Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Honda VFR Crossrunner

Featured Replies

Napisano

Czy ktos z was posiada taki motocykl ?

Bardzo mi sie wizualnie podoba i mocno się zastanawiam nad zakupem

Może ktoś widział w jakiejs gazecie test ?

Cena nie jest atrakcyjna no.gif

Pozdrawiam

Napisano

> Czy ktos z was posiada taki motocykl ?

> Bardzo mi sie wizualnie podoba i mocno się zastanawiam nad zakupem

> Może ktoś widział w jakiejs gazecie test ?

> Cena nie jest atrakcyjna

W obite i Niedziele moglem nim posmigac, moglem ale nie skorzystalem - ze wzgledu na jego brzydote, pomijam juz, ze silnik to katastrofa - Honda powinna uczyc sie od Aprili - zupelnie inna bajka.

wink.gif

Napisano

> Coś wiecej co to znaczy silnik katastrofa

ja tam sie nie znam ale raczej w gazetach sie nie redaktorzy zachwycaja... ze silnik bardzo elastyczny i dobrze ciagnie w calym zakresie obrotow...

Napisano

Jak ktos nigdy inna V4 nie jezdzil to moze i rewelacja. Stara V 4 o poj. 800 ccm chodzila o niebo lepiej ( tez jej bylo daleko do idealnosci ) ale porownujac 800 i 1200 decydowanie 800 - tka jest lepsza, zreszta, gdyby nie byla, to juz dawno by ja z produkcji wycofano.

Przejedz sie Aprilia Tuono V4 zobaczysz jak mozna rozwiazac prace i kulture jednostki napedowej. Niebo a ziemia.

wink.gif

Napisano

> elastyczny i dobrze ciagnie w calym zakresie obrotow...

Taaaaaa, od ilu obrotow bo to jest w zasadzie najistotniejsze. To, ze pozniej ciagnie rowno ( a nie ciagnie bo daje sie odczuc spadki ) nie zmienia postaci rzeczy.

Jestem fan'em Hondy ale napewno nie modeli z nowa V- ka o poj. 1200

wink.gif

Napisano

> Jak ktos nigdy inna V4 nie jezdzil to moze i rewelacja. Stara V 4 o poj. 800 ccm chodzila o niebo

> lepiej ( tez jej bylo daleko do idealnosci ) ale porownujac 800 i 1200 decydowanie 800 - tka

> jest lepsza, zreszta, gdyby nie byla, to juz dawno by ja z produkcji wycofano.

> Przejedz sie Aprilia Tuono V4 zobaczysz jak mozna rozwiazac prace i kulture jednostki napedowej.

> Niebo a ziemia.

TY, ale crossrunner ma zmodyfikowany silnik od VFR800, moc zredukowana do 102 HP

Napisano

> TY, ale crossrunner ma zmodyfikowany silnik od VFR800, moc zredukowana do 102 HP

Ups ! Hau, Hau, odszczekuje - nawet nie wiedzialem.

Pozostaje przy tym, ze jest brzydka, silnik jest OK !

wink.gif

Napisano

> Ups ! Hau, Hau, odszczekuje - nawet nie wiedzialem.

> Pozostaje przy tym, ze jest brzydka, silnik jest OK !

i nie tylko silnik, caly dol, zawieszenie, silnik to wszystko jest VFR800 i IMO nie jest warte tej ceny

crosshunter ma byc na bazie VFR1200

Napisano
  • Autor

> i nie tylko silnik, caly dol, zawieszenie, silnik to wszystko jest VFR800 i IMO nie jest warte tej

> ceny

> crosshunter ma byc na bazie VFR1200

Ta cena to jakaś taka mocno na wyrost , szukam alternatywy dla super tenere (nie chce chyba GS ) i tak szukam i szukam hehehe

Napisano

> Ta cena to jakaś taka mocno na wyrost , szukam alternatywy dla super tenere (nie chce chyba GS ) i

> tak szukam i szukam hehehe

ale crosrunner to qpa a nie alternatywa, przeciez to z asfaltu nie powinno zjechac.

a KTM?

Napisano

> Ta cena to jakaś taka mocno na wyrost , szukam alternatywy dla super tenere (nie chce chyba GS ) i

> tak szukam i szukam hehehe

Zafunduj sobie Triumph'a Tigera i sprawa rozwiazana.

wink.gif

Napisano

> Zafunduj sobie Triumph'a Tigera i sprawa rozwiazana.

ktorego? 1050 czy 800?

Napisano
  • Autor

KTM 990 adventure wchodzi w gre ale nie mam serwisu w miescie

Teraz jezdze z kumplem do wawki na przeglądy bo u nas Panie tylko Yamaha i Honda z naciskiem na Yamahe bo Hondy nie nazwałbym serwisem

Napisano
  • Autor

oooooo bardzo ładny musze testy poczytać

tylko dalej nie mam serwisu hmm ale poczytam testy

Napisano

> KTM 990 adventure wchodzi w gre ale nie mam serwisu w miescie

> Teraz jezdze z kumplem do wawki na przeglądy bo u nas Panie tylko Yamaha i Honda z naciskiem na

> Yamahe bo Hondy nie nazwałbym serwisem

no to z Hondy nie ma nic a z Yamahy tylko SuperTenera

Napisano
  • Autor

> no to z Hondy nie ma nic a z Yamahy tylko SuperTenera

szczególnie ze teraz jezdze na tenere

Tenere

jest super wkurza mnie tylko ze strasznie przenoszone sa drgania i komfortowa jazda konczy sie powyzej 100 km/h , w terenie jest fajna , wywazenie itp bardzo dobre .

Nie szukam motocykla na autostrade ale przelotowo 130-140 w komfortowych warunkach by sie przydalo

Do tego jazda po szutrze , lesie tez nie moze byc straszna

Napisano

> ktorego? 1050 czy 800?

1050 oczywiscie !

W zimie bedzie napewno promocja wiec pewnie i kufry doloza !

wink.gif

wink.gif

Napisano

> oooooo bardzo ładny musze testy poczytać

> tylko dalej nie mam serwisu hmm ale poczytam testy

Nie pekaj, raz na 10 000 km kopniesz sie do Niemiec, Taniej i bardziej fachowo bedzie !

wink.gif

Napisano

> 1050 oczywiscie !

> W zimie bedzie napewno promocja wiec pewnie i kufry doloza !

jak dla mnie alternatywa do Super Tenere jest Tiger ... ale 955i.

Napisano
ale SuperTenera to zupelnie nowa konstrukcja, z nowym Twinem - nie jezdzilem ale podobno rewelacja
Napisano

> 1050 oczywiscie !

> W zimie bedzie napewno promocja wiec pewnie i kufry doloza !

1050 to funduro, 800 ma wersje lekko offroadowa chyba XC

Napisano

> jak dla mnie alternatywa do Super Tenere jest Tiger ... ale 955i.

Tym nie smigalem, wiec nie powiem. Patrzac jednak na wage 955i - 245 kg a 1050 228 kg to jakos nie jestem zbytnio przekonany o wyzszosci 955 i, zwlaszcza w terenie.

wink.gif

Napisano

> 1050 to funduro,

Naprawde fajnie sie nim smiga, GS, Tenere 1200 nie maja do niego polotu.

Pozatym to jeszcze kwestia opon - jakby nie bylo.

wink.gif

Napisano

> Tym nie smigalem, wiec nie powiem. Patrzac jednak na wage 955i - 245 kg a 1050 228 kg to jakos nie

> jestem zbytnio przekonany o wyzszosci 955 i, zwlaszcza w terenie.

A myslisz ze 1050 wjedziesz w teren ... powiedzmy w taki sam w jaki wjedziesz Super Tenera ?

Sadze ze Tygrys 955i jest znacznie blizszy Super Tenere niz Tygrys 1050.

Poza tym niewiele jezdzilem Super Tenera (raptem kilkanascie km) i teraz wlasnie ujezdzam Tygrysa 955i .... i powiedzmy sa podobne ... pod katem stulu jazdy ... i jest ... naprawde fajnie ...

Napisano

> A myslisz ze 1050 wjedziesz w teren ... powiedzmy w taki sam w jaki wjedziesz Super Tenera ?

Pytanie tylko o jakie Tenere mowimy ? O starej 750 czy o nowej 1200 ? Stara nie jezdzilem a nowa jaks rowniez szalu nie robi.

W obydwu motocyklach kwestia opon, z tym, ze w samym prowadzeniu Triumph goruje.

> Sadze ze Tygrys 955i jest znacznie blizszy Super Tenere niz Tygrys 1050.

Jak wyzej o jekiej Tenere mowimy ?

> Poza tym niewiele jezdzilem Super Tenera (raptem kilkanascie km) i teraz wlasnie ujezdzam Tygrysa

Wszystko kwestia gustu, i stylu jezdy , a co wazniejsze upodoban. Jezeli ktos lubi vibracje V2 to zawsze wybierze Yamahe a jezeli ktos delektuje sie rownoscia pracy silnika wezmie Triumph'a

wink.gif

Napisano

> Pytanie tylko o jakie Tenere mowimy ? O starej 750 czy o nowej 1200 ? Stara nie jezdzilem a nowa

> jaks rowniez szalu nie robi.

> W obydwu motocyklach kwestia opon, z tym, ze w samym prowadzeniu Triumph goruje.

> Jak wyzej o jekiej Tenere mowimy ?

> Wszystko kwestia gustu, i stylu jezdy , a co wazniejsze upodoban. Jezeli ktos lubi vibracje V2 to

> zawsze wybierze Yamahe a jezeli ktos delektuje sie rownoscia pracy silnika wezmie Triumph'a

obudz sie, SuperTenera to rzedowy twin

Napisano

Ups, znow blad, sorry, niezmienia postaci rzeczy, ze praca silnika jest podobna i ze szarpie, n aniskich obrotach , sie rozumie.

wink.gif

Napisano

> Ups, znow blad, sorry, niezmienia postaci rzeczy, ze praca silnika jest podobna i ze szarpie, n

> aniskich obrotach , sie rozumie.

Super Tenere 1200 ... co nadal nie zmienia faktu ..ze to ST, Tygrys 955i sa sobie blizsze niz Tygrys 1050.

Tygrys 1050 to TYLKO szosa .... w przeciwienstwie do jakiejkowiek ST czy sugerowanego przeze mnie Tygrysa 955i.

--- edit.

Mowie o ST 1200 z jedna pionowa lampa ... nie te podobna (lampy) do Varadero czy DL.

Napisano

> Super Tenere 1200 ... co nadal nie zmienia faktu ..ze to ST, Tygrys 955i sa sobie blizsze niz

> Tygrys 1050.

> Tygrys 1050 to TYLKO szosa .... w przeciwienstwie do jakiejkowiek ST czy sugerowanego przeze mnie

> Tygrysa 955i.

jest jeszcze tygrys 800

Napisano

> jest jeszcze tygrys 800

Zgadza sie .. jest Tygrys 800 i BMW 800.

Jednak z oponi kolegow ktorzy troche potestowali obie maszyny ... skonczyla sie era motocykli wytrzymalych na upadki (Super Tenera 750, Afryka, Transalp) ... teraz powstaja enduropodobne, plastikowe motocykle.

Co nie zmienia faktu ..ze Tygrys 800 XC ... jest ladny ...

Napisano
  • Autor

> --- edit.

> Mowie o ST 1200 z jedna pionowa lampa ... nie te podobna (lampy) do Varadero czy DL.

Tenere 660 ma jedna pionowa lampe i ja mam wlasnie obecnie taka a pytam o ST1200 czyli nowy model

Napisano

> Tenere 660 ma jedna pionowa lampe i ja mam wlasnie obecnie taka a pytam o ST1200 czyli nowy model

No tak ... pokickało mi sie troche ... w takim razie mowilem caly czas o 660 ...

Napisano
  • Autor

> No tak ... pokickało mi sie troche ... w takim razie mowilem caly czas o 660 ...

No a ja wlasnie chce ten model zamienic na ST1200 ,GS lub podobne

I tak cały czas czytam , zbieram opinie , jezdziłem juz GS i ST , musze sie przejechac Tigerami

Napisano

> No a ja wlasnie chce ten model zamienic na ST1200 ,GS lub podobne

> I tak cały czas czytam , zbieram opinie , jezdziłem juz GS i ST , musze sie przejechac Tigerami

Zalezy czego oczekujesz po tym motocyklu.

- sam czy z plecaczkiem - temat mocy

- dookola komina czy gdzies dalej - pojemnosc silnika, zbiornika, moc silnika

- jakimi drogami - wszystkimi ...czy tylko krajowymi

- jakimi predkosciami ?

- czy masz zapedy do zjezdzania z asfaltu .. jezeli tak ... to po jakich drogach ... szutry, piaski, dukty lesne, blotko ? ...

U mnie najbardziej pasowal turystyk ...

Kolega ma GS 1150 ... mowi ze to czolg ..ze czuc ze sie nim jedzie ... potezny .. opancerzony ... ale mniej zgrabny w miescie niz na przyklad Tygrys 955i ... troszke gorsze parametry mocy, przyspieszenia .... ale lepsze spalania w trasie .. itp itd.

Napisano
  • Autor

> Zalezy czego oczekujesz po tym motocyklu.

> - sam czy z plecaczkiem - temat mocy

> - dookola komina czy gdzies dalej - pojemnosc silnika, zbiornika,

póki co jest jazda w dookoła komina , chce zacząć mocno zwiedzać

zbiornik 300 km na zbiorniku wystarczy teraz robie jakies 400

moc silnika - mocniejsza maszyna od 660 tenere

Drogi bez autostrad , drogi krajowe , lesnie , szutry , laski , bez błota do tego mam quada przeprawowego

Turystyczne enduro coś takiego chce smile.gif

Gdyby nie to że Tenere 660 silnik - kultura pracy to najwiekszy minus aktualnej maszyny reszta jest ok niedobory mocy (to jeszcze bym przeżył)

Napisano

> póki co jest jazda w dookoła komina , chce zacząć mocno zwiedzać

> zbiornik 300 km na zbiorniku wystarczy teraz robie jakies 400

> moc silnika - mocniejsza maszyna od 660 tenere

> Drogi bez autostrad , drogi krajowe , lesnie , szutry , laski , bez błota do tego mam quada

> przeprawowego

> Turystyczne enduro coś takiego chce

> Gdyby nie to że Tenere 660 silnik - kultura pracy to najwiekszy minus aktualnej maszyny reszta jest

> ok niedobory mocy (to jeszcze bym przeżył)

A :

- Honda Transalp 700 - nie wiem jak z moca

- Aprolla Caponord 1000 - nie wiem jak z terenem u niej

- BMW R1150 GS - nie wiem jak z moca

- Triumph Tiger 955i - mam .... i sprawdza sie w tym co piszesz ... waga .. okolo 240-250kg.

Po szutrach, duktach lesnym dadza rade rowniez Varadero i DL

To takie moje typy ...

Napisano
  • Autor

Tiger 800 bardzo mi się podoba , muszę mu się bliżej przyjrzeć

EDIT

oczywiscie chodzi o 800 XC

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.