Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Niewypowiedziana polisa OC

Featured Replies

Napisano

Witam. Sprawa jest taka. 31.12.2010r . kupilem auto, ktore sprzedałem 25.05.2011. Niestety przez gapostwo i brak czasu nie wypowiedzialem polisy OC. Teraz przyszło pismo żeby zapłacic druga ratę 759zl za okres 05.02.2011 do 05.09.2011. Auto kupiłem w Wawie, mieszkam w małym miescie, mam 60 % znizek, nic z tego nie jest uwzglednione. Czy moge sie domagac przeliczenia składki??

Napisano

> Witam. Sprawa jest taka. 31.12.2010r . kupilem auto, ktore sprzedałem 25.05.2011. Niestety przez

> gapostwo i brak czasu nie wypowiedzialem polisy OC. Teraz przyszło pismo żeby zapłacic druga

> ratę 759zl za okres 05.02.2011 do 05.09.2011. Auto kupiłem w Wawie, mieszkam w małym miescie,

> mam 60 % znizek, nic z tego nie jest uwzglednione. Czy moge sie domagac przeliczenia składki??

Przeliczenia oczywiscie tak i przeliczyc musza. Natomiast tak czy tak bedziesz musial zaplacic.

Napisano

> Przeliczenia oczywiscie tak i przeliczyc musza. Natomiast tak czy tak bedziesz musial zaplacic.

Dawno temu jak kupiłem samochód również tego nie załatwiłem i polisa automatycznie się przedłużyła. Załatwiłem sprawę w PZU tak że rozwiązałem umowę i zapłaciłem 1/12 składki za ten msc który się rozpoczął.

Napisano

> Witam. Sprawa jest taka. 31.12.2010r . kupilem auto, ktore sprzedałem 25.05.2011. Niestety przez

> gapostwo i brak czasu nie wypowiedzialem polisy OC. Teraz przyszło pismo żeby zapłacic druga

> ratę 759zl za okres 05.02.2011 do 05.09.2011. Auto kupiłem w Wawie, mieszkam w małym miescie,

> mam 60 % znizek, nic z tego nie jest uwzglednione. Czy moge sie domagac przeliczenia składki??

Po pierwsze

czy sprzedając auto poinformowałeś TU o sprzedaży i przekazałeś im dane nowego właściciela?

Po drugie

Możesz wnioskować o przekalkulowanie składek, ale ja bym wnioskował o rekalkulacje za okres tylko do czasu sprzedaży, dalej to już nowy właściciel

Napisano

> Dawno temu jak kupiłem samochód również tego nie załatwiłem i polisa automatycznie się przedłużyła.

> Załatwiłem sprawę w PZU tak że rozwiązałem umowę i zapłaciłem 1/12 składki za ten msc który

> się rozpoczął.

To zalezy tylko i wylacznie od dobrej woli ubezpieczalni. Sa tacy co nie odpuszcza.

Napisano

Weż ze sobą umowe sprzedaży i zaswiadczenie o żniżkach i zsuwaj do TU, zapalcisz za okres gdzie byłeś właścicielem pojazdu z uwzględnieniem znizek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.