Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Vectra B wymiana komputera

Featured Replies

Napisano

Panowie mam taki problem:

Znajomemu padł komputer silnika w VB no i ma zamiar sobie nabyć sprawny używany. Chciałbym się podpytać czy da radę wymienić jednostkę sterującą w aucie jeśli by się udał do kogoś kto ma Opcoma. Silnik to Z18XE jeśli dobrze pamiętam. Kolega mówi, że niby ma car pass do swojego auta, ale żeby uruchomić immobilizer ze swojego auta w komputerze który założy, to trzeba będzie znać car pass nowego komputera. W każdym razie ciekawi mnie czy w ogóle jest to możliwe czy lepiej może niech się uda do jakiegoś wykwalifikowanego warsztatu lub serwisu i wyda dużą górę pieniędzy.

Napisano

> Panowie mam taki problem:

> Znajomemu padł komputer silnika w VB no i ma zamiar sobie nabyć sprawny używany. Chciałbym się

> podpytać czy da radę wymienić jednostkę sterującą w aucie jeśli by się udał do kogoś kto ma

> Opcoma. Silnik to Z18XE jeśli dobrze pamiętam. Kolega mówi, że niby ma car pass do swojego

> auta, ale żeby uruchomić immobilizer ze swojego auta w komputerze który założy, to trzeba

> będzie znać car pass nowego komputera. W każdym razie ciekawi mnie czy w ogóle jest to możliwe

> czy lepiej może niech się uda do jakiegoś wykwalifikowanego warsztatu lub serwisu i wyda dużą

> górę pieniędzy.

moze kupic uzywany ale musi miec security code. zakladasz go do auta. robisz reset i potem programujesz czysty na podstawie swojego kodu. z tym ze te kompy padaja i lepiej da do naprawy swoj. naprawisz tu http://motoallegro.pl/sklep/14204219_elektro-bip

Napisano
  • Autor

> moze kupic uzywany ale musi miec security code. zakladasz go do auta. robisz reset i potem

> programujesz czysty na podstawie swojego kodu. z tym ze te kompy padaja i lepiej da do naprawy

> swoj. naprawisz tu http://motoallegro.pl/sklep/14204219_elektro-bip

Tyle, że on swój już gdzieś wysłał do naprawy i dostał odpowiedź, że się nie da naprawić stąd pomysł kupna używanego. Rozumiem, że kupuje kompa z security codem podłącza w aucie i resetuje. później programuje własnym security codem. Ok. Dzięki za pomoc już coś wiem. dam mu znać, żeby jeszcze spróbował naprawić tam gdzie piszesz.

• 3 tygodnie później...
Napisano

> Tyle, że on swój już gdzieś wysłał do naprawy i dostał odpowiedź, że się nie da naprawić stąd

> pomysł kupna używanego. Rozumiem, że kupuje kompa z security codem podłącza w aucie i

> resetuje. później programuje własnym security codem. Ok. Dzięki za pomoc już coś wiem. dam mu

> znać, żeby jeszcze spróbował naprawić tam gdzie piszesz.

jeżeli kupisz sterownik bez codu to możesz go kupić na podstawie vin-u w każdym ASO koszt ok 150zł

Napisano

> Tyle, że on swój już gdzieś wysłał do naprawy i dostał odpowiedź, że się nie da naprawić stąd

> pomysł kupna używanego. Rozumiem, że kupuje kompa z security codem podłącza w aucie i

> resetuje. później programuje własnym security codem. Ok. Dzięki za pomoc już coś wiem. dam mu

> znać, żeby jeszcze spróbował naprawić tam gdzie piszesz.

w elektrodipie tez mozesz kupic sterowniki czyste i z kodem.

Napisano

> jeżeli kupisz sterownik bez codu to możesz go kupić na podstawie vin-u w każdym ASO koszt ok 150zł

Chyba w Twoim ASO tak sprzedają kody. Ciekaw jestem w którym Ty ASO pracujesz, bo za takie numery to odbierano autoryzację serwisom kolego.

Bez dokumentów potwierdzających właściciela auta/komputera sterującego żadne ASO nie ma prawa sprzedać kodów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.