Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AUTOMAT W LACETTI

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich uzytkownikow Lacetti i nie tylko:)

Mam prosbe o podzielenie sie wiadomosciami na temat skrzyni automatycznej montowanej w Lacetti bo takie auto chcialabym kupic.Dla wygody:)

Przeszukalam forum i...NIC nie znalazlam.A interesuje mnie przedewszystkim jej trwalosc i jak trzeba ja serwisowac.Czy wymienia sie olej,filtr i jak czesto.Bo to ze takie auto pali litr wiecej wiem.

Czy sa tu uzytkownicy takiego Lacetti ?

Pzdr.

Napisano

> Czy sa tu uzytkownicy takiego Lacetti ?

O ile tacy tu są. smile.gif

Rozumiem, że interesuje Cię auto z silnikiem 1.8?

Napisano

Jezeli juz chcesz koniecznie lacetii to raczej omijalbym egzemplarze z automatem (jezeli znajdziesz takowy) bo w razie W ,moze byc problem bo baaardzzzooo malo tego bylo w PL.

Napisano
  • Autor

> O ile tacy tu są.

> Rozumiem, że interesuje Cię auto z silnikiem 1.8?

1.6 lub 1.8.Nie ma tu duzego wyboru tym bardziej ze szukam auta wylacznie kupionego w kraju i do stu tys km przebiegu.

Obecnie uzytkuje fiata Marea JTD ale ma juz 200tys przebiegu i obawiam sie nasilenia awarii.Tych powazniejszych typu turbo,kolo dwumasowe,wtryski itp(jak widac choc baba to calkiem zielona w motoryzacji nie jestem 270751858-jezyk.gif

A lacetti bo juz taki w rodzinie jezdzi(i to dobrze)i maja b.korzystne ceny.

Napisano
  • Autor

> Jezeli juz chcesz koniecznie lacetii to raczej omijalbym egzemplarze z automatem (jezeli znajdziesz

> takowy) bo w razie W ,moze byc problem bo baaardzzzooo malo tego bylo w PL.

Ale dlaczego???

Z naprawa?Czy automaty w lacetti sa szczegolnie awaryjne??Bo ogolnie auto uchodzi za nieskomplikowane,proste w naprawach i dlatego nim sie interesuje.

Przy czym znam juz fobie polakow przeciw automatom-ale to narzekaja ci co...nie mieli.Ja mialam i...dlatego chce znowu.

Napisano

Jak masz dobry serwis skrzyni automatycznych to nie musisz sie bac. Niestety w na ASO w tych przypadkach nie masz co liczyc, a na czesci inne niz olej i filtr bedziesz czekal tygodniami. I to jest chyba najwiekszy minus. Skrzynia w Lacetti nie nalezy do tych nowoczesnych.

Napisano

> 1.6 lub 1.8.Nie ma tu duzego wyboru tym bardziej ze szukam auta wylacznie kupionego w kraju i do

> stu tys km przebiegu.

Powodzenia zycze waytogo.gif na calym allegro 4 sztuki frown.gif

> Obecnie uzytkuje fiata Marea JTD ale ma juz 200tys przebiegu i obawiam sie nasilenia awarii.Tych

> powazniejszych typu turbo,kolo dwumasowe,wtryski itp(jak widac choc baba to calkiem zielona w

> motoryzacji nie jestem

Ale te czesci nie sa jakos strasznie drogie i jezeli ta marejka nie rdzewieje to o silnik nie masz sie co martwic bo to akurat jeden z najlepszych diesli na rynku i bedziesz mocno rozczarowana jazda lacetti 1.6 czy 1.8.

> A lacetti bo juz taki w rodzinie jezdzi(i to dobrze)i maja >b.korzystne ceny.

Automat ?

Napisano

> Ale dlaczego???

> Z naprawa?Czy automaty w lacetti sa szczegolnie awaryjne??Bo ogolnie auto uchodzi za

> nieskomplikowane,proste w naprawach i dlatego nim sie >interesuje.

Sa proste ale bardzo rzadkie. Lepiej kupic taki model w ,ktorym latwiej o automat waytogo.gif

> Przy czym znam juz fobie polakow przeciw automatom-ale to narzekaja ci co...nie mieli.Ja mialam

> i...dlatego chce znowu.

Ale ja nie narzekam na automaty tylko na ewentualny problem z czesciami do automatow w lacetti.

Napisano
  • Autor

> Jak masz dobry serwis skrzyni automatycznych to nie musisz sie bac. Niestety w na ASO w tych

> przypadkach nie masz co liczyc, a na czesci inne niz olej i filtr bedziesz czekal tygodniami.

> I to jest chyba najwiekszy minus. Skrzynia w Lacetti nie nalezy do tych nowoczesnych.

Generalnie to i cale Lacetti nie jest autem"nowoczesnym",ale jak czytam prase motoryzacyjna(bo moja wiedza jest teoretyczna)to nowoczesnosc nie zawsze idzie w parze z bezawaryjnoscia a co za tym idzie niskimi kosztami exploatacji.

Napisano

> 1.6 lub 1.8.Nie ma tu duzego wyboru tym bardziej ze szukam auta wylacznie kupionego w kraju i do

> stu tys km przebiegu.

Jak już Koledzy wspominali, będzie to zadanie wyjątkowo karkołomne.

A że tak spytam, jakie zużycie paliwa (benzyny?) byłoby dla Ciebie akceptowalne?

Napisano
  • Autor

> Powodzenia zycze na calym allegro 4 sztuki

> Ale te czesci nie sa jakos strasznie drogie i jezeli ta marejka nie rdzewieje to o silnik nie masz

> sie co martwic bo to akurat jeden z najlepszych diesli na rynku i bedziesz mocno rozczarowana

Domyslam sie-tym bardziej ze mam 2.4jtd tj.130konna wersje.Rdzy nie ma a i sama Marynia jest nietypowa bo miala do tej pory tylko...wlascicielki.Kupila ja nowa kobieta a ja ja odkupilam smile.gif

> jazda lacetti 1.6 czy 1.8.

> Automat ?

Nie,1.6 i manual.

Napisano
  • Autor

> Jak już Koledzy wspominali, będzie to zadanie wyjątkowo karkołomne.

> A że tak spytam, jakie zużycie paliwa (benzyny?) byłoby dla Ciebie akceptowalne?

Ja zanim sie tu zalogowalam zapoznalam sie ze spalaniem Lacetti.Tez tu na forum 270751858-jezyk.gif

i wiem ze silniki Chewroleta"cierpliwie"znosza gaz i wiem ze z automatem takie 1.6 spali mi z 10-11lpg w trasie i pewnie z 14 w miescie.Ale moja Marea spala 6l w trasie i 8-9 w miescie diesla wiec

koszty beda porownywalne.

Napisano

> Domyslam sie-tym bardziej ze mam 2.4jtd tj.130konna >wersje.Rdzy nie ma a i sama Marynia jest

> nietypowa bo miala do tej pory tylko...wlascicielki.Kupila >ja nowa kobieta a ja ja odkupilam

To tymbardziej silniczek ,ktory dlugoo pojedzi smile.gif

> Nie,1.6 i manual.

No wlasnie waytogo.gif automat w lacetii to naprawde rarytas.

Napisano
  • Autor

> To tymbardziej silniczek ,ktory dlugoo pojedzi

> No wlasnie automat w lacetii to naprawde rarytas.

no tak,ale auto to nie tylko silniczek.W br.naprawialam juz klime,rozrusznik,wycieki z pod wtryskow,silniczek tylnych wycieraczek(mam kombi),czuje ze sprzeglo zaczyna sie czasem slizgac czyli tez wkrotce wymiana(198tys km na 1ym sprzegle!-uwierzy ktos?Ale tak jezdza baby zlosnik.gif

Napisano

> O ile tacy tu są.

> Rozumiem, że interesuje Cię auto z silnikiem 1.8?

Były też sprzedawane z silnikiem 2,0D. Sam zastanawiałem się czy sobie takiego automata nie kupic

, ale dopłata 4kPLN skutecznie mnie zniechęciła.

Napisano

> stu tys km przebiegu.

Z krajowym to bida znalezc bedzie, moze predzej jako Suzuki Forenza, bo to chyba za wielka woda sie sprzedawalo hmm.gif

Napisano

> Z krajowym to bida znalezc bedzie, moze predzej jako Suzuki Forenza, bo to chyba za wielka woda sie

> sprzedawalo

W mojej wiosce 1 słownie: jeden taki 1.6 pojeżdżany jest przez kapelusznika

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.