Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

4x4 do odśnieżania

Featured Replies

Napisano

Myślę nad tanim pojazdem, do którego podepnę pług i będzie mogło odśnieżać. Czy samurai do 7k da radę? Myślałem nad benzyniakiem z lpg, taki 1.0 da radę przepchnąć trochę śniegu z placu ? Jak wygląda sprawa ze sprzęgłem podczas takiej pracy, potrzyma trochę czy liczyć , że zimy nie przeżyje ? Jakieś sugestie, pomysły mile widziane ok.gif Na jujtubie widziałem, że dają rade suzy z pługiem tongue.gif

Napisano

Ja kupiłem fronterę za 6koła jakieś 2tyś zainwestowałem kupię teraz wyciągarkę come up a pług będę robił zamknę się razem w jakiś 12tyś generalnie nie ma co liczyć na to, że kupisz tanio nic nie zainwestujesz i będziesz jeździł.

Napisano
  • Autor

> Ja kupiłem fronterę za 6koła jakieś 2tyś zainwestowałem kupię teraz wyciągarkę come up a pług będę

> robił zamknę się razem w jakiś 12tyś generalnie nie ma co liczyć na to, że kupisz tanio nic

> nie zainwestujesz i będziesz jeździł.

z inwestycjami się liczę , kwestia żeby mało palił i dawał radę ze śniegiem ... najważniejsze , żeby za dużo się nie psuł grinser006.gif

np coś takiego :

klik

Napisano
  • Autor

> a ile masz tego odśnieżania?

> bo może COŚ TAKIEGO wystarczy ?

> TUTAJ masz trochę gotowców

parę miejsc, do tego mobilne auto musi być grinser006.gif chyba zostanę przy samuraiu grinser006.gif

Napisano

Rozważałeś za i przeciw dla odśnieżania pługiem i małą odśnieżarką wirnikową? Przy odśnieżaniu pługiem masz problem z gromadzeniem śniegu, ponieważ nie odrzucisz go na kilka metrów od placu, dodatkowo odśnieżarką wirnikową można zarzucić śniegiem drzewa, płoty i nie ma ryzyka, że się coś połamie. Zmarznięty śnieg też wg mnie może być problemem dla odśnieżania pługiem, więc musiałbyś odśnieżać w dużym stopniu na bieżąco. No i odśnieżarką wirnikową jest się w stanie odśnieżyć precyzyjnie chodniki, wręcz wycinając przejścia nawet w kilkudziesięcio-centymetrowym śniegu.

Zależy ile masz tego odśnieżania, jak do nawet 1000 m2 to mała odśnieżarka wirnikowa bez problemu starczy.

Napisano
  • Autor

> Rozważałeś za i przeciw dla odśnieżania pługiem i małą odśnieżarką wirnikową? Przy odśnieżaniu

> pługiem masz problem z gromadzeniem śniegu, ponieważ nie odrzucisz go na kilka metrów od

> placu, dodatkowo odśnieżarką wirnikową można zarzucić śniegiem drzewa, płoty i nie ma ryzyka,

> że się coś połamie. Zmarznięty śnieg też wg mnie może być problemem dla odśnieżania pługiem,

> więc musiałbyś odśnieżać w dużym stopniu na bieżąco. No i odśnieżarką wirnikową jest się w

> stanie odśnieżyć precyzyjnie chodniki, wręcz wycinając przejścia nawet w

> kilkudziesięcio-centymetrowym śniegu.

> Zależy ile masz tego odśnieżania, jak do nawet 1000 m2 to mała odśnieżarka wirnikowa bez problemu

> starczy.

hm muszę przemyśleć teraz hmm.gif

Napisano

> hm muszę przemyśleć teraz

myśl myśl... ja elektryczną STIGA odśnieżam u siebie drogę przed domem i bez problemu idzie ok.gif

Napisano
  • Autor

pytanko za 100pkt grinser006.gif mniej więcej ile może na godzinę spalić benzyny taki samuraj podczas odśnieżania i pracy pod obciążeniem tongue.gif ?

Napisano

> pytanko za 100pkt mniej więcej ile może na godzinę spalić benzyny taki samuraj podczas

> odśnieżania i pracy pod obciążeniem ?

5 L ?

bez dramatu

Napisano
  • Autor

> 5 L ?

> bez dramatu

dzięki, bo nie miałem pojęcia ile szacować smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.