Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Audi A6 2005r. / ogólnie o jakości

Featured Replies

Napisano

Witam,

dzisiaj byłem oglądać Audi A6 z 2005 roku, przebieg podobno 180 tys km, natomiast pedał sprzęgła był w połowie łysy... Czy teraz naprawde robią auta z tak kiepskich materiałów czy po prostu ściema sprzedającego?

Generalnie w mojej starej Calibrze pedł sprzęgła wyglądał tak po 300 tys km (a pewnie miała i ze 400), w e39 z 300tys km tez dopiero niedawno zaczął tak wyglądać...

Ponadto plastiki we wnętrzu, czy naprawde tak łatwo sie zdzierają te sreberka i tak łatwo robia sie rysy na plastikowych elementach?

Mając doświadczenia z o wiele starszymi autami oczekiwałem stanu nie gorszego niż te o 10 lat starsze auta...

Napisano

Audi po 200kkm na wnętrze jak nowe.

I to nie tylko auta klasy A6, ale widziałem parę A4 z przebiegami koło 200kkm i mooooże ciutke skóra na kierownicy bardziej sie błyszczała w miejscu gdzie sie łapami najcześciej kręci.

Napisano

> Witam,

> dzisiaj byłem oglądać Audi A6 z 2005 roku, przebieg podobno 180 tys km, natomiast pedał sprzęgła

> był w połowie łysy... Czy teraz naprawde robią auta z tak kiepskich materiałów czy po prostu

> ściema sprzedającego?

> Generalnie w mojej starej Calibrze pedł sprzęgła wyglądał tak po 300 tys km (a pewnie miała i ze

> 400), w e39 z 300tys km tez dopiero niedawno zaczął tak wyglądać...

> Ponadto plastiki we wnętrzu, czy naprawde tak łatwo sie zdzierają te sreberka i tak łatwo robia sie

> rysy na plastikowych elementach?

> Mając doświadczenia z o wiele starszymi autami oczekiwałem stanu nie gorszego niż te o 10 lat

> starsze auta...

Widziałem kilka A6 z przebiegami 120-160 tys i środek był jak nowy - może to egzemplarz po taxi ?

Napisano

> Widziałem kilka A6 z przebiegami 120-160 tys i środek był jak nowy - może to egzemplarz po taxi ?

A to Ty nie wiesz, że wszystkie audi i VW na allegro mają 160-180kkm? zlosnik.gif

Napisano

> A to Ty nie wiesz, że wszystkie audi i VW na allegro mają 160-180kkm?

Akurat te które oglądałem były kupione jako nowe i na 100% przebieg nie był winięty (auto kumpla i służbówki zarządu firmy w której pracuję). Skoro tamten jest tak ściachany to IMO ma z 400 kkm i/lub jeździł na taxi.

Napisano

> dzisiaj byłem oglądać Audi A6 z 2005 roku, przebieg podobno 180 tys km, natomiast pedał sprzęgła

> był w połowie łysy...

Tak miało prawo być , to często występujące w przypadku tych aut zjawisko zlosnik.gifgrinser006.gif .

To powszechnie znana prawda i auto najprawdopodobniej pochodziło od 90 letniego niewidomego oficera SS (było poza tym 10 samochodem w rodzinie) który jeździł nim tylko latem do kościoła odległego 5 km od domu (a ponieważ pod Łukiem Kurskim został ranny w nogę i była ona sztywna od czasu tego zdarzenia, więc miał problem ze zdejmowaniem jej z pedału sprzęgła i dlatego nakładka wytarła się do gładkiego).

Napisano

Moje A3 po 190tys km bylo w srodku jak nowe wiec A6 tym bardziej powinno byc ok

Napisano
  • Autor

> Moje A3 po 190tys km bylo w srodku jak nowe wiec A6 tym bardziej powinno byc ok

Tak właśnie myślałem zlosnik.gif Dzięki za odpowiedzi 20.GIF

Napisano

Jeśłi chodzi o poszukiwania vaga to jak chodzi o auto z okolic 2000r to przebieg zawszę biorę razy dwa. W wiekszości przypadków było to trafne. Myśle że jak znajdziesz auto z okolic do 2005r i będzie miało poniżej 200tys km to masz szczęście. Jest tak że te auta jeśli nie jeździła nimi fleja to do 200tys km praktycznie zużycie środka jest małe. Dopiero bliżej 300kkm zaczyna być widać ten przebieg. Ale jednocześnie znam dosłownie kilka aut z przebiegami do 100 tys gdzie środek wygląda jakby ktoś trzodę woził.

Ogólnie tak czy inaczej zawszę polecam sprawdzenie auta po numerze Vin.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.