Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozkmina

Featured Replies

Napisano

Witam.

Pacjent CCS 1.1 seria 190 000 przebieg.

Jest piątek - 30 stopni czy ile tam było o 16 w Pozku - Wyjeżdżam spod domu, jadę, jadę - jest 90 stopni - włączył się wicher jadę jadę - nagle sru - ja daję gazu a auto nie wchodzi na obroty. Zjechałem na pobocze. Otwieram maskę - płynu w normie, olej też git. Poczekałem chwilę aż wyłaczył się wiatrak i temperatura spadła do 80 i wszystko odżyło. Później jechałem i znów to samo - jak się zagrzał to nie chciał jechać. Myślę sobie - może czujnik położenia wału. Miałem zamiar zrobić trick - że jak się nagrzeje i zacznie coś znów się dziać to samo to polać go wodą ale dziś jeździłem w kółko po Poznaniu pół godziny i nic się nie działo. Więc się niewiele dowiedziałem.

Jakieś typy ?

Napisano

> Witam.

> Pacjent CCS 1.1 seria 190 000 przebieg.

> Jest piątek - 30 stopni czy ile tam było o 16 w Pozku - Wyjeżdżam spod domu, jadę, jadę - jest 90

> stopni - włączył się wicher jadę jadę - nagle sru - ja daję gazu a auto nie wchodzi na obroty.

> Zjechałem na pobocze. Otwieram maskę - płynu w normie, olej też git. Poczekałem chwilę aż

> wyłaczył się wiatrak i temperatura spadła do 80 i wszystko odżyło. Później jechałem i znów to

> samo - jak się zagrzał to nie chciał jechać. Myślę sobie - może czujnik położenia wału. Miałem

> zamiar zrobić trick - że jak się nagrzeje i zacznie coś znów się dziać to samo to polać go

> wodą ale dziś jeździłem w kółko po Poznaniu pół godziny i nic się nie działo. Więc się

> niewiele dowiedziałem.

> Jakieś typy ?

tak, polej wodą czujnik albo silnik, to jest dobry sposób ok.giffacepalm%5B1%5D.gif

Napisano

>Miałem zamiar zrobić trick - że jak się nagrzeje i zacznie coś znów się dziać to samo to polać go wodą

... kara.gif

Napisano

> tak, polej wodą czujnik albo silnik, to jest dobry sposób

to chyba nie był by dobry pomysł :D

Napisano
  • Autor

Już wiem co jest nie tak!

Super fachowe wypowiedzi i porady! Nie wiem co bym bez Was zrobił.

Dzięki.

Napisano

> Już wiem co jest nie tak!

> Super fachowe wypowiedzi i porady! Nie wiem co bym bez Was zrobił.

> Dzięki.

Przyzwyczaj sie confused.gif

Napisano

> Już wiem co jest nie tak!

> Super fachowe wypowiedzi i porady! Nie wiem co bym bez Was zrobił.

> Dzięki.

Podkładasz się to masz. Kolejna fachowa odpowiedź: samochód Ci się przegrzewa wink.gif

Serio, to jeżeli podejrzewasz czujniki czy tym podobne, to hula po kabel do diagnozy na allegro za grosze, program tzoka za darmo i się dowiesz, czy mu coś nie leży. Dalej sprawdzenie po kolei układu chłodzenia (termostaty, odpowietrzenie, itd). Potem kompresja, żeby sprawdzić UPG. Nikt tutaj wróżką nie jest wink.gif

Napisano
  • Autor

> Podkładasz się to masz. Kolejna fachowa odpowiedź: samochód Ci się przegrzewa

> Serio, to jeżeli podejrzewasz czujniki czy tym podobne, to hula po kabel do diagnozy na allegro za

> grosze, program tzoka za darmo i się dowiesz, czy mu coś nie leży. Dalej sprawdzenie po kolei

> układu chłodzenia (termostaty, odpowietrzenie, itd). Potem kompresja, żeby sprawdzić UPG. Nikt

> tutaj wróżką nie jest

Teraz dzięki za odpowiedź. Nie można było tak od razu?

Chciałem wiedzieć czy dobrze podejrzewam ten czujnik czy może objawy nie są jednoznaczne. Może ktoś miał podobnie i by mi podpowiedział gdzie szukać albo wykluczył czujnik położenia wału. Chyba po to też jest forum żeby czasem zapytać.

Napisano

twoje podłożenie się nie polegało na zadaniu pytania tylko na pomyśle polewania czegoś wodą wink.gif samo pytanie jak najbardziej słuszne. IMO temperatura silnika nie powinna mieć wpływu na działanie czujnika wału ale specjalistą w tej kwestii nie jestem smile.gif

Napisano

> twoje podłożenie się nie polegało na zadaniu pytania tylko na pomyśle polewania czegoś wodą samo

/.../

hehe przypomniało mi sie jak moj kolega na polibudzie clown.gif

chciał młotkiem sklepac tłoki z wypukłym denkiem zeby były plaskie yikes.gif

( w tamtych czasch dostac cos do M-72 było niemozliwościa)

Napisano

> /.../

> hehe przypomniało mi sie jak moj kolega na polibudzie

> chciał młotkiem sklepac tłoki z wypukłym denkiem zeby były plaskie

> ( w tamtych czasch dostac cos do M-72 było niemozliwościa)

Kolego, ja słyszałem o kolesiu na polibudzie w Gdańsku, który na zajęciach z informatyki (kierunek elektronika) chciał czas dostępu do dysku stoprem mierzyć rotfl.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.