Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mondek III do oceny

Featured Replies

Napisano

Moze ktos zna ? Jakies widoczne kwasy na zdjeciu tego samochodu ? Pytanie trzecie - duratec ma pasek rozrzadu jak zetec czy lancuch ?

Napisano

> Moze ktos zna ? Jakies widoczne kwasy na zdjeciu tego samochodu

lewa strona (kierowcy)zderzak - błotnik i przednie drzwi są słabo spasowane , zobacz na szczelinę pomiędzy zderzakiem i błotnikiem i szczelinę pomiędzy progiem a przednimi drzwiami ok.gif .Bagażnik ma zmęczony w środku , podarta półka , brudne boczki zlosnik.gif

Napisano

> Moze ktos zna ? Jakies widoczne kwasy na zdjeciu tego samochodu ? Pytanie trzecie - duratec ma

> pasek rozrzadu jak zetec czy lancuch ?

Silnik w mojej opinii jest bardzo ok, moj ma nalatane 300km i nic sie z nim nie dzieje, silnik na lancuchu, ma dwumase.

Mondeo - zdjecia obrobione, zaloze sie o butle, ze auto na zywo wyglada jak padaka. Wersja " full wypas" , nie ma fotek foteli, nie ma grzanej przedniej szyby (choc tam jakis dziwny przycisk siedzi niewiem.gif) w bagazniku to chyba ktos wozil gruz. Cena pewnie adekwatna do koloru i wyposazenia. Przynajmniej bedzie latwo ruda namierzyc.

O ile auto jest ok to troszke "tuningu" i mozna zrobic z tego bialego mk3 na prawde piekna sztuke. Gleba, laczek, podmalowac te czarne plastiki, lampy.

Ja osobiscie bym go nie kupil - ale tylko ze wzgledu na wypas.

Napisano
  • Autor

> lewa strona (kierowcy)zderzak - błotnik i przednie drzwi są słabo spasowane , zobacz na szczelinę

> pomiędzy zderzakiem i błotnikiem i szczelinę pomiędzy progiem a przednimi drzwiami .

tak, mozliwe ze dostal "buziaka" w blotnik lub drzwi, na zdjeciach nie widze tego tak dobrze, ale jakbym ogladal to juz wiem na co spojrzec ok.gif

>Bagażnik

> ma zmęczony w środku , podarta półka , brudne boczki

To tez brzydko wyglada, ale jestem w stanie przezyc wink.gif

Napisano
  • Autor

> Silnik w mojej opinii jest bardzo ok, moj ma nalatane 300km i nic sie z nim nie dzieje, silnik na

> lancuchu, ma dwumase.

> Mondeo - zdjecia obrobione, zaloze sie o butle, ze auto na zywo wyglada jak padaka. Wersja " full

> wypas" , nie ma fotek foteli, nie ma grzanej przedniej szyby (choc tam jakis dziwny przycisk

> siedzi ) w bagazniku to chyba ktos wozil gruz. Cena pewnie adekwatna do koloru i wyposazenia.

> Przynajmniej bedzie latwo ruda namierzyc.

ok.gif dzieki. Dwumasa problemowa czy raczej jak w innych benzynach z gatunku dlugowiecznych ?

> O ile auto jest ok to troszke "tuningu" i mozna zrobic z tego bialego mk3 na prawde piekna sztuke.

> Gleba, laczek, podmalowac te czarne plastiki, lampy.

> Ja osobiscie bym go nie kupil - ale tylko ze wzgledu na wypas.

Daj spokoj, to ma byc wol roboczy, do miasta, do wozenia dzieciakow do przedszkola, na dojazdy do pracy. Mnie tylko ta biel sie nie podoba, ale jak pisales ruda bedzie latwo wynalezc wink.gif

Napisano

> dzieki. Dwumasa problemowa czy raczej jak w innych benzynach z gatunku dlugowiecznych ?

zalezy od stylu jazdy, ja swoja wymienilem chyba przy 230-250kkm - ale na wlasne zyczenie hehe sam ja ubilem. Jak ktos dba to pewnie i wiecej wytrzyma.

> Daj spokoj, to ma byc wol roboczy, do miasta, do wozenia dzieciakow do przedszkola, na dojazdy do

> pracy. Mnie tylko ta biel sie nie podoba, ale jak pisales ruda bedzie latwo wynalezc

Ruda na dole drzwi po obu stronach. Jak wol to i pewnie gaz bedzie- smialo pakuj i nie sluchaj ludzi, ktorzy mk3 widzieli tylko na autocentrum. Bez lubrykacji ale z regularna kontrola luzu na zaworach smiga bezprobblemowo. spalanko srednie u mnie wychodzilo ponizej ok 7-8 ale ja latam tylko po autostradzie. Min ksiazkowe 5,9, max cos ponad 12 - dane z kompa.

Imo najlepszy silnik w mk3 (oczywiscie poza st220)

Napisano
  • Autor

> Jak wol to i pewnie gaz bedzie [...]

Nie, gazu nie bedzie. Jak obejrze to dam znac co sie wyklulo zlosnik.gif

Napisano

poproś o VIN i sprawdź na jaki rynek był wypuszczony, kiepsko mi te awaryjki wyglądają na miejscu włącznika ogrzewania przedniej szyby. Nie słyszałem o MK3, które nie miałoby podgrzewania... nawet jeśli ktoś wymienił szybę na nieogrzewaną to po co wywalałby oryginalny włącznik?

Pozdrawiam

Napisano

> Nie słyszałem o MK3, które nie miałoby podgrzewania...

> nawet jeśli ktoś wymienił szybę na nieogrzewaną to po co wywalałby oryginalny włącznik?

> Pozdrawiam

byly, ok.gif kompletne golasy albo wyprodukowano docelowo na cieple kraje

Hehe byly nawet z manualnymi lusterkami

Napisano
  • Autor

Jedna rzecz mi sie jeszcze w oczy rzucila - dolny grill zderzaka przedniego, jego prawy kraniec (ta przed pasazerem) jest pomalowany na bialo, tak jakby sie lakiernik rozpedzil, a potem przestal. Wydaje mi sie czy cos tam faktycznie jest nie tak ?

Napisano

> Moze ktos zna ? Jakies widoczne kwasy na zdjeciu tego samochodu ? Pytanie trzecie - duratec ma

> pasek rozrzadu jak zetec czy lancuch ?

wg mnie to chociażby ta cena (niska wg mnie) daje do zrozumienia, ze nie jest to fajny egzemplarz

Napisano
  • Autor

> wg mnie to chociażby ta cena (niska wg mnie) daje do zrozumienia, ze nie jest to fajny egzemplarz

Ruch na rynku moto jest maly, albo sie sprzedaje cos tanio, albo sie mozna bujac pare m-cy. Moze tu ktos chce po prostu szybko sprzedac samochod. Z drugiej strony ten Mondek to raczej nie jest obiekt pozadania, bo: bialy, duzy benzynowy silnik, liftback (a nie popularne kombi) i nedznie wyposazony. Dla mnie jest ok, bo czegos takiego szukam, ale obstawiam, ze ludzie raczej wola dorzucic 2-3 tys. i dostac cos z automatyczna klima, alusami i kolorze metalizowanym.

Napisano

ale jak kupisz takiego to jestes 10 kola w plecy bo za kilak lat nikt takiego od Ciebie nie odkupi

Napisano

> Moze ktos zna ? Jakies widoczne kwasy na zdjeciu tego samochodu ?

cos ma nie tak z przodem. Zderzak nie pasuje do blotnikow i swiatel + pomalowany kawalek zderzaka, ktory byc nie powinien pomaloany + chyba jakies lekkie pekniecie. Nie musi to oznaczac wielkiego bum ale ogladajac zwrocilbym uwage na te elementy.

Jakbys ogladal to wyjmij reflektory - sa na metalowym sledziu. Wyciagasz go do gory i lampa wysuwa sie do przodu. Popatrz na mocowania na lampie - grill trzyma sie dosc filigranowego mocnowania na lampie. Jak byl pukniety to jest praktycznie 100% pewnosci, ze ktores mocowanie poszlo do krainy wiecznych lowow. Jesli bedzie pekniete to wskazuje to na male bum. Przy duzym do wymiany byloby wszystko

No i oczywiscie ruda. Dol drzwi itd

Napisano

> Z rozpędu mu się machnęło. Jak masz blisko to pojedź i obejrzyj. Wygląda mi to jednak na mega ulepa

> .

a co powiecie na TO

Napisano

> to nie mondeo

icon_eek.gifpanic.gif

Napisano
  • Autor

> ale jak kupisz takiego to jestes 10 kola w plecy bo za kilak lat nikt takiego od Ciebie nie odkupi

Wtedy z fasonem odjedzie na zlom lub sprzedam za bezcen. Przyjmuje, ze zakup tak starego samochodu jest wyrzuceniem kasy i te pieniadze nie wroca do mnie juz nigdy.

Napisano
  • Autor

> Z rozpędu mu się machnęło. Jak masz blisko to pojedź i obejrzyj. Wygląda mi to jednak na mega ulepa

> .

Mam jakies 80km, dla mnie akceptowalny dystans, a w pon. pogadam sobie z gosciem telefonicznie (niby mozna i w niedziele, ale jakos tak nie robie interesow w niedziele wink.gif ).

Napisano

> Wtedy z fasonem odjedzie na zlom lub sprzedam za bezcen. Przyjmuje, ze zakup tak starego samochodu

> jest wyrzuceniem kasy i te pieniadze nie wroca do mnie juz nigdy.

na 2-3 lata będzie jak ulał. szukam czegoś w podobnej cenie i roczniku- wybór niewielki- mondeo/fokus lub laguna. za 3 lata za piątke pójdzie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.