Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kia Carnival - kiedy współczesna wersja modelu?

Featured Replies

Napisano

Cześć!

Z racji posiadania sporej rodzinki mam dość wyjątkowe wymagania dotyczace środków transportu. Celuję w vany o pojemności 7. osób. Ostatnio podoba mi się coraz bardziej oferta Kii, która mocno namiesza w segmencie aut miejskich i nieduzych. Czy ktoś z Was ma info na temat następcy modelu Carnival? Myślę, że przydałby się mocny konkurent dla S-maxa, Sharana czy Alhambry w segmencie aut (dużo)rodzinnych.

Ktoś coś wie?

Pozdrawiam

Bartek

PS. Na razie Mazda MPV w 100% spełnia moje potrzeby transportowe, ale ja po prostu lubię planować. ;-)

Napisano

Najpierw wprowadza nowego carensa. O nowym carnialu nie slychac. Malo tego wycofali Borrego tylko Hyundai ma swojego olbrzyma ix55 zlosnik.gif

Napisano

> Najpierw wprowadza nowego carensa.

Coś KIA zwleka z nowymi premierami. Nie widać też Optimy (ex Magentis) czy nowego Ceeda.

Napisano

> Coś KIA zwleka z nowymi premierami. Nie widać też Optimy (ex Magentis) czy nowego Ceeda.

Jeden koncern z Hyundajem, więc pewnie testują nowe rozwiązania na bliźniaczym modelu. Tak samo było z ceedem i i30

Napisano

> Coś KIA zwleka z nowymi premierami. Nie widać też Optimy (ex Magentis)

widać, tylko na razie nie w Europie

Napisano

> Coś KIA zwleka z nowymi premierami. Nie widać też Optimy (ex Magentis) czy nowego Ceeda.

W USA i Chinach jest podejrzewam, ze chodzi o kwestie ekologii, mocy produkcyjnych i zawieszenia zlosnik.gif

Napisano

Dlaczego zwleka? Na początku września wypuścili nowe Rio. Myślisz, że 3 modele wypuszczą w jednym momencie?

Napisano
  • Autor

> Najpierw wprowadza nowego carensa. O nowym carnialu nie slychac. Malo tego wycofali Borrego tylko

> Hyundai ma swojego olbrzyma ix55

ix55 to koszt zdaje się ok 200 tys złotych. Jak dla mnie to mega nieporozumienie. Za mniejsze pieniądze mogę mieć Hondę Oddysey czy Toykę Siennę ściągniętą zza oceanu. A tam te auta są uznawane za drogie (w porównaniu z takim np. Voyagerem).

Liczyłem na to, że Kia wprowadzi coś nowego/nowoczesnego i do tego segmentu i będzie mocno konkurować z osiadłymi już modelami.

Carens jest dla mnie za mały.

Pozdro

Bartek

Napisano

> ix55 to koszt zdaje się ok 200 tys złotych. Jak dla mnie to mega nieporozumienie. Za mniejsze

> pieniądze mogę mieć Hondę Oddysey czy Toykę Siennę ściągniętą zza oceanu. A tam te auta są

> uznawane za drogie (w porównaniu z takim np. Voyagerem).

> Liczyłem na to, że Kia wprowadzi coś nowego/nowoczesnego i do tego segmentu i będzie mocno

> konkurować z osiadłymi już modelami.

> Carens jest dla mnie za mały.

> Pozdro

> Bartek

Cena to juz insza inszosc. Wczesniej czy pozniej wprowadzi ale IMO na pewno nie w przyszlym roku. Tak jak veloster w USA kosztuje 51k przeplywa ocean i juz bez mala 100k hehe.gif ix55 za oceanem to polowa tej kwoty co w PL.

Napisano
  • Autor

> Cena to juz insza inszosc. Wczesniej czy pozniej wprowadzi ale IMO na pewno nie w przyszlym roku.

> Tak jak veloster w USA kosztuje 51k przeplywa ocean i juz bez mala 100k ix55 za oceanem to

> polowa tej kwoty co w PL.

No OK.

Ale i tak ix55 to bardziej duży SUV a ja potrzebuję minivana.

Poczekam, popatrzę.....

Pozdroofka

Bartek

Napisano

> No OK.

> Ale i tak ix55 to bardziej duży SUV a ja potrzebuję minivana.

> Poczekam, popatrzę.....

> Pozdroofka

> Bartek

poszukaj hondę albo toyotę. Miałem grand espace IV a teraz mam odysseya. Całkiem inny świat. Te amerykańskie są o numer większe niż europejskie. Przy 7-8 osobach w odysseyu mam jeszcze spory bagażnik, w europejskich to juz raczej symbolicznie. Kosztowo paliwo w 2.2 dci w espace i teraz 3,5 z lpg w hondzie wychodzi podobnie a komfort nieporównywalny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.