Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oświetlenie

Featured Replies

Napisano

Przestało świecić prawe światło mijania - żarówka OK, bezpiecznik OK, ktoś ma jakiś pomysł ?

Napisano

> Przestało świecić prawe światło mijania - żarówka OK, bezpiecznik OK, ktoś ma jakiś pomysł ?

cos ruszales? czy samo przestalo?

(wymienialem kiedys zarowke i przez przypadek zdjalem sobie mase z cokolika... jak grzebales to zobacz czy nie 'dynda' ci jakis luzny kabelek w kloszu wink.gif )

Napisano
  • Autor

> cos ruszales? czy samo przestalo?

> (wymienialem kiedys zarowke i przez przypadek zdjalem sobie mase z cokolika... jak grzebales to

> zobacz czy nie 'dynda' ci jakis luzny kabelek w kloszu )

Samo z siebie przestało działać, kable sprawdzałem, wszystko na swoim miejscu -sprawdzałem miernikiem i niestety nie dochodzi prąd :/ inne żarówki w tej lampie są OK. Wtyczka do lampy też prawidłowo zamocowana.

Napisano

> Samo z siebie przestało działać, kable sprawdzałem, wszystko na swoim miejscu -sprawdzałem

> miernikiem i niestety nie dochodzi prąd :/ inne żarówki w tej lampie są OK. Wtyczka do lampy

> też prawidłowo zamocowana.

co to znaczy ze nie dochodzi prad? - mierzyles napiecie miedzy wtyczka + z reflektora? (jedyny kabelek ktory zakladasz na zarowke) a masa? (np z bloku silnika albo '-' klemy?)

Napisano
  • Autor

> co to znaczy ze nie dochodzi prad? - mierzyles napiecie miedzy wtyczka + z reflektora? (jedyny

> kabelek ktory zakladasz na zarowke) a masa? (np z bloku silnika albo '-' klemy?)

Dokładnie tak - nie ma napięcia, mierzyłem w wyżej opisany sposób, sprawdzałem bezpieczniki i są OK. Wykluczyłem żarówki. Tak więc zaczyna się robić ciekawie....

Napisano

> Dokładnie tak - nie ma napięcia, mierzyłem w wyżej opisany sposób, sprawdzałem bezpieczniki i są

> OK. Wykluczyłem żarówki. Tak więc zaczyna się robić ciekawie....

poruszaj wtyczkami wchodzącymi do body kompa w kabinie na wysokości pedału sprzęgła

Napisano

> poruszaj wtyczkami wchodzącymi do body kompa w kabinie na wysokości pedału sprzęgła

Sugerujesz typowy objaw padniętego światła z Pandy? Ciekawie by było... bo pewnie wszystkich czekałoby to samo, prędzej czy później hmm.gif.

Napisano

> Sugerujesz typowy objaw padniętego światła z Pandy? Ciekawie by było... bo pewnie wszystkich

> czekałoby to samo, prędzej czy później .

z ciekawości zerknąłem pod deskę podczas odkurzania i w schematy elektryczne - wcale bym się nie zdziwił gdyby nie było to samo- nie zaszkodzi sprawdzić- w sumie kilka sek i sprawdzone

Napisano

> Dokładnie tak - nie ma napięcia, mierzyłem w wyżej opisany sposób, sprawdzałem bezpieczniki i są

> OK. Wykluczyłem żarówki. Tak więc zaczyna się robić ciekawie....

jedna osoba z tego forum miala podobny problem, moze sie wypowie osobiscie ale z tego co pamietam skonczylo sie na wymianie lampy hmm.gif

Napisano

> jedna osoba z tego forum miala podobny problem, moze sie wypowie osobiscie ale z tego co pamietam

> skonczylo sie na wymianie lampy

hm, czyzbys sugerowal problem miedzy zlaczem zewnetrznym lampy a konektorem zarowki? - ciekawie by bylo :/

Napisano

> hm, czyzbys sugerowal problem miedzy zlaczem zewnetrznym lampy a konektorem zarowki? - ciekawie by

> bylo :/

cos w ten desen, poczekamy na wypowiedz osoby ktora ten problem ogarnela

Napisano

> hm, czyzbys sugerowal problem miedzy zlaczem zewnetrznym lampy a konektorem zarowki? - ciekawie by

Ale z tego co zrozumiałem, to w tym przypadku prądu już nie ma na kablu zasilającym...

Napisano
  • Autor

Poruszałem wszystkimi złączami, ale bez efektu. Za chwilę odstawiam dziada do serwisu.

Napisano

> Ale z tego co zrozumiałem, to w tym przypadku prądu już nie ma na kablu zasilającym...

sure, ale do lampy idzie wiazka do zlacza zewnetrznego, a potem dalej w srodku kabelki do odpowiednich cokolikow/zarowek.

watpie zeby autor watku sprawdzal napiecie na zewnetrznej wiazce wink.gif wiec albo problem istnieje miedzy wiazka a konektorem zarowki, albo wczesniej - ale diagnozowanie tego lepiej zostawic elektrykowi zeby gdzies zwarcia nie zrobic wink.gif

Napisano
  • Autor

> Przestało świecić prawe światło mijania - żarówka OK, bezpiecznik OK, ktoś ma jakiś pomysł ?

No i podobno bezpiecznik, ten w skrzynce pod kierownicą - 7.5A. Dziwne, sprawdzałem go i był sprawny na 100%, Tak czy siak oświetlenie działa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.