Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

w/s akcji serwisowej opla

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie czy ktoś z kolegów może mi powiedzieć na czym polegała poniższa akcja serwisowa ze stycznia 2011 i jakie to hałasy silnika oraz w jaki sposób miała wyeliminować?

może w moim wyprodukowanym w 2008 też okaże się za 3 lata że jest jednak coś nie tak (wiele razy pisałem o hałasowaniu silika po rozgrzaniu i wyczuwalnych wibracjach jednostki napędowej przy np: 90km/h na 5 biegu)

"opelpoinformował, że w pojazdach (Agila, Astra G, Astra H, Combo C, Corsa C, Meriva A, Tigra B) wyprodukowanych w roku 2005 w Wielkiej Brytanii, Polsce, Hiszpanii, Portugalii oraz Niemczech, silnik może mieć pogorszone osiągi i hałasować, a w najgorszym przypadku może dojść do pęknięcia wałka rozrządu.

Na rynek polski wprowadzono 4830 potencjalnie niebezpiecznych samochodów. Naprawy wymagają wyłącznie pojazdy z silnikiem Z10XEP, Z12XEP, Z14XEP oraz Z14XEL."

Napisano

Tego to nie wiedziałem - mój jest z 2007r, ale sądząc po niedużej liczbie tych samochodów (4830) to faktycznie tylko do niektórych szczęście moze się uśmiechnąć 270635636-JUMP2.gif

Napisano
  • Autor

> faktycznie tylko do niektórych szczęście moze się uśmiechnąć

ciekawe jak to się stało że dopiero 5 lat po wypuszczeniu wadliwej serii urząd ochrony konsumentów doastał info od GM.

ciekawe czy była to odgórna inicjatywa GM np jako następstwo wynik wielu zgłoszeń usterki itp

Napisano

a nie chodzi tu przypadkiem o napinacz lancucha rozrzadu ?

Napisano
  • Autor

> a nie chodzi tu przypadkiem o napinacz lancucha rozrzadu ?

mam nadzieję że użytkownicy poniższych samochodów wiedzą o tej akcji bo tak się składa że mają samochody z 2005 roku (miało być bezoobsługowo, bo oparte na łańcuchu,)

(mam nadzieję ze u mnie wałek rozrządu nie strzeli, dziwi mnie że samochód na zimnym chodzi ok a po rozgrzaniu głośniej warkocze - moze rzeczywiście ten napinacz) http://opel.auto.com.pl/forum/viewtopic.php?t=61429

http://www.auto-swiat.pl/asforum/forum,pt2870_Opel-Astra-II-2-5r-1-4-benzyna-pekniety-walek-rozrzadu-wydechu-po-5-km.aspx

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.