Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

skywindow drżenie

Featured Replies

Napisano

Witam

Szukałem podobnego wątku na forum ale nie znalazłem więc pisze od początku.

Mianowicie jestem właścicielem stilo multiagon od niespełna tygodnia i powoli przecieram autko po porzednim użytkowniku. Zlikwidowałem już większość stuków/puków ale jedna rzecz nie daje mi spokoju. Otóż na wolnych obrotach połączenie paneli 3 i 4 w sky window wpada w denerwujące dla ucha drżenie. frown.gif Czytałem na kąciku jak smarować dach i suwnice rolety ale moje pytanie brzmi - czy Wam też tak drży i to normalne czy np. mam którąś część posmarować bardziej lub może jest jakaś inna rada? niewiem.gif

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> TU początek rozwiązania Twojego problemu

Dzięki za przypomnienie smile.gif

Napisano

Zanim rozbierzesz połowę samochodu, celem dostania się do poduszki, poczekaj na wypowiedz fachmanów od systemu katapultowego, gdzieś słyszałem że jest 'regulacja' szybek, i ta która drży można lekko dokręcić hmm.gif

Choć sam nigdy nie ruszałem, machnąłem poduszkę pod skrzynią i na razie cisza wink.gif

Napisano
  • Autor

> Zanim rozbierzesz połowę samochodu, celem dostania się do poduszki, poczekaj na wypowiedz fachmanów

> od systemu katapultowego, gdzieś słyszałem że jest 'regulacja' szybek, i ta która drży można

> lekko dokręcić

> Choć sam nigdy nie ruszałem, machnąłem poduszkę pod skrzynią i na razie cisza

Jeśli jest jakaś śrubka którą można dokręcić to chętnie się dowiem o gdzie ona jest smile.gif

Napisano

> Jeśli jest jakaś śrubka którą można dokręcić to chętnie się dowiem o gdzie ona jest

Śruby masz pod zaślepkami:

285293892-dachszyba.jpg

tu w szybach 2,3,4,5 nie ściągniesz zaślepki ale ją odegniesz by się dostać.

Ściągnięcie zaślepki możliwe tylko jak szybę będziesz miał w ręku.

Szybka pierwsza:

285293892-dachdaszek.jpg

tu ściągniesz zaślepkę bez problemu.

p.s

Do końca roku będzie PDF ze skiwindow'sem cfaniaczek.gif

post-120396-14352514003948_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Śruby masz pod zaślepkami:

Dzięki - zaraz sprawdze - jak się uda to po temacie wink.gif

Napisano

> Dzięki - zaraz sprawdze - jak się uda to po temacie

Koniecznie daj znac jak Ci poszło. Tez musze sie za to zabrać ale czekałem na przetarcie szlaku smile.gif

Napisano

> Dzięki - zaraz sprawdze - jak się uda to po temacie

Nawet jeśli nie pomoże, to nie znaczy, że ogólnie to zła metoda - jednak w dieslu te poduszki pod silnikiem i skrzynią robią dużą różnicę, jak są nowe ok.gif, regulacja dachu to przy tym kosmetyka w pewnym sensie. zlosnik.gif

Napisano

> Nawet jeśli nie pomoże, to nie znaczy, że ogólnie to zła metoda - jednak w dieslu te poduszki pod

> silnikiem i skrzynią robią dużą różnicę, jak są nowe , regulacja dachu to przy tym kosmetyka w

> pewnym sensie.

Tak zapytam, droga taka impreza wymiany obu poduszek w MW ?

Napisano

Właśnie się przymierzam do wymiany mimo, że jakoś szczególnie u mnie nie drży ale różne dziwne świerszcze mi się pojawiają. Ze wstepnej analizy, aby wszystko zmienić musisz mieć:

poducha lewa - ok 170zł

poducha prawa - ok 270zł

2xcięgno - 220zł

+ pewno jakieś 150zł za wymianę.

Ja jeśli się zdecyduję to wymieniam bez prawej.

Napisano

> Właśnie się przymierzam do wymiany mimo, że jakoś szczególnie u mnie nie drży ale różne dziwne

> świerszcze mi się pojawiają. Ze wstepnej analizy, aby wszystko zmienić musisz mieć:

> poducha lewa - ok 170zł

> poducha prawa - ok 270zł

> 2xcięgno - 220zł

> + pewno jakieś 150zł za wymianę.

> Ja jeśli się zdecyduję to wymieniam bez prawej.

Witam.

Sens ma tylko kompleksowa wymiana, można sobie podarować dolne cięgna (paletki), nie mają bezpośredniego wpływu na drgania. Po wymianie poduszek w moim Stilo drgania i różne buczenia w trakcie jazdy, zmalały w sposób radykalny. Niestety sytuacja nieznacznie pogarsza się dość szybko po przejechaniu kilku tysięcy od wymiany i stabilizuje. Generalne zawieszenie silnika w Stilo to jakieś nieporozumienie! W Cromie drgania silnika nie istnieją, o niebo lepiej jest w starej Multipli czy BBM.

Napisano

> można sobie podarować dolne cięgna (paletki), nie mają

> bezpośredniego wpływu na drgania.

U mnie niestety dziwne świerszczenie dochodzi z okolic tych paletek. Jak je spryskam smarowidłem w sprayu to znikają stąd też biorę je pod uwagę przy wymianie.

Napisano

> U mnie niestety dziwne świerszczenie dochodzi z okolic tych paletek. Jak je spryskam smarowidłem w

> sprayu to znikają stąd też biorę je pod uwagę przy wymianie.

Wymienić profilaktycznie można - są najtańsze, jednak za drgania na bodzie odpowiadają górne poduszki.

Napisano

Mi też drżała ale roleta. Wymieniłem poduszkę nad skrzynią biegów i spokój smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.