Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Osłona pod silnik Corsa C + pytanie o korozję

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

interesuje mnie kwestia czy ktoś z was montował osłonę pod silnik w Corsie C? Mam takie auto z malutkim przebiegiem i w fajnym stanie a do tego nigdy nie jeździło w zimie, stąd pomysł na to aby przed sezonem zimowym zamontować jakąś osłonę od spodu aby komora silnika się nie zabrudziła.

Czy ktoś coś może polecić, bo nie wiem czy osłony dostępne na allegro są coś warte?

I drugie pytanie, czy w aucie z 2002 trzeba się obawiać korozji czy w Corsie jest z tym spokój?

Pozdrawiam!

Napisano

> I drugie pytanie, czy w aucie z 2002 trzeba się obawiać korozji czy w Corsie jest z tym spokój?

Jezeli auto jest bezwypadkowe

- to nie ma powodu do zmartwień

Napisano

> Jezeli auto jest bezwypadkowe

> - to nie ma powodu do zmartwień

Są, tylna klapa oraz progi za przednim błotnikiem, jeśli auto nie ma chlapaczy z przodu.

Napisano

> I drugie pytanie, czy w aucie z 2002 trzeba się obawiać korozji czy w Corsie jest z tym spokój?

W prawie każdym aucie należy obawiać się korozji, zapoznaj się z okolicą wlewu, dzisiaj taką corsę oglądałem z 2002 roku także, wlew już zaatakowany przez rudą gdyby zareagować wcześniej to by problemu nie było.

Odnośnie osłony to zakładaj, dowolna z allegro + oryginalne spinki z aso a nie śmietnikowe plastikowe spinki które czasami dokładają.

Napisano

> Są, tylna klapa oraz progi za przednim błotnikiem, jeśli auto nie ma chlapaczy z przodu.

potwierdzam tylna klapa przy zgrzewie widoczne po zdjęciu osłony, progi wypiaskowane też będą korodowały ale to dotyczy każdego auta. Corsy bywały z osłoną na progach podobnie jak w astrze G to bardzo dobre rozwiązanie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.