Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oświetlenie wewnętrzne LED

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> Z trzech podanych wyzej, tylko nr 1

> Pozostale moga swiecic gorzej niz oryginalna zarowka.

> Mialem przez pewien czas zalozone 2 diody - nr1. jako oswietlenie przy lusterku. Dawalo rade,

> swiecilo troche jasniej niz oryginalna zarowka. Barwa swiatla- lekko blada, ale da sie do tego

> przywyczaic.

> Teraz poszedlem na calosc i mam takie 3 wynalazki wsadzone jako oswietlenie kabiny:

> Klik Allegro

> Jest o WIELE jasniej niz bylo na poczatku, barwa swiatla nadal jest zimna, ale do zniesienia.

Rozumiem, że zrezygnowałeś z mocowania żarówki i wpiąłeś po prostu ten panel w instalację? Chyba bym wolał po prostu wymienić żarówkę na jej odpowiednik ledowy pasujący w fabryczne mocowanie żarówki...

Napisano

> Ile wytrzyma nowy akumulator po podłączeniu odbiornika 60-70Watt??

> Nowy zagwarantuje mi poranny rozruch, gdy zapomnę wyłączyć ten odbiornik na noc?... no pokaż mi

> taki akumulator

Światło w samochodzie samo sie wyłącza po kilku minutach (przynajmniej u mnie, nie wiem jakie masz auto).

Napisano
  • Autor

> Światło w samochodzie samo sie wyłącza po kilku minutach (przynajmniej u mnie, nie wiem jakie masz

> auto).

Gdybyś przeczytał moje posty w tym temacie, to wiedziałbyś, że u mnie też po kilku minutach tak się dzieje. Ale można je zapalić na stałe, a ponadto mam dzieci, które często otwierają drzwi podczas np. grillowania wink.gif

Nie ważne - clou jest takie, że mam dość znaczne obciążenie przez oświetlenie i chcę je zminimalizować. Po to jest ten temat, nie pytałem czy mam sprawny akumulator czy szukać nowego zlosnik.gif. Nawet fabrycznie nowy, 2x większej pojemności da się rozładować takim obciążeniem jak u mnie - w dość niedługim czasie.

Napisano

> Rozumiem, że zrezygnowałeś z mocowania żarówki i wpiąłeś po prostu ten panel w instalację? Chyba

> bym wolał po prostu wymienić żarówkę na jej odpowiednik ledowy pasujący w fabryczne mocowanie

> żarówki...

z zestawem ledowym przyszly 3 rozne koncowki do wpiecia w miejsce zarowki. Plug and play.

Napisano
  • Autor

> z zestawem ledowym przyszly 3 rozne koncowki do wpiecia w miejsce zarowki. Plug and play.

ok.gifhmm.gifdobre...zastanowię się ok.gif

Napisano

Możesz stosować zamienniki, pod warunkiem że:

- lubisz temp barwową 6000-8000K (tylko takie są sprzedawane do samochodów)

- nie masz magistrali CAN i pomiaru prądu (ja mam wink.gif ).

Jeśli chcesz ciepłe i nie obca Ci lutownica, to kup sobie takie.

Ja je stosuję i jestem zadowolony. Delikatnie świecą w kabinie (w stanie wyłączonym (CAN)), ale to w niczym nie przeszkadza.

Do oświetlenia zewnętrznego (np. podświetlenie rejestracji) nie stosuję, bo komp wyrzuca błąd żarówki.

A równoległego rezystora nie chce mi się wstawiać.

Od dziesięciu sztuk masz po 2,10$.

Napisano

>

> Jeśli chcesz ciepłe i nie obca Ci lutownica, to kup sobie takie.

O ile sprzedawca nie oszukuje z jasnością to 108 lumenów z tych ledów jest porównywalna z żarówką 10W. Inna sprawa, że G4 to jest zamiennik dla domowych żarówek halogenowych 12V. Przy 14V jakie są w samochodzie trzeba dodać rezystor dla ograniczenia prądu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.