Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zabudowa warsztatowa

Featured Replies

Napisano

Witam

Poszukuje producenta lub dostawcy elementów do zabudowy warsztatowej na aucie dostawczym. Chciałbym uniknąć zlecenia całej usługi, natomiast chce kupić sobie poszczególne elementy i samemu to poskładać.

Na Alledrogo są oferty kompleksowe, to samo google pokazuje, a nie wiem gdzie kupić same szafki.

Dla zobrazowania: Coś takiego

Pozdrawiam

Piotr

Napisano

Przeglądałeś ofertę firmy Mobilcar?

Chyba same szafki też sprzedają...

Napisano

> Witam

> Poszukuje producenta lub dostawcy elementów do zabudowy warsztatowej na aucie dostawczym. Chciałbym

> uniknąć zlecenia całej usługi, natomiast chce kupić sobie poszczególne elementy i samemu to

> poskładać.

Mam doświadczenia z f-mą Sortimo (dystrybutor MobilCar www.mobilcar.pl/) i BOTT-em (firma Pronar - www.pronar.com.pl).

Jak pogadasz z nimi, to być może sprzedadzą Ci goły mebel, ale..

Generalnie odradzam samodzielne rzeźbienie - to jednak wbrew pozorom JEST filozofia i zabudowy realizowane "temyręcyma" też już widywałem. I "teręcyma" załamywałem nad niemi nie raz...

Napisano

> Generalnie odradzam samodzielne rzeźbienie - to jednak wbrew pozorom JEST filozofia i zabudowy

zależy czy się ma podejście partacza czy nie, ja robiłem zabudowę od podstaw w T5 i wyszło idealnie, wykorzystany każdy skrawek przestrzeni. Użyłem profili aluminiowych oraz okazyjnie kupionego poliwęglanu (czy jakoś tak)

Napisano

> zależy czy się ma podejście partacza czy nie, ja robiłem zabudowę od podstaw w T5 i wyszło

> idealnie, wykorzystany każdy skrawek przestrzeni. Użyłem profili aluminiowych oraz okazyjnie

> kupionego poliwęglanu (czy jakoś tak)

Pojęcie zabudowa jest baaaardzo duże.

Zabudowa to i 2 szafeczki + "limadełko", a zabudowa to czasem szpeje przekraczające 3x wartość podwozia (ofc nówki z fabryki).

Ale nie o tym - wszystko zależy co instalujesz i jak to pasi pod wnętrze.

Wnętrza "letko podcięte bo podejść nie chciało" też już widywałem i do tego piję.

Nawet najlepszym zdarzają sie też fuckupy - przykład (bo bez tego ani-ani) - kiedyś robili mi wyprowadzenia spalin z agregatów, no i jakoś tak niezgrabnie trafili, że dziury zrobili koło resorów.

Elementy konstrukcyjne nie były ruszone, ale wydech szedł bezpośrednio na resor.

Niby pierd, do czasu, aż usiądziemy i pomyślimy, że są samochody, w których resory są z plastiku...

Stąd moje stwierdzenie, że to tylko POZORNIE bułeczka z masełkiem...

Napisano

> Stąd moje stwierdzenie, że to tylko POZORNIE bułeczka z masełkiem...

racja, ja bym nie tolerował ingerencji w konstrukcję samochodu a to co robiłem było konstrukcją demontowalną. Pracy przy tym było prawie tydzień po kilka godzin dziennie. Jak ktoś ma czas warto dłubać.

Napisano
  • Autor

> Mam doświadczenia z f-mą Sortimo (dystrybutor MobilCar www.mobilcar.pl/) i BOTT-em (firma Pronar -

> www.pronar.com.pl).

> Jak pogadasz z nimi, to być może sprzedadzą Ci goły mebel, ale..

> Generalnie odradzam samodzielne rzeźbienie - to jednak wbrew pozorom JEST filozofia i zabudowy

> realizowane "temyręcyma" też już widywałem. I "teręcyma" załamywałem nad niemi nie raz...

Tylko kupowanie w takiej firmie, to jak kupowanie części zamiennych u mechanika.

Oszczędności będą niewielkie.

Potrzebuję postawić ściankę z szafkami i szufladami tylko na ścianie pomiędzy kabiną a paką, więc sprawa prosta do wykonania.

Liczyłem, ze kupie szafki od producenta, importera, co pozwoliłoby zaoszczędzić 30 - 50% kosztów zabudowy.

Napisano

> Tylko kupowanie w takiej firmie, to jak kupowanie części zamiennych u mechanika.

> Oszczędności będą niewielkie.

> Potrzebuję postawić ściankę z szafkami i szufladami tylko na ścianie pomiędzy kabiną a paką, więc

> sprawa prosta do wykonania.

> Liczyłem, ze kupie szafki od producenta, importera, co pozwoliłoby zaoszczędzić 30 - 50% kosztów

> zabudowy.

Za darmo to też za drogo mówisz...

Mobilcar jest ZTCW importerem Sortimo, Pronar BOTT-a.

Na to, żebyś dilował bezpośrednio z producentem przy 1 sztuce...

Rozumiemy się?

Napisano

> ja robiłem zabudowę od podstaw w T5 i wyszło

> idealnie, wykorzystany każdy skrawek przestrzeni. Użyłem profili aluminiowych oraz okazyjnie

> kupionego poliwęglanu (czy jakoś tak)

A byłbyś uprzejmy pokazać foty T5 co zrobiłeś ? bardzo proszę, myślę też o jakimś ciekawym rozwiązaniu zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.