Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bagaznik dachowy do kombi

Featured Replies

Napisano

Witam!

Od razu prosze Was nie krzyczcie bo:

1. Szukajka nie lubi mnie wcale albo ja sie nie znam

2. Nie mam pewnosci czy pisac na squad czy tutaj wiec napisalem tutaj wink.gif

Chce kupic bagaznik dachowy do MW. Czy taki zestaw bedzie pasowal i zmiesci sie na dachu naszych aut?

http://allegro.pl/aluminiowy-bagaznik-dachowy-na-relingi-uniwersalny-i1880815996.html

http://allegro.pl/autobox-inter-pack-luna-480-promo-ursynow-i1853700699.html

ktos sie zapyta dlaczego taki duzy...po prostu taka mam potrzebe. Czesto jezdzimy z wózkiem dla synka, a nasze bagazniki sa stanowczo za male jak na auto kombi.

Przed chwila mierzyłem auto i mam obawy ze belki moga lekko nie pasowac z szerokoscia i wysokoscia samych relingow, a bagaznik jest za dlugi.

Czy bagaznik moze lekko wystawac nad przednia szyba?

Doradzcie prosze. Na miejscu nic sie nie da kupic bo Gizycko to dziura zabita dechami pod tym wzgledem. "Pan wybierze a my zamowiny" (jakies 250% drozej niz w sieci).

Napisano

Stilo MW jest specyficzne.... bazy szukaj jak do terenówki. Mamy grube relingi.

Te zwykłe "kleszcze" nie obejmują ich zbyt pewnie.

Ja mam takie stopy i mogę je polecić.

Belki wg uznania.

Box aby w miarę sztywny był.

Napisano

może podejdzie ci to

PL_66300_01_b.jpg

stało tydzień temu w lidlu za chyba 160 pln - może jeszcze gdzieś by bylo..

z wygladu jak moje smile.gif

może ktoś już to obczajał???

wrzuciłem to przy watku o prostowniku z lidla ale odzewu nie było... tak że głowy nie dam ale można sprawdzić

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Wszystko rozumiem ale na Thule to mnie nie stac frown.gif. Strasznie drogie sa. Pytanie czy ten zestaw z allegro co podalem bedzie dobry?

Czy dlugosc boxa 198cm to nie za duzo? Czy box moze lekko wystawac nad przednia szyba?

Napisano

Szukaj ew używki- jedno Ci zalecam bardzo - nie kupuj uchwytów przez allegro dopóki nie sprawdzisz czy pasują w pobliskim sklepie.

Porównaj sobie nasze relingi z tymi które widzisz na innych kombi .... mamy duży przekrój....

Sam piszesz o pojemności - w domyśle o wadze lub gabarytach boxu.

Sprawdź 3x zanim założysz niepewne mocowanie belek do relingu. Nie kupuj oczami - przymierz.

Wiem - nigdzie tego nie napisałeś, ale ostrzegam na zapas.

Box może się zamienić w całkiem ciężki pocisk...

ps

tak wygląda pełna opaska wcześniej linkowana

285445552-reling.jpg

post-72389-14352514480011_thumb.jpg

Napisano

> Wszystko rozumiem ale na Thule to mnie nie stac. Strasznie drogie sa. Pytanie czy ten zestaw z

> allegro co podalem bedzie dobry?

nie wiem skad mowa o thule (to w lidlu to chyba nie ale nie jestem pewien) - i nie wiem skąd płacz ze drogie bo to co ci zapodałem jest z 5 pln tańsze niż to z allegro wiec nie rozumiem, tym bardziej ze masz LIDLA pod nosem i możesz sam zweryfikować!

> Czy długość boxa 198cm to nie za duzo? Czy box moze lekko wystawac nad przednia szyba?

nie wiem nigdy nie używałem box-a

a bagażnik tylko raz ale za to jak smile.gif

285445555-Zdj%EAcie0308%28Kopiowanie%29.jpg

jedyne 25km..

tylko nie pytać po co i dlaczego tak!!!!

EDIT W_BB: ten obrazek tez się uwziął na Cibie i nie potrfaił sie dobrze wkleić? smirk.gif

Napisano

> EDIT W_BB: ten obrazek tez się uwziął na Cibie i nie potrfaił sie dobrze wkleić?

tylko bez złośliwości proszę ! po całym dniu pracy może sie zdarzyc pomyłka....

30sek później go poprawiłem

MEA CULPA, MEA CULPA, MEA MAXIMA CULPA

wybacz o wielki

zaraz sam sobie wymierzę kare mlot.gif

Napisano
  • Autor

> nie wiem skad mowa o thule (to w lidlu to chyba nie ale nie jestem pewien) - i nie wiem skąd płacz

> ze drogie bo to co ci zapodałem jest z 5 pln tańsze niż to z allegro wiec nie rozumiem, tym

> bardziej ze masz LIDLA pod nosem i możesz...

Ale mowisz ze kupiles tylko zaczepy...a belki osobno....wiec suma sumarum to wcale taniej nie bedzie. Ja wiem jak te Thule zaczepy wygladaja bo mialem okazje jechac z calym zestawem thule do wloch (brat pozyczyl komplet z pacific 600).

Sa tez na allegro zestawy typowe do Fiata Stilo... czy te moga pasowac?

Napisano

> Ale mowisz ze kupiles tylko zaczepy...a belki osobno....wiec suma sumarum to wcale taniej nie

> bedzie. Ja wiem jak te Thule zaczepy wygladaja bo mialem okazje jechac z calym zestawem thule

> do wloch (brat pozyczyl komplet z pacific 600).

mieszasz osoby którym odpowiadasz , mam wrażenie...

> Sa tez na allegro zestawy typowe do Fiata Stilo... czy te moga pasowac?

Namawiam na osobiscie sprawdzone rozwiązanie.

Rozumiem, że cena może zniechęcić - dlatego polecam wybranie się do jakiegos norauto, feuvera czy innego moto w celu pomacania i przymierzenia. Bogatszy w organoleptyczne doświadczenia poszukasz najtańszej wcześniej wybranej opcji w internecie.

Napisano

> Sa tez na allegro zestawy typowe do Fiata Stilo... czy te moga pasowac?

Tu masz nawet z logo fiata

jakiś tekst

podobno ordzinal na relingi

Napisano
  • Autor

> mieszasz osoby którym odpowiadasz , mam wrażenie...

> Namawiam na osobiscie sprawdzone rozwiązanie.

> Rozumiem, że cena może zniechęcić - dlatego polecam wybranie się do jakiegos norauto, feuvera czy

> innego moto w celu pomacania i przymierzenia. Bogatszy w organoleptyczne doświadczenia

> poszukasz najtańszej wcześniej wybranej opcji w internecie.

Sorki rzeczywiście cos namieszalem z osobami wink.gif.

Co do firm ktore wymieniles....hmmm a cio to? Tak jak pisalem wczesniej Gizycko to dziura zabita dechami i handel tutaj jest na zasadzie: wybierz Pan model a my zamowimy (250% drozej).

Nawet w ASO fiata tak sie zachowuja.

Co do zakupu...musze kupic nowy sprzet bo potrzebuje na to fakture.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Witam!

Dzis zamontowalem baze bo wczoraj dotarla (box bedzie we wtorek).

Pasuje bardzo dobrze, montaż bardzo prosty, choc nie uda sie go zamontowac zgodnie z instrukcja. Chodzi o jeden maly szczegol. Od strony zewnetrznej relingu zgodnie z instrukcja nie moze byc zadnej szpary pomiedzy mocowaniem a samym relingiem. Niestety nasze relingu sa tak felernie zbudowane ze mala szparka jest zarowno od zewnetrznej jak i wewnetrznej strony. Chalas zauwazalny od ~85-90km/h. A przy 120km/h slychac lekki gwizdek wink.gif.

Ponizej fotki:

dscn1099s.th.jpg

dscn1098ti.th.jpg

dscn1097sv.th.jpg

dscn1096j.th.jpg

dscn1095x.th.jpg

dscn1094a.th.jpg

dscn1093l.th.jpg

dscn1089c.th.jpg

dscn1090m.th.jpg

dscn1091m.th.jpg

dscn1092q.th.jpg

Napisano

> Witam!

> Dzis zamontowalem baze bo wczoraj dotarla (box bedzie we wtorek).

> Pasuje bardzo dobrze, montaż bardzo prosty, choc nie uda sie go zamontowac zgodnie z instrukcja.

> Chodzi o jeden maly szczegol. Od strony zewnetrznej relingu zgodnie z instrukcja nie moze byc

> zadnej szpary pomiedzy mocowaniem a samym relingiem. Niestety nasze relingu sa tak felernie

> zbudowane ze mala szparka jest zarowno od zewnetrznej jak i wewnetrznej strony.

frown.gifTo dla mnie troche dziwne. Kiedy odwiedzałem sklep z boxami czy relingami to łapy pasowały idealnie frown.gif Może dobierali łapy z innych kompletów niewiem.gif Trochę bym się bał z takimi łapami i boxem załadowanym śmigać po ulicy. Ale niech wypowiedzą się Koledzy którzy mają zamontowane bazy.

Napisano
  • Autor

> To dla mnie troche dziwne. Kiedy odwiedzałem sklep z boxami czy relingami to łapy pasowały

> idealnie Może dobierali łapy z innych kompletów Trochę bym się bał z takimi łapami i boxem

> załadowanym śmigać po ulicy. Ale niech wypowiedzą się Koledzy którzy mają zamontowane bazy.

Inaczej tego sie nie da zamontowac wink.gif. Ale nawet wg informacji od sprzedawcy jak rowniez na naklejce od kartonu po bazie, jest wyraznie napisane ze ma pasowac do Stilo Multi Wagon.

PAPA

Napisano

> Inaczej tego sie nie da zamontowac . Ale nawet wg informacji od sprzedawcy jak rowniez na naklejce

> od kartonu po bazie, jest wyraznie napisane ze ma pasowac do Stilo Multi Wagon.

> PAPA

No i już wiesz dlaczego namawiałem Cię na przymierzanie.

Do stilo MW kupuje się bazę jak do terenówki, a nie jak do innych kombi.

Sprzedawca powie wszystko aby sprzedać...

Napisano
  • Autor

> No i już wiesz dlaczego namawiałem Cię na przymierzanie.

> Do stilo MW kupuje się bazę jak do terenówki, a nie jak do innych kombi.

> Sprzedawca powie wszystko aby sprzedać...

Byc moze macie racje. Ale powiem Wam ze bagaznik lezy ogolnie bardzo bardzo stabilnie i raczej zadna "normalna" sila nie wyrwie go.

To ze jest ta mala szparka to wg mnie w niczym nie przeszkadza. Reling jest objety bardzo mocno i stabilnie.

Szerokosci i dziekuje za wszelkie sugestie

• 3 miesiące później...
Napisano

No ja go chyba łykne. Narazie się przymieżam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.