Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AŚ Ubezpieczenia - wypowiadanie OC

Featured Replies

Napisano

Witam jeśli moderatorzy stwierdzą, że lepiej na HP to nie krępować się potulnie proszę 270751858-jezyk.gif

Sprawa jest taka:

W ostatnim numerze Auto Świata dodatek market pewien artykuł troszkę mnie zdziwił a zatem dotyczy to "Wreszcie koniec podwójnego OC" przeczytałem ten artykuł parokrotnie i albo mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem albo coś jest nie tak.

W akapicie poświęconym wypowiadaniu OC piszą, że trzeba to robić na 30 dni przed końcem umowy a wszędzie słyszałem, że można nawet 1 dzień przed no i tu miałem mały zgryz? Ok tłumaczę to sobie, że piszą o świeżo odkupionych samochodzikach.

Z uwagi, że nie chcę wpaść w podwójne OC opiszę mój przypadek:

styczeń br. zakup samochodu 5 letniego i zrobiona cesja ubezpieczenia OC + zapłata II raty składki;

08 listopad - koniec umowy;

24 październik - wypowiedziałem te OC u agenta PZU(pisemnie mam pieczątkę WPŁYNĘŁO);

no i pytanko czy PZU będzie mnie nękać, że te OC za późno wypowiedziane?

proszę o szybką odp. bo jeszcze nie wykupiłem nowego (z uwagi na ten art.)

pozdrawiam

Napisano

Wypowiedzenie ma wplynac do ubezpieczyciela dzien przed.

Napisano

> 24 październik - wypowiedziałem te OC u agenta PZU(pisemnie mam pieczątkę WPŁYNĘŁO);

Wg obecnego stanu prawnego masz czas do przedostatniego dnia trwania umowy. Wobec powyzszego PZU nie powinno Cie nekac.

pozdr.

M.

Napisano
  • Autor

> Wg obecnego stanu prawnego masz czas do przedostatniego dnia trwania umowy. Wobec powyzszego PZU

> nie powinno Cie nekac.

> pozdr.

> M.

No i tak wszyscy twierdzą już po raz kolejny w tym AŚ jakieś brednie te sługusy grupy VW wypisują 270751858-jezyk.gif

Napisano

troche nie w Twoim temacie, ale ja własnie przerabiam zabawe burdelu w PZU.

26.01.2011 kupiłem auto (auto od 4.09.2010 miało OC w PZU, opłacona 1 składka)

04.02.2011 zarejestrowałem samochód na siebie i ubezpieczyłem w PZU pakiet OC+AC (agent zapomniał mi powiedzieć że mam wypowiedzieć poprzednie OC)

08.02.2011 przypomniawszy sobie tym, że mam w tej chwili 2xOC pobiegłem do agenta

09.02.2011 PZU przybiło na wypowiedzeniu pieczątkę

niecały tydz temu otrzymałem notę ponaglająca z działu windykacji PZU że mam do zapłacenia 202 zł zaległej składki za okres 26.01 - 04.09.2011 r.

Na razie skończyło sie na wysłaniu do nich mailem skanu pisma wypowiedzenia, czekam na rozwój sytuacji...

Napisano

> Witam jeśli moderatorzy stwierdzą, że lepiej na HP to nie krępować się potulnie proszę

> Sprawa jest taka:

> W ostatnim numerze Auto Świata dodatek market pewien artykuł troszkę mnie zdziwił a zatem dotyczy

> to "Wreszcie koniec podwójnego OC" przeczytałem ten artykuł parokrotnie i albo mam problemy z

> czytaniem ze zrozumieniem albo coś jest nie tak.

> W akapicie poświęconym wypowiadaniu OC piszą, że trzeba to robić na 30 dni przed końcem umowy a

> wszędzie słyszałem, że można nawet 1 dzień przed no i tu miałem mały zgryz?

I dobrze słyszałeś.

Też czytałem ten artykuł i przecierałem oczy ze zdumienia. Dodatkowo napisali, że kupując auto lub motor przejmuje się OC i niestety trzeba płacić składki.

Ten co to pisał nie bardzo wiedział co pisze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.