Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fotel pasażera się nie przesuwa w 3D

Featured Replies

Napisano

Witam

Od pewnego czasu mam problem z przesuwaniem fotela pasażera.

Otóż przy próbie zmiany położenia (dźwignia pod siedzeniem) lub przesunięcia (dźwignia w oparciu) - fotel ani rusz. Tzn. gdy chcę wpuścić kogoś do tyłu to oparcie się zgina, natomiast fotel nie przesuwa się ani do przodu, ani do tyłu.

Do tej pory to nie był jakiś duży problem, ale w grudniu pojawi się nowy członek rodziny i warto by to naprawić, żeby łatwiej było fotelik wkładać.

Proszę o wskazówki...

Napisano

1. przeglądnąłeś prowadnice? może coś wpadło i przyblokowało?

2. fotel ma ciekawą konstrukcję, jak podnosisz dźwignię pod nogami, żeby go przesunąć z tyłu obniża się taka metalowa rura. (można pasażerowi przygnieść palce stóp, jak ma długie biglaugh.gif) może wozisz coś pod fotelem?

a w ogóle dźwignie do przesuwania chodzą normalnie, czy nietypowo? za luźno, z za dużym oporem?

Napisano

tez mi sie tak robi, poczym swieca.gifidea.gifswieca.gif i nagle sobie przypominam ze lezy pod fotelem to smo i owo i dlatego fotel nie chce jezdzic oink.gif

Napisano
  • Autor

> 1. przeglądnąłeś prowadnice? może coś wpadło i przyblokowało?

> 2. fotel ma ciekawą konstrukcję, jak podnosisz dźwignię pod nogami, żeby go przesunąć z tyłu obniża

> się taka metalowa rura. (można pasażerowi przygnieść palce stóp, jak ma długie ) może wozisz

> coś pod fotelem?

> a w ogóle dźwignie do przesuwania chodzą normalnie, czy nietypowo? za luźno, z za dużym oporem?

Właśnie nic nie leży, przeglądnołem na ile zdołałem z latarką i nic nie znalazłem.

Dźwignie wydają się chodzić w porządku, z tyłu jest unoszona, ale fotel ani rusz do przodu i do tyłu.

Próbowałem metodą siłową rozruszać, ale niestety też bez efektu.

Napisano

Wykrec fotel, to tylko 4 srubki na imbus. U mnie kulki polecialy i zablokowaly prowadnice i musze uzywac sporej sily zeby przesuwac fotel.

Nie kwapie sie na kupno nowej a i uzywanej nie chce mi sie wymieniac. Generalnie stawiam ze u ciebie jest to samo

Napisano

> Właśnie nic nie leży, przeglądnołem na ile zdołałem z latarką i nic nie znalazłem.

> Dźwignie wydają się chodzić w porządku, z tyłu jest unoszona, ale fotel ani rusz do przodu i do

> tyłu.

> Próbowałem metodą siłową rozruszać, ale niestety też bez efektu.

mam w piwnicy fotel pasażera, którego chętnie bym się pozbył waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.