Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Polska vs UE i RHD

Featured Replies

Napisano

> czyli jednak te 20kkm robiles po polskich autostradach,sprobuj zachowac bezpieczny odstep w

> warunkach polskich

20kkm po polskich autostradach???? oink.gif

To bym musial jezdzic tam i spowrotem w kolko.;)

A tak na serio to zawsze od kiedy jezdze zachowywalem odstep bez wzgledu czy przed wyprzedzaniem czy nie i jakos nigdy z tym nie bylo z tym problemu, tez bez wzgledu czy w polskich warunkach czy jakis innych.

> uwierz mi ,w mojej okolicy jest podobnie-i nie robi to na mnie zadnego wrazenia.ale inaczej jest

> gdy mijasz sie bedac od strony pobocza-u mnie przynajmniej takie sa wrazenia.

Czy ja wiem... Ja nie widze jakijs specjalnej roznicy.

> to,ze przyjmujac ze jednak ta kierownica w jakis sposob zwieksza ryzyko wypadku to przydaly by sie

> uregulowania pozwalajace nie zapominac sprawcom takich kolizji ze czas na nauke doszkalajaca.

> sam wiesz,ze przykladowo kolizja czy mandat w UK powoduje spore uszczuplenie kieszeni delikwenta

> poprzez sporo wyzsze stawki w nastepnych latach.a w polsce-jesli taka kolizja nie wywolala

> ofiar w ludziach to tak naprawde jest darmowa.tzn.placa wszyscy poprzez zwiekszane co roku

> stawki -zas delikwent nadal moze podniecac sie tym ze jest szybki i wsciekly

Ogolnie w Polsce mamy mocne przyzwolenie do lamania przepisow. Ale tak czy siak wypadek czy tam kolizja powoduje utrate znizek za ubezpieczenie tak czy siak. Wiec koszt jest.

Oczywiscie mniejszy niz w Irlandii, ale tez i ubezpieczenia sa tansze. Procentowo pewnie wychodzi podobnie.

Niewiem - moze w UK jest inaczej.

Pare miesiecy temu zona wypadla z drogi i dachowala. Auto poszlo na zyletki, a odszkodowanie dostalismy z AC. Nie kosztowalo nas to wsumie nic.

Napisano

> Jak bedziesz placil podatki w PL to bedziesz mial cos do gadania bo poki co to mozesz sobie

> podajduzyc na AK wyjechales niedawno a zachowujesz jak typowy polak co to wyjechal i klepie

> od rzeczy " u nas w nju jork " albo " jak to jest po polski bo zapomnialem" z choinki sie

> urwales , polakow nie znasz ?

Ehhh jak ja uwielbiam te twoje osobiste wycieczki.

PS. Place podatki w PL, wiec mozesz spac spokojnie.

Napisano

> przecież supry sbyły dostępne z LHD

tylko ze kosztuja 3x tyle co RHD sick.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.