Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kilka pytan o moje BMW

Featured Replies

Napisano

1 - czy mozna ustawic otwieranie roznych drzwi po pierwszym nacisnieciu 'otwierania' bez podlaczenia do kompa?

2 - ponoc nie mozna ustawic, zeby zamki sie otwieraly po zgaszeniu auta? cfaniaczek.gif - ktos potwierdzi?

3 - czasami mam wrazenie, ze radio sie robi nieznacznie glosniej jak sie przyspiesza hmm.gif jak sprawdzic czy mam taka opcje? zlosnik.gif

4 - czujnik deszczu - rozumiem, ze dziala w pierwszej pozycji i jak pokretlo od regulacji jest na maksa 'skrecone'?

5 - latarka jak to to dziala? Tzn moze caly czas byc podlaczona, zeby zawsze byla gotowa do uzycia? hmm.gifniewiem.gif

Bo taka bym zanabyl moze hmm.gif

Moze jeszcze jakies pytania wymysle to dopisze biglaugh.gifzlosnik.gif

Pozdro 30.GIF

Napisano

> 5 - latarka jak to to dziala? Tzn moze caly czas byc podlaczona, zeby zawsze byla gotowa do uzycia?

Latarka ma w sobie akumlator i jeśli masz w schowku wyjście na ów latarkę , to się ładuje i jest zawsze gotowa do użycia , bajer przydatny szczególnie , gdy masz wymienić koło w nocy bądź coś w silniku pogrzebać ok.gif

Napisano
  • Autor

> Latarka ma w sobie akumlator i jeśli masz w schowku wyjście na ów latarkę , to się ładuje i jest

> zawsze gotowa do użycia , bajer przydatny szczególnie , gdy masz wymienić koło w nocy bądź coś

> w silniku pogrzebać

chcialem sie tylko upewnic czy moze byc caly czas podlaczona, zeby jej akumulatora szlag nie trafil wink.gif

Napisano

> chcialem sie tylko upewnic czy moze byc caly czas podlaczona, zeby jej akumulatora szlag nie trafil

Niby może, ale moja już nie daje rady świecić dłużej jak 10 sekund

Napisano
  • Autor

> Niby może, ale moja już nie daje rady świecić dłużej jak 10 sekund

hmm, to troche lipa, bo skad bede wiedzial, ze mi sie moze przydac i zeby podlaczyc biglaugh.gifzlosnik.gif

chyba, ze dla samego lansu zanabyc zlosnik.gif

Napisano

> 1 - czy mozna ustawic otwieranie roznych drzwi po pierwszym nacisnieciu 'otwierania' bez

> podlaczenia do kompa?

> 2 - ponoc nie mozna ustawic, zeby zamki sie otwieraly po zgaszeniu auta? - ktos potwierdzi?

Jeśli ja potweirdzę, to chyba nic to Ci nie pomoże grinser006.gif

> 3 - czasami mam wrazenie, ze radio sie robi nieznacznie glosniej jak sie przyspiesza jak sprawdzic

> czy mam taka opcje?

Pewnie masz i do tego jeździsz za szybko! Gdybys przestrzegał ograniczeń to by się nie musiało tak robić :D

Masz nawigację?

> 4 - czujnik deszczu - rozumiem, ze dziala w pierwszej pozycji i jak pokretlo od regulacji jest na

> maksa 'skrecone'?

Tak, pierwsza pozycja, ale pokrętłem regulujesz czujnik. Jeżeli auto zostawiłeś z manetką w pierwszej pozycji i po ponownym uruchomieniu chcesz znowu aktywować czujnik to wystarczy ruszyć pokrętłem (wycieraczki przejadą raz po szybie). Wszystko jest w intrukcji oink.gif

> 5 - latarka jak to to dziala? Tzn moze caly czas byc podlaczona, zeby zawsze byla gotowa do uzycia?

> Bo taka bym zanabyl moze

> Moze jeszcze jakies pytania wymysle to dopisze

> Pozdro

Napisano

> hmm, to troche lipa, bo skad bede wiedzial, ze mi sie moze przydac i zeby podlaczyc

> chyba, ze dla samego lansu zanabyc

Jeżeli jest nowa, to pewnie przeżyje tego Twojego trupa alien.gif

Napisano
  • Autor

> Jeśli ja potweirdzę, to chyba nic to Ci nie pomoże

otoz to hehe.gif20.GIF

> Pewnie masz i do tego jeździsz za szybko!

swiety.gif

> Gdybys przestrzegał ograniczeń to by się nie musiało tak

> robić :D

j.w. hehe.gif

> Masz nawigację?

niet

> Tak, pierwsza pozycja, ale pokrętłem regulujesz czujnik. Jeżeli auto zostawiłeś z manetką w

> pierwszej pozycji i po ponownym uruchomieniu chcesz znowu aktywować czujnik to wystarczy

> ruszyć pokrętłem (wycieraczki przejadą raz po szybie). Wszystko jest w intrukcji

waytogo.gif

Napisano

Aaa, zapomniałem napisać...:

Jak nie masz instrukcji (chociaż z ogłoszenia pamiętam, że jednak chyba masz) to chyba leży mi gdzieś na dysku oryginalna polska tylko się przypomnij później.

Napisano
  • Autor

> Aaa, zapomniałem napisać...:

> Jak nie masz instrukcji (chociaż z ogłoszenia pamiętam, że jednak chyba masz) to chyba leży mi

> gdzieś na dysku oryginalna polska tylko się przypomnij później.

mam instrukcje biglaugh.gifzlosnik.gif

chociaz tez sobie 'sciaglem' pdf'a

aaa, a ta glosnosc w radiu mozna potwierdzic jakos? bo nie wiem czy nie mam halucynacji biglaugh.gifzlosnik.gif

Napisano

> mam instrukcje

> chociaz tez sobie 'sciaglem' pdf'a

> aaa, a ta glosnosc w radiu mozna potwierdzic jakos? bo nie wiem czy nie mam halucynacji

Nie masz, to jest normalne ustawienie (ale chyba w opcjach ukrytych, jak do niech dojść w zwykłym radio to nie wiem)

Napisano

> 1 - czy mozna ustawic otwieranie roznych drzwi po pierwszym nacisnieciu 'otwierania' bez

> podlaczenia do kompa?

nie wiem smile.gif

> 2 - ponoc nie mozna ustawic, zeby zamki sie otwieraly po zgaszeniu auta? - ktos potwierdzi?

nie wiem :D

> 3 - czasami mam wrazenie, ze radio sie robi nieznacznie glosniej jak sie przyspiesza jak sprawdzic

> czy mam taka opcje?

daj glosniej i przyspieszaj wink.gif i bedziesz widzial znaczna roznice wink.gif ja oczywiscie mam ta funkcje i mnie denerwuje sick.gif

> 4 - czujnik deszczu - rozumiem, ze dziala w pierwszej pozycji i jak pokretlo od regulacji jest na

> maksa 'skrecone'?

mi na wolnym tez dziala.

mam non stop podlaczana i nawet zapomnialem ze tam jest wink.gif da sie jezdzic wink.gif

> Pozdro

pozdro

edyta:

jak wylaczyc to badziewie wlasnie znalazlem wink.gif (chyba)

Quote:

Wlaczasz i wylaczasz radio za pomoca galki. Nie dotykajac zadnego przycisku oprocz przycisku "m" ktroy przyciskasz i trzymasz przez 10 sekund lub do czasu az wyswietlacz radia zmieni to co wyswietla.

Przyciskajac przyciski "<" lub ">" zmieniasz opcje radia. Opcja ktorej ty szukasz powinna nazywac sie "GAL (1-6)" . Uzywajac przyciskow na radiu "1" "2"..."6" wybierasz jak duzo ma zmienic sie glosnosc w stosunku do predkosci jazdy. Opcja "1" zmienia glosnosc najmniej, opcja "6" zmienia glosnosc najbardziej. Po zmianie wylaczasz galka radio i nowa funkcja zostaje w pamieci.

Napisano
  • Autor

> Quote:

> Wlaczasz i wylaczasz radio za pomoca galki. Nie dotykajac zadnego przycisku oprocz przycisku "m"

> ktroy przyciskasz i trzymasz przez 10 sekund lub do czasu az wyswietlacz radia zmieni to co

> wyswietla.

> Przyciskajac przyciski "" zmieniasz opcje radia. Opcja ktorej ty szukasz powinna nazywac sie "GAL

> (1-6)" . Uzywajac przyciskow na radiu "1" "2"..."6" wybierasz jak duzo ma zmienic sie glosnosc

> w stosunku do predkosci jazdy. Opcja "1" zmienia glosnosc najmniej, opcja "6" zmienia glosnosc

> najbardziej. Po zmianie wylaczasz galka radio i nowa funkcja zostaje w pamieci.

oo, trza sprobowac hmm.gif

a czy ktos odblokowywal dodatkowe opcje kompa?

http://img264.imageshack.us/img264/2299/96541351id1.jpg

rozumiem, ze jak odblokuje komputer wg podanych instrukcji, to i tak nie bede mogl przelaczac opcji przyciskiem w kierunkowskazie?

ale bedzie to caly czas aktywne i przyciskiem od 'kilometrow' mozna przelaczac w czasie jazdy?

ktos ma doswiadczenie? zlosnik.gif

Napisano

> oo, trza sprobowac

> a czy ktos odblokowywal dodatkowe opcje kompa?

> http://img264.imageshack.us/img264/2299/96541351id1.jpg

> rozumiem, ze jak odblokuje komputer wg podanych instrukcji, to i tak nie bede mogl przelaczac opcji

> przyciskiem w kierunkowskazie?

> ale bedzie to caly czas aktywne i przyciskiem od 'kilometrow' mozna przelaczac w czasie jazdy?

> ktos ma doswiadczenie?

musisz odblokowywac za kazdym razem jak chcesz zmienic opcje wink.gif tzn zawsze po wylaczeniu i wlaczeniu silnika/stacyjki

Napisano
  • Autor

> musisz odblokowywac za kazdym razem jak chcesz zmienic opcje tzn zawsze po wylaczeniu i wlaczeniu

> silnika/stacyjki

no to szkoda frown.gif

a wejscie do opcji radia u mnie nie dziala frown.gif

Napisano
  • Autor

> jak wylaczyc to badziewie wlasnie znalazlem (chyba)

heh, opcja speed vol pod przyciskiem do tonow i balansu, w 'normalnym' trybie zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> heh, opcja speed vol pod przyciskiem do tonow i balansu, w 'normalnym' trybie

super smile.gif ja nie mialem czasu pobawic sie u mnie z tym frown.gif dopiero z pracy wrocilem a dzis mialem max zakret....

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

no to takie pytanko- czy mam lusterko fotochromatyczne? zlosnik.gif

po czym to to poznac? w sumie chyba nie zauwazylem czegos 'dziwnego' biglaugh.gifzlosnik.gif

ale dzisiaj zwrocilem uwage, ze nie ma 'dynksa' do przestawiania lusterka "wyzej" hmm.gifcfaniaczek.gif ocb? zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> no to takie pytanko- czy mam lusterko fotochromatyczne?

> po czym to to poznac? w sumie chyba nie zauwazylem czegos 'dziwnego'

> ale dzisiaj zwrocilem uwage, ze nie ma 'dynksa' do przestawiania lusterka "wyzej" ocb?

Wewnętrzne raczej masz (wydaje mi się, że to w E39 był standard).

Na tylnej oraz przedniej ściance lusterka powinny być czujniki światła.

Zewnętrznych na bank nie masz. Niestety przy Twoim przyciemnieniu szyb nie działa to tak fajnie jak powinno.

Napisano
  • Autor

> Wewnętrzne raczej masz (wydaje mi się, że to w E39 był standard).

> Na tylnej oraz przedniej ściance lusterka powinny być czujniki światła.

> Zewnętrznych na bank nie masz. Niestety przy Twoim przyciemnieniu szyb nie działa to tak fajnie jak

> powinno.

ano tak, zapomnialem, ze ciemne szybki moga miec znaczenie biglaugh.gifzlosnik.gif

a jak mozna to recznie zasymulowac? Zeby potwierdzic? cfaniaczek.gif Poswiecic w lusterko? niewiem.gif Nie mialem wczesniej z tym stycznosci

Napisano

> ano tak, zapomnialem, ze ciemne szybki moga miec znaczenie

> a jak mozna to recznie zasymulowac? Zeby potwierdzic? Poswiecic w lusterko? Nie mialem wczesniej

> z tym stycznosci

Dokładnie, zaświeć w lusterko (źle ustawione światła samochodu za Tobą) przysłaniając jednocześnie przedni czujnik (noc).

Napisano
  • Autor

> Dokładnie, zaświeć w lusterko (źle ustawione światła samochodu za Tobą) przysłaniając jednocześnie

> przedni czujnik (noc).

waytogo.gif

a czujnik jest w obudowie lusterka rozumiem? czy gdzies na szybie?

Napisano

> a czujnik jest w obudowie lusterka rozumiem? czy gdzies na szybie?

W sumie to może palnąłem głupotę - tak miałem w E36, co do E39 to już nie jestem pewien, ale zasada raczej ta sama (czyli w obudowie lusterka wewnętrznego).

Z drugiej strony czujnik zmierzchu w X5 jest razem z czujnikiem deszczu, a do fotochromu nie ma już osobnego czujnika oświetlenia...

Napisano

> podlaczenia do kompa?

Mozna ustawic tzw Selectiv Locking czyli jedno przycisniecie otwiera tylko kierowce, a nastepne otwiera wszystkie drzwi. Przy zamykaniu zamyka wszystkie naraz. Bez kompa tego nie ustawisz.

Potwierdzam. Same po zgaszeniu się nie otworzą.

> czy mam taka opcje?

Kazde fabryczne radio w beemkach z tej generacji to ma. Ustawiasz sobie wedle upodobania siłe wzmocnienia.

> maksa 'skrecone'?

Czujnik dziala w 1 pozycji, a pokretlem regulujesz sobie czułośc dzialania sensora.

Wozisz ją podlaczoną w schowku, jak potrzebujesz to używasz. Nie rozumiem czym sie przejmowac ? cool.gif

> Pozdro

Mozna sobie ustawic wiele fajnych funkcji dodatkowych - np DLR, albo pikanie przy zamykaniu.

Pozdro

Napisano
  • Autor

> Wozisz ją podlaczoną w schowku, jak potrzebujesz to używasz. Nie rozumiem czym sie przejmowac ?

tym, ze zajezdzi sie jej aku biglaugh.gifzlosnik.gif

> Mozna sobie ustawic wiele fajnych funkcji dodatkowych - np DLR, albo pikanie przy zamykaniu.

hmm.gif DLR mowisz smile.gif

napisz cos wiecej, co trzeba zrobic oprocz odpowiedniego przestawienia kompa? hmm.gif

edit: doczytalem na bmw-klub

Quote:

Wygląda to tak. Przełącznik świateł wyłączony. Przekręcamy kluczyk na zapłon i zawsze świecą się długie na 18% - mamy DLR. Tylne światła się nie świecą, oświetlenie deski wewnątrz auta się nie świeci. Czyli zgodnie z nowymi przepisami świateł dziennych. Jeżeli przełączamy przełącznik świateł na krótkie, to DLR gaśnie i zapalają się krótkie.

Jeszcze lepiej to wygląda w autach po lifcie z automatycznymi światłami i czujnikiem zmierzchowym. Ustawiamy przełącznik na A - automatyka zmierzchowa. Po przekręceniu kluczyka palą się DLR. Po zapadnięciu zmierzchu automatycznie przełączają się na krótkie a DLR gasną.

fajna sprawa hmm.gif

musze w koncu sie podlaczyc pod kompa, ale nigdy sie z moim 'specem' zgadac nie moge zlosnik.gif

Napisano

> tym, ze zajezdzi sie jej aku

kupis seee nowoom wink.gif

kto zabroni bogatemu? old.gif

Napisano

> a czujnik jest w obudowie lusterka rozumiem? czy gdzies na szybie?

Tak jak pisałem:

W obudowie od strony szyby i pasażera.

Napisano

a ja też mogę o coś zapytać ?

jak ręcznie zamknąć elektryczny szyberdach ?

Gdzie "wepchnąć" tego imbusa ? oink.gif

Napisano

> a ja też mogę o coś zapytać ?

> jak ręcznie zamknąć elektryczny szyberdach ?

> Gdzie "wepchnąć" tego imbusa ?

285443460-3D13CAB9FF7BC9.JPG

post-47603-14352514471516_thumb.jpg

Napisano

to jest do e39 ?

możesz powiedzieć gdzie tego szukać pod którym boczkiem ?

Bo jakoś średnio wiem gdzie to znaleść w aucie.

Napisano

> to jest do e39 ?

> możesz powiedzieć gdzie tego szukać pod którym boczkiem ?

> Bo jakoś średnio wiem gdzie to znaleść w aucie.

Dokładnie pod klapką, gdzie masz przycisk do szyberdachu. Imbus powinien być w skrzynce na narzedzie (na klapie bagażnika).

Napisano

> Dokładnie pod klapką, gdzie masz przycisk do szyberdachu. Imbus powinien być w skrzynce na

> narzedzie (na klapie bagażnika).

aaa rozumiem już smile.gif

myślałem że jest tak jak mercu że zamyka się z bagażnika.

Napisano
  • Autor

> Tak jak pisałem:

> W obudowie od strony szyby i pasażera.

probowalem dzisiaj z latarka z telefonu i jakos efektu nie widze zlosnik.gif

nie robi mi to, nic mnie z tylu nie oswietla, szczerze mowiac w innych samochodach i tak praktycznie nigdy nie przestawialem lusterka zlosnik.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> no dobra, to nastepne pytanie

> mam podgrzewane lusterka?

> po czym poznac? kiedy grzeja?

po tym jak sie odmrazaja gdy wlaczysz podgrzewanie tylnej szyby wink.gif

Napisano

> po tym jak sie odmrazaja gdy wlaczysz podgrzewanie tylnej szyby

Błąd, w BMW lustra podgrzewane są cały czas niezależnie od ogrzewania tylnej szyby...

Napisano

> Błąd, w BMW lustra podgrzewane są cały czas niezależnie od ogrzewania tylnej szyby...

waytogo.gif

Napisano

> mam podgrzewane lusterka?

W E39 to standard. Grzeją zawsze po przekręceniu zapłonu w poz. 2.

Napisano
  • Autor

to nastepne pytanie hehe.gif

jakis patent na dobre zamontowanie apteczki? zlosnik.gif

chyba nie da sie jej zle zamontowac, ale zawsze wypada przy mocniejszym hamowaniu frown.gif

Napisano

> to nastepne pytanie

> jakis patent na dobre zamontowanie apteczki?

> chyba nie da sie jej zle zamontowac, ale zawsze wypada przy mocniejszym hamowaniu

Masz coś zrypane lub nie potrafisz jej zamontowac prawidłowo.

Ani w e39 ani w e34 apteczka nie wypada z mocowania (w e38 jest ukryta zupełnie gdzie indziej)...

Napisano
  • Autor

> Masz coś zrypane lub nie potrafisz jej zamontowac prawidłowo.

nie mam pojecia, ladnie wejdzie na swoje miejsce i recznie bez nacisniecia od spodu nie mozna jej sciagnac, a przy hamowaniu "wylata" frown.gif

Napisano

> nie mam pojecia, ladnie wejdzie na swoje miejsce i recznie bez nacisniecia od spodu nie mozna jej

> sciagnac, a przy hamowaniu "wylata"

Jutro w przypływie miłości zajrzę pod fotel i sprawdzę co możesz robić nie tak. 893goodvibes.gif

Napisano
  • Autor

> Jutro w przypływie miłości zajrzę pod fotel i sprawdzę co możesz robić nie tak.

jak nie zapomne to tez zajerze i cykne fotki jak to u mnie wyglada zlosnik.gif

Napisano

Ale mowi kolega o wkładzie apteczki czy o samej obudowie ? Jesli wkład wypada to albo nie oryginalny, albo nie umiejetnie włozony. Oryginał pasuje tam jak ulał (jest po złożeniu kształtem dopasowany do obudowy). Jesli wypada cała apteczka z obudową to zerwany zaczep.. z ciekawostek to zawsze oryginalna apteczka ma date waznosci o czym mało kto pamieta...

Napisano

> to nastepne pytanie

> jakis patent na dobre zamontowanie apteczki?

> chyba nie da sie jej zle zamontowac, ale zawsze wypada przy mocniejszym hamowaniu

musiala nie skoczyc na zatrzaski lub juz masz ich brak smile.gif stad problem smile.gif

Napisano

> W E39 to standard. Grzeją zawsze po przekręceniu zapłonu w poz. 2.

Grzeja w zaleznosci od temperatury zewnetrznej.

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Ale mowi kolega o wkładzie apteczki czy o samej obudowie ? Jesli wkład wypada to albo nie

> oryginalny, albo nie umiejetnie włozony. Oryginał pasuje tam jak ulał (jest po złożeniu

> kształtem dopasowany do obudowy). Jesli wypada cała apteczka z obudową to zerwany zaczep.. z

> ciekawostek to zawsze oryginalna apteczka ma date waznosci o czym mało kto pamieta...

odkopuje zlosnik.gif

przyczyna okazala sie gumka oink.gifzlosnik.gif

ktora powionna byc w uchwycie, a zostala na kikucie od apteczki zlosnik.gif

wczoraj trafila na swoje miejsce, poki co nie odpada waytogo.gifzlosnik.gif

Napisano

> iii nastepne pytanie

> skoro szyby mozna otworzyc/zamknac z kluczyka to moze jest opcja ustawienia domykania?

w e46 po długim trzymaniu przycisku w kluczyku od zamykania, szyby sie domykają a od otwierania otwierają zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.