> Witajcie,

> Mam instalcje II generacji w sienie 1.6 16v. auto odpalane zawsze na benzynie. pozniej przelaczane

> na gaz. steruje wszystkim cudo zwne Zavolli Co.Re.Gas. Jakis czas temu mialem sytuacje ze po

> zgaszeniu nie moglem odpalic auta. niby wszystko jest ok. pompa paliwa dziala. prad jest. a po

> przekreceniu kluczyka cisza. no i teraz pytanie czy komputerek od gazu moze sie przywiesic i

> odciac zasialnie tak ze rozrusznik nawet nie zakreci? z gory dzieki za pomoc

> Pozdrawiam

> Paweł

Też mam taką Sienę i też miałem taki problem. Jak kol. patre pisze, winna była stacyjka - taka czarna kostka wpinana od dołu. Najpierw nie odpalał raz na kilka tygodni, potem dni a potem to już wcale. Zapłon był, kontrolki się paliły, pompa pracowała a potem cisza. Może być że coś innego wysiada ale objaw podobny do tego co ja miałem.

Napisano
  • Autor

a mozesz ta kostke zlokalizować? zrozumialem ze chodzi o kostke w desce (pod deska) rozdz. do ktorej podlacza sie stacyjke.

Pozdrawiam

Paweł

Napisano

> a mozesz ta kostke zlokalizować? zrozumialem ze chodzi o kostke w desce (pod deska) rozdz. do

> ktorej podlacza sie stacyjke.

> Pozdrawiam

> Paweł

Kostka na dole stacyjki. Odkręcasz i wypinasz dolną osłonę kolumny kierownicy i z lewej strony masz wkładane kable do stacyjki. Wyciągasz kostkę z kablami a potem to ustrojstwo które może być felerne. Tu jest stary wątek o tym.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.