Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uno 1.5. Cos chyba nie tak z pradem,tylko gdzie?

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam taki problem z uno. Chodzi o to ze gdy jezdze po mieście i silnik się nagrzeje i go gasze to nie raz nie chce mi odpalić, wskaźnik temperatury i benzyny wskazuje na max, wszystko przestaje działać,wentylator w środku,zegarek,radio działa ale słabo. Otworze maske i nawet nie zdąże nic dotknąc to wskazówki ustawiają się na swoim miejscu i silnik odpala. kable od masy są wyczyszczone i dobrze dokręcone,nie zauwazyłem żadnych luźnych kabli. Aha,jeszcze tak mi się robi jak np.stoje na światłach, chce ruszyć i dam za słabe obroty. Co to może byc? Może miał ktoś podobny problem? Prosze o pomoc,bo troche juz to mnie wkurza bo zazwyczaj staje mi on na najbardziej ruchliwych skrzyżowaniach.

Napisano

> Witam. Mam taki problem z uno. Chodzi o to ze gdy jezdze po mieście i silnik się nagrzeje i go

> gasze to nie raz nie chce mi odpalić, wskaźnik temperatury i benzyny wskazuje na max, wszystko

> przestaje działać,wentylator w środku,zegarek,radio działa ale słabo. Otworze maske i nawet

> nie zdąże nic dotknąc to wskazówki ustawiają się na swoim miejscu i silnik odpala. kable od

> masy są wyczyszczone i dobrze dokręcone,nie zauwazyłem żadnych luźnych kabli. Aha,jeszcze tak

> mi się robi jak np.stoje na światłach, chce ruszyć i dam za słabe obroty. Co to może byc? Może

> miał ktoś podobny problem? Prosze o pomoc,bo troche juz to mnie wkurza bo zazwyczaj staje mi

> on na najbardziej ruchliwych skrzyżowaniach.

Masz gdzieś przetarte kable i zwiera do masy. (wskazówki na max - to jeden z efektów). Trzeba szukać bo nie wywróżę gdzie masz to przebicie.

Napisano

> Masz gdzieś przetarte kable i zwiera do masy. (wskazówki na max - to jeden z efektów). Trzeba

> szukać bo nie wywróżę gdzie masz to przebicie.

albo główny kabel masowy urywa się w środku (izolacja cała) lub inny brak masy głównego przewodu idącego od akumulatora do nadwozia i silnika

Napisano
  • Autor

Do głównej masy dałem nowy kabel, szukałem czy nie ma nigdzie przetartych kabli ale nic nie znalazłem

Napisano

mialem podobne objawy tyle ze gasly wszystkie kontroli, winny aku - padlo mu sie

Napisano

> Do głównej masy dałem nowy kabel, szukałem czy nie ma nigdzie przetartych kabli ale nic nie

> znalazłem

Pozostaje do sprawdzenia tzw, choinka, jest to taka blaszka do której jest wpiete spinkami/złączkami kilka kabli masowych. Znajduje sie to tuż pod akumulatorem od strony lampy. Posprawdzaj osadzenie wszystkich złaczy , a jak trzeba będzie to daj nowe poprawnie trzymajace sie złącza. I pewnie to będzie to. ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.