Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pomarańczowe wtryskiwacze zamiast niebieskich BRC seg

Featured Replies

Napisano

w 1,4 90 koni są pomarańczowe dedykowane do samochodów o większej mocy. czy są plusy takiego rozwiązania czy raczej więcej minusów.

Spalanie +2 litry większe gazu niż benzyny. Instalacja BRC seg 24.

Zastanawiam sie czy reklamować czy nie ? jeżdzę już prawie rok na gazie.

Napisano

> Spalanie +2 litry większe gazu niż benzyny.

Ale od jakiej warotści, bo to jest istotne?

Napisano
  • Autor

> Ale od jakiej warotści, bo to jest istotne?

10 benzyna

12 gaz

Napisano

Ponoć jak są za duże to też nie jest dobrze bo nie da się precyzyjnie ustawić dawkowania. A jak dla mnie do 90 KM są za duże. Ja przy 125 KM i mało oszczędnym silniku mam max 80 % otwarcia.

Napisano

> 10 benzyna

> 12 gaz

No to tak mniej więcej ma być, ale generalnie siłą rzeczy "mniejsze" wtryski mogłyby być bardziej precyzyjne, a co za tym idzie, można byłoby ugrać coś na zużyciu LPG. Tylko, że patrząc na podane wartości (LPG vs. benzyna) byłyby to raczej grosze, więc nie wiem, czy warto walczyć.

Napisano

> 10 benzyna

> 12 gaz

Fiat panda? 12l/100km?

U mnie w puntku 1,2 8V po mieście pali 10,5 na stagu + REGi + 17°C przełączanie (czyli spala mało benzyny i dużo lpg), a na 2 generacji było 11-11,5. Z kolei w poza miastem 7-8 l/100km na sekwencji, a było 8-10 l/100km na 2 generacji ...

Napisano

Chyba jest to do zrobienia. Dużo korków, a jak się już jedzie, to z but.gif w podłodze.

Napisano

Mam taką samą instalację i bardzo podobny silnik (1,4 95KM). Po wymianie wtryskiwaczy zamontowali mi pomarańczowe. Auto jeździło, był problem z mapami na Pb W Czakramie, jak zobaczyli pomarańczowe, to od razu wymienili mi za darmo na niebieskie. Przy "mniejszych" wtryskiwaczach możesz mieć dłuższy czas wtrysku i lepszą kontrolę nad ilością wtryskiwanego paliwa. Dodatkowo czasy wtrysku możesz zbliżyć do czasów wtrysku Pb.

Napisano
  • Autor

nie chodzi o pandę tylko o opla astrę dlatego spalanie jest 12 litrów gazu w mieście.

na trasie przy prędkościach autostradowych z boksem na dachu plus jazda z mniejszą prędkoscia z torunia do karwi spalił średnio 10

Napisano

> 10 benzyna

> 12 gaz

moim zdaniem za duza roznica. mi w 130konnym silniku wychodzilo 10,15 na benzynie i 10,5 na gazie.

Napisano
  • Autor

zastanawiam się ile samochód paliłby gazu gdyby wtryskiwacze były niebieskie

Napisano

> A ile do tego gazu benzyny, bo to znowu jest dziwnie mala roznica?

Dokładnie. Przy tej samej mocy z racji mniejszej kaloryczności gazu spalanie powinno wychodzić benzyna + 20 %.

Napisano

> A ile do tego gazu benzyny, bo to znowu jest dziwnie mala roznica?

i pewnie ta mala roznica zabila silnik: [LiNK], ale

srednia z benzyny jest z czasow jak jezdzilem roznie, a jak zalozylem gaz, to pojawilo sie duzo tras.

Napisano

> ... srednia z benzyny jest z czasow jak jezdzilem roznie, a jak zalozylem gaz, to pojawilo sie duzo tras.

No mnie powaliło pad.gif

Lpg pali mi 10,5, a benzyny 11 ...

Tylko że w dwóch różnych samochodach smile.gif

Napisano

> nie chodzi o pandę tylko o opla astrę dlatego spalanie jest 12 litrów gazu w mieście.

to i tak strasznie dużo. Mi stilo wmieście pali 8l, na trasie ~160km/h i 3 osoby z bagażem wyszło 9,5l

Napisano

> Mi stilo wmieście pali 8l, na trasie 9,5l

jaki silnik?

Napisano

> zastanawiam się ile samochód paliłby gazu gdyby wtryskiwacze były niebieskie

Prawidłowo zestrojony tyle samo, czyli +20% do spalania benzyny

Napisano

> to ladnie. tez bym tak chcial...

a ja to bym chcił, żeby to jakoś jechało frown.gif no, ale na tanie dojazdy do pracy jest super...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.