Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ogniska rdzy

Featured Replies

Napisano

czy bąbelki w zaznaczonym miejscu to norma czy nie? po wyładowaniu na nich agresji jest szansa zabezpieczyć to na przyszłość?

wyszły z obu stron angryfire.gif i przy sprzedaży będzie że walony równo zlosnik.gif

285354734-DSCF2910.JPG

Napisano

Chyba normalne (a napewno w passacie FL), gdzieś po roku 2003 i nowsze. Wsadzona jest w błotnik taka gąbka, która obciera rant nadkola i trzyma w sobie wodę. Jaka w porę się jej nie wyciągnie to dzieje się to co opisałeś. Jak najszybciej gąbki wyciągnąc !!

Niestety jak już zaczęła się korozja to zima frown.gif najlepiej ściągnąc błotnik i czyścić.

Co ciekawe - przed 2003 rokiem korozja nie występuje !! Ciekawe po jakiego grzyba te gąbki tam wsadzili?

Napisano

> Chyba normalne (a napewno w passacie FL), gdzieś po roku 2003 i nowsze. Wsadzona jest w błotnik

> taka gąbka, która obciera rant nadkola i trzyma w sobie wodę. Jaka w porę się jej nie

> wyciągnie to dzieje się to co opisałeś. Jak najszybciej gąbki wyciągnąc !!

> Niestety jak już zaczęła się korozja to zima najlepiej ściągnąc błotnik i czyścić.

> Co ciekawe - przed 2003 rokiem korozja nie występuje !! Ciekawe po jakiego grzyba te gąbki tam

> wsadzili?

pewnie redukcja szumu z kół

Napisano

> Chyba normalne (a napewno w passacie FL), gdzieś po roku 2003 i nowsze. Wsadzona jest w błotnik

> taka gąbka, która obciera rant nadkola i trzyma w sobie wodę. Jaka w porę się jej nie

> wyciągnie to dzieje się to co opisałeś. Jak najszybciej gąbki wyciągnąc !!

> Niestety jak już zaczęła się korozja to zima najlepiej ściągnąc błotnik i czyścić.

> Co ciekawe - przed 2003 rokiem korozja nie występuje !! Ciekawe po jakiego grzyba te gąbki tam

> wsadzili?

no niestety tu cie zmartwię w moim z 99r tez jest ruda w tym miejscu crazy.gif

Napisano

> no niestety tu cie zmartwię w moim z 99r tez jest ruda w tym miejscu

U mnie sasiad ma GIV granatowego i w tym miejscu jak u Ciebie zzarte oba ale juz z dziurami na wylot.

Napisano

> no niestety tu cie zmartwię w moim z 99r tez jest ruda w tym miejscu

Ale on pisał o vw passat b5fl po roku 2003 a ty na pewno nie masz b5fl gdyż w roku 99 jeszcze ich nie było smile.gif

A to że jest to generalnie bardzo wrażliwy punkt na rdze, to raczej w każdym aucie. O ile w pasku blacha jest ocynkowana i korozja generalnie (poza tylną klapą) jest mu obca, to w innych modelach nie wiem jak to jest.

Napisano

> pewnie redukcja szumu z kół

Kurcze, po wyciągnięciu nie zauważyłem zwiększenia głośności w środku auta. Wolałbym żeby tego tam nie wciskali, niestety zauważyłem za późno frown.gif

Dziwne, bo to jest tylko kawałek elementu piankowego, a nie wypełniota cała część nadkola. Gdyby to miało wygłuszać coś to chyba powinno być na całym elemencie.

Napisano

Te gąbki dotyczą tylko VW czy innych skód i seatów również. Pytam pod kątem mojego leona z 2002 roku. W prawdzie nie mam żadnych wykwitów, ale jeżeli też jest ten patent to kwestia czasu.

Napisano

> Te gąbki dotyczą tylko VW czy innych skód i seatów również. Pytam pod kątem mojego leona z 2002

I ja sie chetnie dowiem , chociaz przyznam sie , ze jeszcze osobiscie nigdy nie widzialem Leona z rudą

Napisano
  • Autor

w zeszłym roku zauważyłem na jednym błotniku od wewnątrz od strony nadkola, że "odkleiła" się warstwa lakieru ale śladu bąbla nie było a teraz z obu stron

po dokładnym obejrzeniu auta ognisko rdzy pojawiło się jeszcze na tylnej klapie na "łączeniu" z szybą czyli i z tyłu "był panie walony" zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.