Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Latający kosz-uszkodzenie auta

Featured Replies

Napisano

Witam dzisiaj byłem w WPKiW i zaparkowałem tak jak wszyscy na parkingu po powrocie zobaczyłem kosz na śmieci za samochodem i farbę z tego kosza na moim samochodzie po prostu komuś przeszkadzał i go chyba albo rzucił albo kopnął tak że mam porysowany błotnik, zderzak i farbę z tego kosza na lakierze mam ubezpieczenie miniAC w pzu powiedzie czy warto załatwiać odszkodowanie.

Napisano

> Witam dzisiaj byłem w WPKiW i zaparkowałem tak jak wszyscy na parkingu po powrocie zobaczyłem kosz

> na śmieci za samochodem i farbę z tego kosza na moim samochodzie po prostu komuś przeszkadzał

> i go chyba albo rzucił albo kopnął tak że mam porysowany błotnik, zderzak i farbę z tego kosza

> na lakierze mam ubezpieczenie miniAC w pzu powiedzie czy warto załatwiać odszkodowanie.

ile będzie kosztować utrata zniżek przez następne lata?

Napisano
  • Autor

Zniżek nie mam, a do pomalowania mam zderzak i błotnik więc co się opłaci tylko czy takie zdarzenie wchodzi w ramach miniAC w pzu.

Napisano

> Zniżek nie mam, a do pomalowania mam zderzak i błotnik więc co się opłaci tylko czy takie zdarzenie

> wchodzi w ramach miniAC w pzu.

Jak umiesz czytać to spokojnie znajdziesz to na stronie PZU.

Napisano

> Zniżek nie mam, a do pomalowania mam zderzak i błotnik więc co się opłaci tylko czy takie zdarzenie

A do OWU zajrzał? grinser006.gif

Napisano

Czyli za rok zapłacisz nie pełną stawkę jak teraz tylko 1.25 stawki, a dopiero za rok lub dwa pełną stawkę.

Teraz policz co tańsze.

Napisano

> Kurna no weź i policz czy Ci się opłaca

To za trudne w dzisiejszych czasach wink.gif

Napisano

> Witam dzisiaj byłem w WPKiW i zaparkowałem tak jak wszyscy na parkingu po powrocie zobaczyłem kosz

> na śmieci za samochodem i farbę z tego kosza na moim samochodzie po prostu komuś przeszkadzał

> i go chyba albo rzucił albo kopnął tak że mam porysowany błotnik, zderzak i farbę z tego kosza

> na lakierze mam ubezpieczenie miniAC w pzu powiedzie czy warto załatwiać odszkodowanie.

rany boskie, ty znasz coś takiego jak interpunkcja?!

Napisano

A czy ten kosz miał kółka czy nie? Bo jeśli miał, to u mnie była kiedyś taka sytuacja, że kosz na kółkach podczas dużego wiatru otarł się o samochód prawidłowo zaparkowany. Sprawa została załatwiona z ubezpieczenia zarządcy bloku.

Napisano

mini ac nie jest tylko od kradziezy ??

Napisano

> Czyli za rok zapłacisz nie pełną stawkę jak teraz tylko 1.25 stawki, a dopiero za rok lub dwa pełną

> stawkę.

> Teraz policz co tańsze.

Nie do końca bo jest jeszcze jakiś współczynnik "ryzka" (nie wiem jak to fachowo nazwać) który wpływa na ostateczną cenę ubezpieczenia. Więc jak masz np -60% i zgłosisz szkodę, to przy następnym ubezpieczeniu możesz nawet 1000zł więcej zapłacić, pomimo że zniżka będzie 50%. Warto zadzwonić do swojego ubezpieczyciela i poprosić o taką kalkulację. U mnie np nie kalkuluje się wcale zgłaszanie szkody poniżej 1500/2000 zł - chyba że za rok nie będziesz się ubezpieczał. Do tego taka szkoda na tobie wisi tyle ile sobie twój aktualny ubezpieczyciel wymyśli. Aviva np 7 lat, axa 5 lat...

Napisano

> mini ac nie jest tylko od kradziezy ??

Tak od kradzieży i szkody całkowitej.

Napisano

Hej mam MiniCasco w PZU i z tego co ja wiem to ono obejmuje :

- powódz, gradobicie, pożar

- kradzież (warto wykupić zniesienie udziału własnego)

- zderzenie ze zwierzyną

- akt wandalizmu

Dodatkowo z tego co kojarzę auta powyżej 8 lat mają amortyzację 50%.

To jest na otarcie łez w przypadku takich zdarzeń, a z kradzieżą dostajesz pełną kwotę.

Tutaj jeśli to był akt wandalizmu to dostaniesz kasę, mogą wtedy wymagać zgłoszenia na policję..bo skąd podejrzenie, ze to wandalizm? A jeśli tak to trzeba było zgłosić.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.