Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

błąd doładowania Turbo

Featured Replies

Napisano

Witam otóz pisze w takiej sprawie z moim stilonem mam problem tego typu ze gdy ustawie doladowanie Turbo podniose limitera " tak zeby sie zbieral" lubi mrygnac mi kontrolka check gdy podlaczam komputer znajduje blad doladowania turbo. Dodam ze czujnik doładowania ten za EGR`em wymienilem i zawór overboost rowniez. Po wymianie czujnika kumpel troche zdjal bylo ok kontrolka sie nie zapalala ale byl slabszy poprosilem zeby mi troche podniosl wartosci i problem z kontrolka powroc lecz autko chodzi jak powinno smile.gif

Napisano

> komputer znajduje blad doladowania turbo.

Rozumiem , że mod dotyczy silnika 115KM , jakie masz faktyczne zmierzone maksymalne doładowanie podczas jazdy a jakie oczekiwane ?

Napisano
  • Autor

tak problem dot. silnika 115 km jtd a co do mocy to przy ostatnich modach nie byla mierzona... tez nie wiem dlaczego ale tak jest

Napisano
  • Autor

Co jeszcze moge napisac na temat wyskakującej lampki check.. dodam ze tylko przy mocniejszym wcisnieciu pedalu lubi mrygnac dajmy na to na 3/4 auto zbiera sie rewelacyjnie nie dymi bardzo i ogolem jest ok tylko problem tkwi w tym bledzie doladowania turbo moze ma ktos pomysl na co zwrocic uwage itd.

Napisano

> Co jeszcze moge napisac na temat wyskakującej lampki check.. dodam ze tylko przy mocniejszym

> wcisnieciu pedalu lubi mrygnac dajmy na to na 3/4 auto zbiera sie rewelacyjnie nie dymi bardzo

> i ogolem jest ok tylko problem tkwi w tym bledzie doladowania turbo moze ma ktos pomysl na co

> zwrocic uwage itd.

Wypadało by zobaczyć doładowanie zadane / zmierzone

Układ podciśnienia szczelny na 100%?

Test gruchy w FESie zrobiony (znaczy się rusza jak trzeba)?

Check zapala się przy przyspieszaniu czy odpuszczeniu gazu?

Może kierowniczki się przypiekły, ale to raczej nie w aucie z wirusem zlosnik2.gif Znaczy się nie po to się robi program coby kierowniczkami nie ruszać

Napisano

Osobiście nie bawił bym się w to bez czujnika ciśnienia doładowania oraz temperatury oleju i spalin... ( gdzieś mi takowy zalega w piwnicy hehe.gif )

Zapewne mechaniczna odpowiedź turbiny/łopatek jest za wolna i przeładowujesz ponad 1,8 Bara... Ale to tylko na mechaniczny czujniku widać co i kiedy się dzieje i czy wartości w mapach pokrywają się z tym co masz w kolektorze wink.gif

Napisano
  • Autor

Wartości sie pokrywaja limiter zostal ustawiony nieco wyzej kontrolka sie zapala przy dodawaniu gazu ... a moze podzpowiecie jak u Siebie macie ustawione doladowanie w jakim zakresie obrotow jakie doladowanie szybkosc wtrysku tez ruszaliscie ? z tego co wiem powietrza tez mam dolozone troche... uklad szczelny w 100%

Napisano

> Wartości sie pokrywaja limiter zostal ustawiony nieco wyzej kontrolka sie zapala przy dodawaniu

> gazu ... a moze podzpowiecie jak u Siebie macie ustawione doladowanie w jakim zakresie obrotow

> jakie doladowanie szybkosc wtrysku tez ruszaliscie ? z tego co wiem powietrza tez mam dolozone

> troche... uklad szczelny w 100%

A ja ci powiem że masz zle zrobiony program. Zastanów się na zdrowy rozum dlaczego komp widzi przeladowanie. Jak się maja sumy kontrolne????

Napisano
  • Autor

to ze jest zle to wiem nic nowego kolego nie napisales gdyby byl dobrze nie bylo by problemu z opcja doladowania turbo pytam wasze stilony na jakim doladowaniu smigaja i ewentualnie co jeszcze macie ruszone... ? Nie powiem bo chodzi auto rewelacyjnie gdyby nie ten blad ktory lubi strzelic ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.