Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

to zaczyna byc uciazliwe...

Featured Replies

Napisano

jak mi bryka nie zaskoczy za pierwszym razem przy porannym odpaleniu to kaplica.moge krecic i rozladuje gada a nie odpali.2 razy ostatnio ratowalem sie odpaleniem na kable z cudzego akumulatora.moj akumulator niby kreci ale examiner jakis czas temu pokazal ze slaby...ma prawo-ponad 4 lata.czas na zmiane?naczytalem sie archiwum o roznych klopotach z odpalaniem ale nie podpowiedzialy mi do konca rozwiazania problemu.nie moge znalezc takiego fajnego posta jak to komus mechanik dokladnie wytlumaczyl ze jesli aku slaby to auto dostaje wariacji...jak sadzicie czy to jest przyczyna klopotow?

Napisano

wymień qrna aku-to tylko ze 120 plnów...

ja mam inny silnki to nie wiem jak 1,4 ale jak aku siada to dzieją sie dziwy i cuda; np gaśnie na wolnych obrotach z braku prądu, albo alarm wariuje, alebo silnik trzęsie na wolnych obrotach, albo coś tam... grinser006.gif Może wystarczy klemy wyczyścić?

Napisano
  • Autor

klemy ok .chyba jednak trza bedzie zmienic padake...eee akumulator... palacz.gif choc padaka na wiosne chyba tez pojdzie...

Napisano

Mam podobny problem. Jesli bryka nie zaskoczy za pierwszym razem to mozna dlugo krecic rozrusznikiem. Co dziwne na LPG odpala wdedy normalnie, a na PB nie chce biglaugh.gif Aku wymieniony na nowy ( mial 8 lat biglaugh.gif )i wciaz to samo. Narazie nie wpadlem na rzadny kostruktywny wniosek biglaugh.gif

Napisano

mialem to samo 2 tyg temu w lanosie. akumulator byl padniety .. niby potem kilka dni dzialal i znowu przestal dzialac. Po wymianie znow wszystko jest ok. Wymien akumulator

Napisano

ja mam (mialem) to samo.. nie wiem i chyba sie nie dowiem jaka jest tego przyczyna.. ale dalem auto do mechanika na tydzien.. i on tez nie wiedzial... lol hehe.. aku tez wymienialem.. ale to zadnej poprawy nie dalo.. mimo ze tamten byl faktycznie padniety.. ale teraz przynajmniej z rana.. jak chce zapalic za pierwszym razem.. to czasem zapali.. choc czesciej nie 270751858-jezyk.gif.. a pozniej to juz mozna pomazyc.. jedynie linka wink.gif a teraz daje z rana poprostu 2 razy paliwo z pompki... i wtedy pali za kazdym razem od kopa.. mimo ze pompe tez wymienialem niedawno.. wiec suma sumarum.. wszystko nowe i tak byla lipa.. a dwa razy kluczykiem z rana badz po dluzszym przestoju i wszystko dziala - miodzio palacz.gif .. byle do wiosny hehe.gif

Napisano

> Mam podobny problem. Jesli bryka nie zaskoczy za pierwszym razem to

> mozna dlugo krecic rozrusznikiem. Co dziwne na LPG odpala wdedy

> normalnie, a na PB nie chce Aku wymieniony na nowy ( mial 8 lat

> )i wciaz to samo. Narazie nie wpadlem na rzadny kostruktywny

> wniosek

... a benzynka w baku jest? W baku powinno być ok. 10 l benzyny, no w każdym razie trzeba uważać żeby nie przesadzić z rezerwą, bo wtedy, wystarczy że auto stoi przechylone i kupa. A po za tym można pumpke załatwić. Też kiedyś nie zapaliłem, auto stało na nierównym - powód mało paliwa. Zapalanie na gazie to marny pomysł, więc ... trzeba tego pilnować.

Nie wiem czy to było przyczyną u Was, u mnie tylko raz się tak zdarzyło, teraz dolewam benzynki jak zapali się rezerwa.

Pozdrawiam i powodzenia.

Napisano

Drodzy koledzy, swojego czasu miewałem ze swoim autem podobne problemy.Nie jest to pierwsze auto /brava/ w ktorym mam zainstalowany gaz.Te problemy o ktorych piszecie moga brac się właśnie z LPG.Z własnego doswiadczenia wiem,ze kiedy auto gasiłem na "gazie" na drugi dzien zadko kiedy odpalał od "pierwszego razu", ktoś kiedyś podpowiedział mi, zebym go przełączył przed wyłączeniem silnika na benzyne i....pomogło, silnik pali bez zarzutu a jesli juz ktos ma słaby aku to wiadomo,ze bez odpowiedniej mocy nie da rady - szczegolnie teraz kiedy jezdzimy na swiatłach, dmuchawach, ogrzewaniu tylnej szyby itd.Jednak nie zawsze chce tez palic na benzynie, miewam kłopoty z odpaleniem (mimo zastosowania wczesniej opisanego zabiegu) po przejechaniu krotkiego dystansu kiedy silnik nie zdazy sie nagrzac.

Jesli zas chodzi o paliwo - znajomy gaziarz zalecił aby w zbiorniku znajdowało sie przynajmniej 1/4 paliwa odradził stosowanie jakichkolwiek wyłączników pompy swoja droga wiadomo /nieuzywany instrument.. czy jakos tak/ .Przy takiej pogodzie jaka mamy trzeba wziac tez pod uwage,ze w zbiorniku mozemy miec do czynienia z woda co przy mniejszej ilosci paliwa ...tu chyba wiadomo.Na h2o raczej auto nie pojedzie.Jak na razie stosuje sie do ww rad i jest dobrze. Z instalacja gazowa nie mam zadnych problemow, na LPG zrobiłem juz 35 tys km.Instalacja jest na gwarancji wiec staram sie tez co 10 tys regulowac i wymieniac co trzeba (swiece, filtry itd) jak na razie auto sie odwdzięcza i sunie do przedu bez zadnych usterek./na pohybel tym, którzy przekonywali mnie,ze (ford) i Fiat g.... wart. 20.GIF

Napisano

Mam to samo odpalam benzyna i zawsze zapala odrazu a jak mi przez przypadek zgasnie to juz moge krecic rozrusznikiem i nic ale czasem zaskoczy

Napisano

mam to samo frown.gif wymienilem aku i nic nie dało frown.gif wiec nie wiem w czym wina no.gif

Napisano

znowu beda pisac ze 1,4 sa najbardziej awaryjne hehe.gif

Napisano

> znowu beda pisac ze 1,4 sa najbardziej awaryjne

i że gaz do kuchenki się nadaje palacz.gif

Napisano

> jak mi bryka nie zaskoczy za pierwszym razem przy porannym odpaleniu

> to kaplica.moge krecic i rozladuje gada a nie odpali.

a kontrolka wtrysku się nie świeci?

Napisano
  • Autor

> a kontrolka wtrysku się nie świeci?

tak zaswieca sie kontrolka wtrysku po po nieudanym odpaleniu

Napisano

> tak zaswieca sie kontrolka wtrysku po po nieudanym odpaleniu

to znaczy że wszystko jest ok.gif

zalewa go, po pierwszej próbie trzeba trochę odczekać i odpalać z but.gif

też tak mam, ale rzadko i zawsze mi odpala

wszystkiemu winien ten faszystowski komputer, podobno w którymś golfie był ten sam i zmienili na marelli - spalanie spadło o 20% a moc wzrosła oslabiony.gif

Napisano

> znowu beda pisac ze 1,4 sa najbardziej awaryjne

bo sa smirk.gif

Napisano

> bo sa

to tylko zludne wrazenie....... vibra.gif

Napisano

> to tylko zludne wrazenie.......

poza wałkiem i elektryką są wręcz bezusterkowe zlosnik.gif

Napisano

> to tylko zludne wrazenie.......

ja bym powiedzial ,ze to sa pomówienia zlosnik.gif

Napisano

> ja bym powiedzial ,ze to sa pomówienia

ja bym zaproponował żeby kierownicy 1,4 stworzyli sobie odrębny kącik idea.gifhehe.gif

Bo 3/4 postów to ich problemy biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> to znaczy że wszystko jest

> zalewa go, po pierwszej próbie trzeba trochę odczekać i odpalać z

> też tak mam, ale rzadko i zawsze mi odpala

hmm.gif skoro tak twierdzisz...druga proba jest przewaznie nieudana...ale moze za krotko czekam zlosnik.gif

> wszystkiemu winien ten faszystowski komputer, podobno w którymś

> golfie był ten sam i zmienili na marelli - spalanie spadło o 20%

> a moc wzrosła

jesli to przez komputer to gratuluje niemcom! tuk.gif

Napisano
  • Autor

> ja bym zaproponował żeby kierownicy 1,4 stworzyli sobie odrębny kącik

> Bo 3/4 postów to ich problemy

milcz

zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.