Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

airbag fejlur

Featured Replies

Napisano

Ludziska help 270751858-jezyk.gif wywaliło mi fejlura i nie da sie go usunąć to błąd obwodu przedniego czujnika uderzeniowego .... sprawdzę pierw na podmianke ocb z nim ale druga opcja to sprawdzenie wiązki ... rzuci ktoś może schamatem?

Napisano

Czujnik masz przy zamku maski, wiązka do niego idzie po prawej podłużnicy.

Konstrukcja czujnika jest taka, że mogło się ukruszyć przy samym czujniku.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

wiem gdzie go mam smile.gif na wyłączonym silniku po odpięciu wtyczki próbowałem go przemierzyć miernikiem ale miedzy stykami nie wykazywał żadnych relacji czyli umarł ?

Napisano

> wiem gdzie go mam na wyłączonym silniku po odpięciu wtyczki próbowałem go przemierzyć miernikiem

> ale miedzy stykami nie wykazywał żadnych relacji czyli umarł ?

A czy on przypadkiem nie ma interfejsu 1-wire?

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> A czy on przypadkiem nie ma interfejsu 1-wire?

> Pozdrawiam BAS

nie wtyczka jest dwupinowa wink.gif

Napisano

> nie wtyczka jest dwupinowa

Wiem, że jest 2-pinowa, 1-wire też.

Quote:

Jego nazwa wywodzi się z faktu, że do komunikacji używana jest tylko jedna linia danych (oraz linia zerowa). Odbiornik może być zasilany bezpośrednio z linii danych, wykorzystując zasilanie pasożytnicze, co jest zaletą tego interfejsu. Odbiornik wyposażony jest w kondensator o pojemności 800 pF, który jest ładowany z linii danych - następnie energia w nim zgromadzona używana jest do zasilania odbiornika.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Wiem, że jest 2-pinowa, 1-wire też.

> Quote:

> Jego nazwa wywodzi się z faktu, że do komunikacji używana jest tylko jedna linia danych (oraz linia

> zerowa). Odbiornik może być zasilany bezpośrednio z linii danych, wykorzystując zasilanie

> pasożytnicze, co jest zaletą tego interfejsu. Odbiornik wyposażony jest w kondensator o

> pojemności 800 pF, który jest ładowany z linii danych - następnie energia w nim zgromadzona

> używana jest do zasilania odbiornika.

> Pozdrawiam BAS

aa takie buty wink.gif

kurde dzis podmieniłem czujnik odpiołem aku na jakis czas i brak efektu frown.gif dalej wywala erora frown.gif

Napisano

> aa takie buty

> kurde dzis podmieniłem czujnik odpiołem aku na jakis czas i brak efektu dalej wywala erora

A co mówi FES?

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> A co mówi FES?

> Pozdrawiam BAS

hym chyba wlasnie do mnie doszło ze poza podmianka czujnika powinienem usunąć błąd i obadac co dalej grinser006.gif

jak sie podlanczałem pierwszy raz to wywalało błąd czujnika uderzeniowego czołowego i po usunięciu błędu momentalnie wskakiwał ponownie ...

Napisano

> hym chyba wlasnie do mnie doszło ze poza podmianka czujnika powinienem usunąć błąd i obadac co

> dalej

> jak sie podlanczałem pierwszy raz to wywalało błąd czujnika uderzeniowego czołowego i po usunięciu

> błędu momentalnie wskakiwał ponownie ...

I jeszcze powiedz jaką dokładnie wartość miał lub ma błąd oraz czy występuje teraz czy jest tylko zapisany.

Pozdrawiam BAS

Napisano

moja auto bedzie stalo 2 dni jakby co moglbys zabrac moj czujnik, po usunieciu bledu wpiac go i sprawdzic grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> moja auto bedzie stalo 2 dni jakby co moglbys zabrac moj czujnik, po usunieciu bledu wpiac go i

> sprawdzic

no szpoko szpoko grinser006.gif bedzie tak daleko to bede kminił wink.gif

Napisano
  • Autor

no i wsio opanowane czujnik klekł grinser006.gif thx dla cinka za ogarniecie tematu grinser006.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

Podepnę się pod temat. Mój stilon wywalił mi dziś błąd poduchy podpiosłe FES-a i oto mi się pokazało.

airbag.jpg

Szukałem odpowiedzi, ale nie mogę nic znaleźć. Może ktoś z kolegów pomoże?

Napisano

> Podepnę się pod temat. Mój stilon wywalił mi dziś błąd poduchy podpiosłe FES-a i oto mi się

> pokazało.

> Szukałem odpowiedzi, ale nie mogę nic znaleźć. Może ktoś z kolegów pomoże?

Są 2 opcje:

- Błędy 1,2,3,4 oznaczają problem z kabelkami(złączkami) pod fotelami,

- Błędy 2,3,4 oznaczają problem z kabelkami(złączkami) pod fotelami, błąd nr1 oznacza uszkodzoną matę.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Czyli mam sprawdzić wszystkie kostki pod siedzeniami? - jak rozumiem.

Napisano

jaki był odstęp między pojawieniem się błędu, a podpięciem FESa?

IMHO to mało prawdopodobne (ale nie wykluczone!), żeby w tym samym czasie poległy dwie kostki naraz hmm.gif niemniej najłatwiejsze do sprawdzenia

obstawiałbym, że mata to osobny problem i szukać czegoś wspólnego dla obu poduszek bocznych ... ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.