Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Plecak czy tankbag? Plecak + tankbag 2in1? Jaki?

Featured Replies

Napisano

Czy są jakieś sprzęty, które mogą pełnic funkcję plecaka i tankbaga, a do tego pomieszczą kask?

Ogólnie przydałby mi się jakiś kawałek szmaty, który pomieści podręczne pierdoły typu buty, spodenki, laptopa, lepiej się sprawdzi plecak czy tankbag? Pasażerów nie wożę, więc nie wpływa to na decyzję o plecaku.

Jakieś modele konkretne możecie polecić? Czy po prostu zwykły plecak z jakiegoś marketu czy innego Alpinusa sobie kupić?

Alpinestar Tech Aero kosztuje dużo, choć z wyglądu mi się mega podoba, ale nie wiem jak z jego praktycznością...

Napisano

mm coś takiego i jestem bardzo zadowolony. Ma 3 poziomu regulacji. Po otwarciu 2 wchodzi spokojnie kask integralny, można jeszcze jeden poziom otworzyć i mamy bardzo duzo miejsca. Są paski do noszenia jako plecak. Ja tymi paskami często przypinam baga do zadupka bo tak mi się wygodniej jeździ. Po całkowitym rozłożeniu i zapięciu na baku możesz zapomnieć o zegarach, ale żadko zdarza mi się jeździć z rozłożonym na maxa. Może nie wygląda on jakoś ładnie i nie jest ze sztywnego materiału jak inne, dużo droższe, ale za to ma ogromną pojemność. Magnesy też bardzo dobrze trzymają. Jak z każdym tankbagiem trzeba uważać żeby zawsze bak był czysty i do magnesów nic nei było przyczepione bo ja już sobie przez to bak troche porysowalem;/

Napisano

Mam ten sam, uzywam od 2 lat (aktualnie bez moto, wiec nie uzywam 270751858-jezyk.gif) i moge polecic. Kupilem uzywany za 50, wiec ma wiecej, niz te 2 lata i nadal sie trzyma dobrze.

Napisano

> Laptop 15,4" wejdzie?

Na płasko nie wejdzie. Jak go postawisz bokiem to spokojnie. Jest to jeden z większych tankbagów, więc myślę że nie znajdziesz takiego do którego spokojnie na płasko wejdzie laptop.

Napisano

> tylko topcase

Ale jak chcesz zabrać ze sobą jakieś pierdółki w stylu nawigację, telefon, portfel, butelkę z wodą, aparat to nie będziesz dźwigał topcase'a.

Często mały tankbag jest o wiele wygodniejszy.

Napisano

> Ale jak chcesz zabrać ze sobą jakieś pierdółki w stylu nawigację, telefon, portfel, butelkę z wodą,

> aparat to nie będziesz dźwigał topcase'a.

> Często mały tankbag jest o wiele wygodniejszy.

to wrzucasz normalny plecak do kufra, zabierasz plecak a rekawiczki, kask i inne sieci zostawiasz w kufrze

Napisano

> to wrzucasz normalny plecak do kufra, zabierasz plecak a rekawiczki, kask i inne sieci zostawiasz w

> kufrze

No to rzeczywiście jest jakieś rozwiązanie ok.gif

Chociaż trochę bałbym się o kask.

Napisano

> No to rzeczywiście jest jakieś rozwiązanie

> Chociaż trochę bałbym się o kask.

moj sie akurat nie miesci ale rozwiazanie z kufrem cwicze od dawna i jest to najlepsze wyjscie. Na parkingach strzezonych zostawiam kask na lusterku, jeszcze nic mu sie nie stalo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.