Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

łożysko sprzęgła

Featured Replies

Napisano

Mam pytanko czy w naszych stilonach jest hydrauliczny wysprzęglik sprzęgła np ten http://moto.allegro.pl/lozysko-oporowe-stilo-1-9jtd-valeo-i1728062891.html bo coś mi zaczyna być słychać poszumywanie jak wciskam pedał sprzęgła czy też może powinienem sprawdzić stan oleju w skrzyni bo chyba on jest nim sterowany ?

Napisano

> Mam pytanko czy w naszych stilonach jest hydrauliczny wysprzęglik sprzęgła np ten

> http://moto.allegro.pl/lozysko-oporowe-stilo-1-9jtd-valeo-i1728062891.html

no jak by nie było jest to do skrzyni w stilo wink.gif

> bo coś mi zaczyna

> być słychać poszumywanie jak wciskam pedał sprzęgła czy też może powinienem sprawdzić stan

> oleju w skrzyni bo chyba on jest nim sterowany ?

nie

wyprzęgnik sterowany jest z obiegu hamulcowego

czyli płynem hamulcowym poziom oleju w skrzyni nie ma tu nic wspólnego

a szumy mogą być z kończącego się sprzęgła, lub z docisku sprzęgła np

Napisano

Na pewno jest hydrauliczny ,takie są w 115 KM

A szum tak jak kolega ijan pisze może kończyć się sprzęgło

Napisano
  • Autor

aha rozumiem co do sprzęgła to chyba jeszcze na niego nie koniec bierze z niska i ciągnie bez ślizgu żadnego docisk nie telepie przy ruszaniu a może łożysko w tym wysprzęgliku się kończy?

Napisano

> aha rozumiem co do sprzęgła to chyba jeszcze na niego nie koniec bierze z niska i ciągnie bez

> ślizgu żadnego docisk nie telepie przy ruszaniu a może łożysko w tym wysprzęgliku się kończy?

telepać to ci może dwu-mas a nie docisk

objawy kończącego się docisku to dziwne szumy i zgrzyty

przy puszczaniu wciskaniu sprzęgła

plus łożysko ale to jak łożysko pada to i docisk też za świeży raczej nie będzie

Napisano
  • Autor

ok no to trzeba będzie zobaczyć do sprzęgła na to wygląda no cóż jak mus to mus dzięki za informację co wiedza to wiedza jeszcze raz dzięki smile.gifwaytogo.gif

Napisano

> aha rozumiem co do sprzęgła to chyba jeszcze na niego nie koniec bierze z niska i ciągnie bez

> ślizgu żadnego docisk nie telepie przy ruszaniu a może łożysko w tym wysprzęgliku się kończy?

Moje sprzęgło też brało z dołu, nic sie nie ślizgało i pewnego dnia awaria. Ledwo dawałem radę ruszyć, tak trzepało autem. Po zdjęciu skrzyni u Cinka, okładzina sama wyleciała - taki ładny ring wink.gif Okazało się, że okładzina sprzęgła jest tak starta, że puściły nity. Mimo to, dało się ruszyć i dojechać 25km !!

Napisano
  • Autor

no u mnie od jakiegoś czasu jak jadę i zmieniam bieg i wciskam sprzęgło to slychać takie łuuuuuu !!! a wczoraj już na postoju na luzie przy wciskaniu sprzęgła zaczyna coś szumieć cicho

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.