Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wygłuszenie maski Lacetti

Featured Replies

Napisano

Jakiś czas temu gdzieś się podpinałem pod wątek z pytaniem czy pasuje takie wyciszenie od sedana do htb. Chciałbym ojcu kupić na urodziny i wszędzie tylko wygłuszenia od sedana. Na oko wygląda bardzo podobnie, ale trudno tak na podstawie zdjęć określić. Czy ktoś by mi zechciał pomóc smile.gif

Napisano

> Jakiś czas temu gdzieś się podpinałem pod wątek z pytaniem czy pasuje takie wyciszenie od sedana do

> htb. Chciałbym ojcu kupić na urodziny i wszędzie tylko wygłuszenia od sedana. Na oko wygląda

> bardzo podobnie, ale trudno tak na podstawie zdjęć określić. Czy ktoś by mi zechciał pomóc

zarowno w sedanie, kombi czy HB takie wyciszenie bylo seryjnie montowane

Napisano
  • Autor

Jest uniwersalne do każdej wersji nadwozia?

Napisano

> zarowno w sedanie, kombi czy HB takie wyciszenie bylo seryjnie montowane

Co nie zmienia faktu, ze jak go nie ma, to nie ma i juz. smile.gif

W katalogu HB ma inne numery niz sedan/ kombi.

Napisano
  • Autor

dzwonilem dzis do chevroleta i powiedzieli ze w latach 2007-2009 to wygluszenie w niektorych wersjach nie bylo montowane. W zwiazku z tym mam do Was ogromna prosbe. poszukuje 2 ochotnikow ktorzy zmierzyliby te wyciszenie (dlugosc i szerokosc) w swoich autach. chcialbym porownac wymiary htb z sedanem lub kombi,ktore maja taka sama maske. prosze o pomoc smile.gif

Napisano

Jak widac Chevrolet stosowal/uje zasade , ze byly auta na Europe i dla Afryki. Niestety Polska dla wielu koncernow jest/byla w Afryce.

Ciekawe czy modele przeznaczone na rynek niemiecki, austriacki czy szwajcarski nie mialy montowanego wygluszenia?

> dzwonilem dzis do chevroleta i powiedzieli ze w latach 2007-2009 to wygluszenie w niektorych

> wersjach nie bylo montowane.

Arek Epica LMV 09

Napisano

> Jak widac Chevrolet stosowal/uje zasade , ze byly auta na Europe i dla Afryki. Niestety Polska dla

> wielu koncernow jest/byla w Afryce.

> Ciekawe czy modele przeznaczone na rynek niemiecki, austriacki czy szwajcarski nie mialy

> montowanego wygluszenia?

Dokładnie to samo dotyczy np. NubiryII sedana w kontekście wyciszenia tylnej klapy. Tam chyba nawet było to jeszcze uwarunkowane zarówno rynkiem jak i rocznikiem.

Zastanawiam się czy wyciszenie tylnej klapy z NubiryIII/Lacetti sedana dałoby się upchnąć na klapę bagażnika nubiryII hmm.gif Wielkości blach pionowej/do poziomej w obu przypadkach są na pewno trochę inne, ale konstrukcja ta sama, więc jedynie weryfikacja praktyczna da 100% odpowiedź.

Może ktoś już próbował takiego przełożenia albo zna inną alternatywę? może widział gdzieś temat o tym?

Bo jak nie to chyba się zdecyduje na bycie...

prekursorem 270635636-JUMP2.gif

Napisano

> Bo jak nie to chyba się zdecyduje na bycie...

> prekursorem

Rozumiem, że chodzi Ci o względy estetyczne. Ten element w NU III ma taką budowę, że jego własności głuszące są raczej iluzoryczne.

Napisano

> Rozumiem, że chodzi Ci o względy estetyczne. Ten element w NU III ma taką budowę, że jego własności

> głuszące są raczej iluzoryczne.

Jasne, chodzi jedynie o poprawienie estetyki.

Faktycznie powinienem raczej użyć

określenia tapicerka klapy bagażnika niż wyciszenie, ale wiadomo że chodzi o to samo. Od początku raził mnie brak tej tapicerki na tylnej klapie, ale dziś gdy wszystkie inne auta ją mają to już jest masakryczna szpetnieć. Problem w tym iż w polskich nubirachII nie zakładali tej tapicerki więc nie ma w polskim katalogu nawet wymienionej tej części z numeru.

Tutaj jest tapicerka na klapie NubiryII

rotationoftapicerkaklap.jpg

a tutaj na NubiraIII

tapicerkaklapanubiraiii.jpg

Z tej drugiej tapicerki potrzebowałbym wymiar długości dolnej krawędzi, z górniej krawędzi tapicerki odległość między miejscami wyprofilowaniami na pręty mocujące klapę, oraz odległość w prostej linii od zamka do miejsca pośrodku gdzie jest załamanie i odległość od tego załamania do dolnej krawędzi.

Napisano

W sumie dziwna sprawa, bo w anglojęzycznym EPC też nie widzę tego wygłuszenia do NU II. hmm.gif

Na moje oko, to element na klapie od II ma większą krzywiznę od strony szyby niż w III.

Pytałeś o to wygłuszenie do II kogoś z allegro, kto ma rozebrane angielskie auta, bo widzę takie oferty?

Napisano

> W sumie dziwna sprawa, bo w anglojęzycznym EPC też nie widzę tego wygłuszenia do NU II.

Bo go tam niestety nie ma, ale w praktyce się trafia, stad więc mój wniosek, że oprócz rynku występowanie tego wygłuszenia w NUII to również kwestia rocznika, czym późniejszy tym większą szansa na istnienie tej tapicerki.

> Na moje oko, to element na klapie od II ma większą krzywiznę od strony szyby niż w III.

Też to tak widzę, ale myślę że można by to albo nieznacznie dociąć albo przyciąć na brzegach po przesunięciu, poza tym to raczej szczegół i jego akurat łatwo zniwelować, ale co z miejscem w którym jest załamanie klapy? czy to wyciszenie/tapicerka na klapie NUIII jest na tyle elastyczna ze da się ukształtować do załamania blach pod innym kątem?

> Pytałeś o to wygłuszenie do II kogoś z allegro, kto ma rozebrane angielskie auta, bo widzę takie

> oferty?

Do tej pory pytałem gościa który sprzedawał klapę od NUII z tym właśnie wygłuszeniem, ale odpisał że nie może sprzedać samego wygłuszenia bez klapy, a ze klap do NUII już kilka u mnie leży to zrezygnowałem z zakupu smile.gif jakbyś miał linka do jakieś NUII sprzedawanej w częściach której jest to wyciszenie to możesz podać smile.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ok, z mojej strony temat zamknięty cool.gif

Moja NubiraII z tapicerką na tylnej klapie serduszka.gif

wygląda tak:

nubaklapa1.jpg

nubaklapa2.jpg

nubaklapa3.jpg

W końcu jakoś normalnie yay.gif

koszt 30 PLN + przesyłka 270635636-JUMP2.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.