Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Takie troche bicie piany

Featured Replies

Napisano

Temat standardowy. Czyli naruszanie przepisów.

Ano... w czasie powrotu z dłuższej nieobecności w chałupie ścigałem się wczoraj z ITD. Najpierw jechałem za nimi, potem wyprzedziłem, potem oni mnie, potem ja ich... Tak dla zabawy (z mojej strony). Interwencji na pewno nie mieli tylko pojechali się ustawić w pewne stałe miejsce gdzie policja z suszarką stoi.

Nie sądzę aby chcieli mi jakiekolwiek kuku zrobić ale czysto teoretycznie czy mogliby sieknąć mi mandacik w takiej sytuacji?

Napisano

> Nie sądzę aby chcieli mi jakiekolwiek kuku zrobić ale czysto teoretycznie czy mogliby sieknąć mi

> mandacik w takiej sytuacji?

Na podstawie czego ?

Napisano

Za co mandat, za wyprzedzanie w dozwolonym miejscu? To nigdy w życiu policji nie wyprzedzałeś? Jak można wyprzedzać to w czym problem. Poza zabudowanym to nawet jadących na sygnale możesz przegonić.

Napisano

> Na podstawie czego ?

domyslam sie ze chodzi o predkosc ponad norme wink.gif

Napisano

> domyslam sie ze chodzi o predkosc ponad norme

Jezeli nie zmierzyli wideorejestratorem to moga... Nic nie moga zlosnik.gif

Napisano

Hmm, wg mnie takie zachowanie jest mniej podejrzane niż nadgorliwe trzymanie się kodeksu, a nawet nadinterpretacja zlosnik.gif Też tak robię jak Ty i nigdy mnie nie ścięli. wink.gif

Napisano
  • Autor

> A to przepisy zabraniają wyprzedzania?

Naruszanie przepisów. Jechaliśmy sporoooo powyżej "złoty 10"

Napisano
  • Autor

> Na podstawie czego ?

No przepraszam, że nie napisałem precyzyjnie.... Naruszanie przepisów i "wyścigi" - czyż to nie sugeruje nadmiernej prędkości ? Tak o to chodzi - sporo powyżej ustawowych ...

Napisano

> No przepraszam, że nie napisałem precyzyjnie.... Naruszanie przepisów i "wyścigi" - czyż to nie

> sugeruje nadmiernej prędkości ? Tak o to chodzi - sporo powyżej ustawowych ...

Wolalem dopytac czego sie konkretnie obawiasz. Nie mieli odpowiedniego przyrzadu pomiarowego (nie maja wideorejestratorow - jeszcze) wiec predkosc odpada. ITD nie ma uprawnien do karania za "wyscigi", najwyzej moga zglosic to na policje.

Napisano

> Nie sądzę aby chcieli mi jakiekolwiek kuku zrobić ale czysto teoretycznie czy mogliby sieknąć mi

> mandacik w takiej sytuacji?

Oni nie. Ale mogli jechać po drodze na komendę, zeznać że wyprzedzałeś ich na podwójnej ciągłej, spychałeś do rowu, do tego stwarzałeś poważne zagrożenie na drodze wymuszając czołówki i wyprzedzając na pasach.

A wtedy daję 99% szansy, że nie tylko sąd sieknie Ci solidną grzywnę ale stracisz lejce. grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Oni nie. Ale mogli jechać po drodze na komendę, zeznać że wyprzedzałeś ich na podwójnej ciągłej,

> spychałeś do rowu, do tego stwarzałeś poważne zagrożenie na drodze wymuszając czołówki i

> wyprzedzając na pasach.

> A wtedy daję 99% szansy, że nie tylko sąd sieknie Ci solidną grzywnę ale stracisz lejce.

Pisze że takie trochę bicie piany, bowiem:

- prędkość powyżej dopuszczalnej (jechałem za nimi dość długo)

- przyspieszanie przy wyprzedzaniu przez inny pojazd

- nie stosowanie się do oznakowania jezdni - pojedyncza linia ciągła której ja nie przekroczyłem jadąc za nimi

- nie stosowanie się do oznakowania jezdni - przejazd przez część jezdni wyłączoną z ruchu (oznakowaną )

- niestosowanie się do oznakowania jezdni raz drugi - podwójna ciągła na której zawrócili na przeciwległy pas i jadąc w jego skos-trochę pod prąd ustawili się do "kontroli" pojazdów z przeciwka ("stałe miejsce gdzie kontroluje Policja).

Ale w razie czego (ewentualny mandat) co , powiedzą że jechał za nami z nadmierną prędkością i ... wink.gif Takie trochę łapanie za słówka wink.gif

Nie jechali po drodze na komendę, nie jechali na zabezpieczenie zdarzenia drogowego, nie jechali na bombach...

W sumie nie odczułem że to jakaś chamska "rozgrywka w stylu jak to mamy "przyjemność" obserwowania lub doświadczania na trasie, bardziej nazwałbym to "zabawą w jakichś tam granicach" wink.gif. Ale teoretycznie... wink.gif

Napisano

> Temat standardowy. Czyli naruszanie przepisów.

Po podobnej sytuacji zatrzymali mnie ostatnio busted.gif Na pytanie z jaką prędkością się poruszałem odpowiedziałem, że sądząc, iż z identyczną jak radiowóz drogówki niewysyłający sygnałów świetlnych i dźwiękowych - zapewne z dozwoloną. W odpowiedzi otrzymałem poradę, żeby nie brać przykładu z niektórych użytkowników dróg i zrobiliśmy sobie 30.GIF

Napisano

iż z identyczną jak radiowóz drogówki niewysyłający sygnałów

> świetlnych i dźwiękowych - zapewne z dozwoloną.

dobre (rotfl)

.kto wyczysci mi ekran?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.