Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

EGR po raz 1274659345749

Featured Replies

Napisano

szukam Pany wszystkiego na ten temat (manual już kilka razy czytany), jednakże nie do końca wiem jakie tajle będą potrzebne do wymiany przy okazji wykonania tejże czynności. Jako, że będę to robił w sobotę z dala od sklepu z częściami chciałbym zapytać tych co już to robili, co kupić od razu by później nie było zonka, bo stilon musi wrócić do domu w ten sam dzień. Jeśli ktoś miałby ochotę odpowiedzieć na tego posta i mógł podać nazwę części razem z numerem z epera byłbym wdzięczny, aczkolwiek bez numeru też będzie ok.gif

Napisano

tam czesci zamiennych imho nie potrzebujesz. Tylko chemią myc /rozpuszczac/plukac a nie drzec mechanicznie nono.gif

w przypadku niepowodzenia to zaslepic byle czym na czas dojazdu do domu. Byle czym byle grubszym niz puszka po piwie. Puszka po konserwie to absolutne minimum... a i to "na czas dojazdu" wink.gif

Napisano

To ja zapytam po raz n-ty. Jak wy zaślepiacie tego EGR? Na rurce karbowanej czy na wlocie spalin z kolektora? Bo tak sobie myślę, że jesli na rurce (opcja łatwiesza) to zawór i tak pracuje w środowisku spalin i coś mi się zdaje, że przy takim zaślepieniu szybciej padnie. Dobrze myślę?

Napisano

> To ja zapytam po raz n-ty. Jak wy zaślepiacie tego EGR? Na rurce karbowanej czy na wlocie spalin z

> kolektora? Bo tak sobie myślę, że jesli na rurce (opcja łatwiesza) to zawór i tak pracuje w

> środowisku spalin i coś mi się zdaje, że przy takim zaślepieniu szybciej padnie. Dobrze myślę?

Ja ma zaślepiony na rurce, więc tak jak piszesz cały czas pracuje w spalinach. Ale jak by na to nie patrzeć nie jest mi on już do niczego potrzebny więc niech cierpi oink.gifhorse.gif z to jak mnie kiedyś do białej gorączki prawie doprowadził angryfire.gif.

Napisano

> szukam Pany wszystkiego na ten temat (manual już kilka razy czytany), jednakże nie do końca wiem

> jakie tajle będą potrzebne do wymiany przy okazji wykonania tejże czynności. Jako, że będę to

> robił w sobotę z dala od sklepu z częściami chciałbym zapytać tych co już to robili, co kupić

> od razu by później nie było zonka, bo stilon musi wrócić do domu w ten sam dzień. Jeśli ktoś

> miałby ochotę odpowiedzieć na tego posta i mógł podać nazwę części razem z numerem z epera

> byłbym wdzięczny, aczkolwiek bez numeru też będzie

Przede wszystkim zaopatrz się w imbysy... nie pamiętam rozmiaru, luknij pod maskę będziesz widział... i to nie byle jakie, jak ja z Auchana komplet za 1.99 facepalm%5B1%5D.gif tylko coś czego nie wygniesz palcami.

Jedyna rzecz jaką da się tam popsuć/zgubić to ta opaska trzymająca rurę od spalin tam głęboko na dole... więc po prostu na nią uważaj i za mocno nie rozginaj żeby się nie uksyła wink.gif

Napisano

Ja juz to dawno zaślepiłem w piździam i jest spokoj ..... egr to taka zmora ze predzej czy później i tak powróci mimo twojego potu przy czyszczeniu grinser006.gif

Napisano

- Wiertarka

- wiertło 3,5 lub 3

- wybijak 3

- młotek

- imadło

- imbus 4 mm

- klucze M10 nasadowe i zwykłe

- klucze M13

- rozpuszczalnik lub ON lub benzynę ekstrakcyjna

- rękawiczki

- latareczkę

- śrubokręt do zdjęcia wtyczki

- śrubkę lub blachowkręt krótki który zaslepi otwór

- pastę do zaworów lub i papier ścierny wodny

- szmaty....

To tak na poczatek old.gif

Napisano

I niech uważa jak ściąga przewody paliwowe (przeszkadzają i pewnie większość ściąga). Można uszkodzić zbiorniczek podciśnieniowy (czy jak on tam się nazywa).

Napisano

> Przede wszystkim zaopatrz się w imbysy...

W Krowie MJTD 150KM potrzebny jest Torx T25.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Bo w MJTD trzeba przewiercić cewkę, żeby wybić trzpień.

> W tym wątku masz opis.

> Pozdrawiam BAS

ahaaaaaa, nawet nie wiedziałem

Napisano
  • Autor

imbusy mam może nie aż takie porządne ale pewnie lepsze jak te z tesco czy innego hipermarketu za parę groszy

Napisano

> W Krowie MJTD 150KM potrzebny jest Torx T25.

> Pozdrawiam BAS

Tak sa EGR-y na torx-y ale i na imbusy....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.