Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

co to jest?

Featured Replies

Napisano

ta czarna skrzyneczka. motor to kawasaki. jest tam potencjometr do jakijs regulacji?

285287208-DSC00795.JPG

post-56888-14352513954243_thumb.jpg

Napisano

> ta czarna skrzyneczka. motor to kawasaki. jest tam potencjometr do jakijs regulacji?

Może jakiś domowej roboty licznik prędkości? Nic innego nie przychodzi mi na myśl.

Napisano

> ta czarna skrzyneczka. motor to kawasaki. jest tam potencjometr do jakijs regulacji?

Widze, ze jest przykrecane do amorka i od tego ida kable - w/g mnie to silniczek do regulacji tlumienia, na kierownicy jest pewnie sterowanie.

Ale moge sie mylic 270751858-jezyk.gif

Edit:

Mialem racje -ESCS Electronic Suspension Control System

Napisano

> Widze, ze jest przykrecane do amorka i od tego ida kable - w/g mnie to silniczek do regulacji

> Mialem racje -ESCS Electronic Suspension Control System

Zawsze wydawalo mi sie, ze amortyzator ( skretu ) mocowany jest na kierownicy, pod kierownica, badz gdzies do polek przy lagach, Nie wiem jak Ty ale ja widze co najwyze´j kawalek jednego amortyzatora ( lagi ) Wiec cos mi tu nie teges, no chyba, ze u Ciebie fota konczy sie na kierownicy. biglaugh.gif

Jezeli takie ustrojstwo do amortyzatora zawieszenia to nusialy by byc dwa - na kazdej ladze jeden - wiec tez cos nie gra biglaugh.gif

wink.gif

Napisano

> Zawsze wydawalo mi sie, ze amortyzator ( skretu ) mocowany jest na kierownicy, pod kierownica,

> badz gdzies do polek przy lagach, Nie wiem jak Ty ale ja widze co najwyze´j kawalek jednego

> amortyzatora ( lagi ) Wiec cos mi tu nie teges, no chyba, ze u Ciebie fota konczy sie na

> kierownicy.

> Jezeli takie ustrojstwo do amortyzatora zawieszenia to nusialy by byc dwa - na kazdej ladze jeden -

> wiec tez cos nie gra

A kto powiedzial, ze to amor skretu? To jest do regulacji tlumienia. Nie zawsze regulacja jest w obu lagach. W rowerach np moze byc tlumienie kompresji i odbicia w jednej, a w drugiej tylko naprezenie wstepne sprezyny. To jest moto z lat 1988-1989, wiec kij wie, co tam siedzialo.

Ze zdjecia nie widac tez, czy na drugiej ladze nie ma tego samego.

Napisano
  • Autor

Jest tylko przy jednej ladze :-)

Napisano

> Mialem racje -ESCS Electronic Suspension Control System

w moim skuterku mam takie ustrojstwa na każdej ladze, z tym, że to u mnie się zwie EAND (Electric Anti Dive system), czyli antynurki 30.GIF

Napisano

> w moim skuterku mam takie ustrojstwa na każdej ladze, z tym, że to u mnie się zwie EAND (Electric

> Anti Dive system)

W starych japońcach próbowali różnych patentów poprawiających zachowanie przedniego widelca. Np. Suzuki stosowało system utwardzający amortyzator podczas gwałtownego hamowania. To w Kawasaki wygląda mi raczej na elektryczną regulacje tłumienia hmm.gif

Napisano

> Zawsze wydawalo mi sie, ze amortyzator ( skretu ) mocowany jest na kierownicy, pod kierownica,

> badz gdzies do polek przy lagach, Nie wiem jak Ty ale ja widze co najwyze´j kawalek jednego

> amortyzatora ( lagi ) Wiec cos mi tu nie teges, no chyba, ze u Ciebie fota konczy sie na

> kierownicy.

> Jezeli takie ustrojstwo do amortyzatora zawieszenia to nusialy by byc dwa - na kazdej ladze jeden -

> wiec tez cos nie gra

A druga laga jest przykręcona do innego koła czy tego samego? To nie samochód i regulacja wystarczy na jednej ladze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.