Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pomocy

Featured Replies

Napisano

Mam pare pytań ...

urwałem na krawęzniku drążek od maglownicy tzn pękł przy miejscu wkręcania końcówki drążka do zwrotnicy ...ale nie ważne po uderzeniu koło którym przyp.... wykręciło sie dość mocno i teraz następne pyt nie chce ruszyć z miejsca wbijam jeden i słychać tylko jakby coś przeskakiwało czy to oznaka czegos powaznego ?czy półoś wypadła z przegubu wew ? czy dużo jest roboty by wyjąć starą maglownice i włożyć nową ? prosze Was o szybką pomoc i z góry dzięki

Napisano

> następne pyt nie chce ruszyć z miejsca wbijam jeden i słychać tylko jakby coś przeskakiwało

> czy to oznaka czegos powaznego ?czy półoś wypadła z przegubu wew ?

Sprawdziłbym właśnie przeguby wew/zew, gorzej jak poszło coś z ukł różnicowym. Ale zacznij od przegubów.

Schyl się pod auto i sprawdź czy połosie sie kręcą luźno.

> wyjąć starą maglownice i włożyć nową ? prosze Was o szybką pomoc i z góry dzięki

Zależy wszystko jakie masz zdolności manualne, narzędzia i miejsce.

Trudno tak jednoznacznie odpowiedzieć, ale jeśli nie masz dwóch lewych rąk to sobie poradzisz ok.gif

Napisano
  • Autor

> Schyl się pod auto i sprawdź czy połosie sie kręcą luźno.

a jeśli nie chodzą luzno ?

a jeszcze ... czy maglownica w cc i sc to jest to samo ?

Napisano

Niby to samo ale w CC i w SC były różne drążki stosowane - tzn jedne były grubsze a drugie cieńsze (nie wiem czy grubsze w CC czy w SC) ale gwinty i długość były te same także można przekładnie zamiennie bez problemu stosować. Ale po co odrazu całą przekładnie zmieniać?? Nie lepiej sam drążek wykręcić z przekładni i wymienić?? Dużo prościej, taniej i szybciej. A na zbieżność tak czy inaczej będziesz musiał jechać.

Napisano

> a to da sie je wykręcić ?

tak, musisz zdjac ta gumowa oslone i pod nia znajdziesz taka kulke i wyciecie na klucz ok.gif

Napisano
  • Autor

juz zczaiłem na allegro dzięki waytogo.gif..

przedchwilą byłem w garazu wrzuciłem jeden auto stoi w miejscu zaciągłem ręcznyco by akurat nie odjechał cudem skręciłem kołem i obraca sie półoś w przegubie zew to raczej poszła półoś i przegub czy tylko przegub ? wiem ze to wróżenie ale moze ktos tak miał ...

Napisano

Raczej przegub, ale bez rozebrania się nie dowiesz. Przynajmniej wiesz już gdzie szukać przyczyny ok.gif

Napisano
  • Autor

juz zrobione wymieniłem magiel bo pękła obudowa i drążek zębaty w niej wygiął sie w ciul i jednak to był przegub zew ...

dzięki za wskazówki waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.