Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Audi A4 problem z wtryskiwaczami

Featured Replies

Napisano

Witam,

Ja tak po sąsiedzku.

Kolega ma Audi A4 z 2003r z silniczkiem 2.5 TDI

Ostatnio zaczęło mu przybywać oleju i wychodzi na to że dostaje mu się paliwo do oleju silnikowego.

Podpięliśmy się z VAGiem i wyszedł błąd:

Silniczek przedstawił się jako:

Component and/or Version: 2.5l V6 TDI G000SG 0014

i błąd:

00542 - Needle lift Sensor (G80)

30-10 - Open or Short to Plus - Intermittent

I teraz na moje oko jest do wymiany co najmniej wtryskiwacz sterujący, a biorąc pod uwagę przebieg 240kkm trzeba by wymienić wszystkie, bo jak jeden leje to reszta pewnie też albo już leje albo zacznie zaraz.

Zastanawiałem się jeszcze czy to autko ma filtr cząstek stałych, bo ponoć przez to też przybywa czasami oleju jak jest zatkany, ale nie widziałem nic takiego.

Znalazłem na allegro wtryskiwacze BOSH, ale nie wiem czy to do tego silnika.

Czy mogli byście doradzić coś jak to naprawić?

Czy całe wtryski czy tylko rozpylacze bo też o samych końcówkach czytałem.

Na allegro znalazłem to:

http://allegro.pl/vw-audi-2-5-tdi-wtryski-wtryskiwacze-nowe-komplet-i1723738224.html

cena trochę zabojcza, ale jak spytałem w sklepie to mi gość powiedział że coś koło 800zł za szt shocked.gif więc zdębiałem...

Napisano

A gdybyś tak wymienił wlasie ten 1 wtyskiwacz. Udaj sie na szroot tam coś znajdziesz albo na alledrogo

Napisano
  • Autor

autko ma prawie 250kkm i z tego co czytałem to w nich właśnie przy tym przebiegu padają wtryski, więc wolałbym wymienić komplet. Co do szrotowych to jest loteria, a jak już trzeba płacić za wymianę to wolałbym coś pewnego

Napisano

> autko ma prawie 250kkm i z tego co czytałem to w nich właśnie przy tym przebiegu padają wtryski,

> więc wolałbym wymienić komplet. Co do szrotowych to jest loteria, a jak już trzeba płacić za

> wymianę to wolałbym coś pewnego

To jak chcesz pewny, to do aso. Jeden kosztuje 2200zł. Dalej chcesz wszystkie wymieniać? smile.gif

Od 300 za szt. się zaczynają używki na allegro ale z nimi to różnie niestety bywa.

Tak czy siak, ja jestem zdecydowanym przeciwnikiem wymiany "na wszelki wypadek" bo szkoda kasy. Nie rozumiem ludzi którzy mają np. jeden wahacz do roboty to wymieniają wszystkie? Wg mnie wystarczy uszkodzony + ten który jest przy nim.

Proponuję Ci zdiagnozować w jakim są stanie, jakie Ci wyskakują korekty na każdym pompowtrysku i będziesz widział co i jak.

Napisano

Autorze postu: Wtryski to najlepiej nowe... żadnych używek... chyba że ktoś zrobi logi do nich z vaga smile.gif ale na allegro to raczej takiej opcji nie ma... wymień tylko te uszkodzone, bo klient popadnie w długi smile.gif

> Tak czy siak, ja jestem zdecydowanym przeciwnikiem wymiany "na wszelki wypadek" bo szkoda kasy. Nie

> rozumiem ludzi którzy mają np. jeden wahacz do roboty to wymieniają wszystkie? Wg mnie

> wystarczy uszkodzony + ten który jest przy nim.

to spróbuj zdiagnozować który wahacz stuka w zawieszeniu audi np A4 B5 i modele wzwyż B6 B7... to co, że wymienisz jeden... jak za miesiąc następny... ile razy kolego będziesz ściągał koło i sprawdzał geometrię??? wymiana jednego elementu w tym zawieszeniu to opcja faktycznie uboga ale uwierz mi że nie warto babrać się i brudzić palce jak klient za chwilę przyjedzie że znów coś mu stuka....

> Proponuję Ci zdiagnozować w jakim są stanie, jakie Ci wyskakują korekty na każdym pompowtrysku i

> będziesz widział co i jak.

z tym masz rację...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.