Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przekaźniki przednich lamp - problem

Featured Replies

Napisano

Hej, montowałem ostatnio przekaźniki przednich lamp wg. schematu Pepeja i ogólnie wszystko działa ale....

po wyłączeniu świateł przełącznikiem przy kierownicy światła ciągle świecą, a przecież sygnał do sterowania przekaźnikiem powinien zostać teoretycznie odcięty. Właściwie to światła świecą od razu jak odpalam auto nawet z teoretycznie wyłączonymi światłami.

Do instalacji użyłem oryginalnej podstawki pod przekaźniki z uniaka, tej co jest montowana przy lewym kielichu. Chyba jest tam przekaźnik od pompy paliwa i jeszcze jakiś. Może te przekaźniki nie nadają się do takiej instalacji? Może są różne typy?

Napisano

cos zle podlaczone...masz caly czas zasilanie na przekaznik....

Napisano
  • Autor

> cos zle podlaczone...masz caly czas zasilanie na przekaznik....

na początku jak podłączyłem to działało tak jak trzeba, potem coś sie porobiło. Czy to może być wina starych lub nieodpowiednich przekaźników?

Napisano

> na poczatek podmien przekaznik

ew posprawdzaj masy, może przekaźnik sam się podtrzymuje grinser006.gif

Napisano

> Hej, montowałem ostatnio przekaźniki przednich lamp wg. schematu Pepeja i ogólnie wszystko działa

> ale....

> po wyłączeniu świateł przełącznikiem przy kierownicy światła ciągle świecą, a przecież sygnał do

> sterowania przekaźnikiem powinien zostać teoretycznie odcięty. Właściwie to światła świecą od

> razu jak odpalam auto nawet z teoretycznie wyłączonymi światłami.

> Do instalacji użyłem oryginalnej podstawki pod przekaźniki z uniaka, tej co jest montowana przy

> lewym kielichu. Chyba jest tam przekaźnik od pompy paliwa i jeszcze jakiś. Może te przekaźniki

> nie nadają się do takiej instalacji? Może są różne typy?

u mnie też tak było że po zapaleniu światła świeciły non stop

wg mnie to nie wina przekaźników tylko instalacji.

aby to działało jak trzeb należy dodać kilka diod prostowniczych i będzie ok

Napisano

jest tez opcja ze styki przekaznika sie zespawaly, odcinasz zaplonem zasilanie stykow to swiatla gasna.

Napisano
  • Autor

> cos zle podlaczone...masz caly czas zasilanie na przekaznik....

wszystko jest dobrze podłączone wg. schematu Pepeja i ogólnie wg. zasad elektroniki. dzisiaj po sprawdzeniu okazało się, że na oryginalnej kostce na konektorku od świateł mijania plus jest cały czas, a z tamtąd jest właśnie wzięty sygnał dla przekaźnika. Co dziwne pomimo, że tam jest cały czas plus to światła mijania świecą tylko po włączeniu włącznikiem na pozycję mijania.

Przekaźniki wyeliminowałem poprzez założenie nowych.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.