Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z alarmem silicon

Featured Replies

Napisano

mam w samochodzie alarm firmy silicon, niestety nie bardzo znam model, pilot od niego jest owalny z wyciągana antena i trzema zielonymi przyciskami, otwarta kłódka, zamknięta kłódka i piorun.

Problem jest nastepujący, po wyłaczeniu alarmu włącza sie on chwile później i odcina silnik nawet gdy jest uruchomiony, napewno jest jakis sposób konfiguracji tego upierdliwego stworzenia co by mi dało normalnie jeżdzić

Napisano

witam,

jeśli się nie mylę to przy Grochowskiej od strony dw wsch jest punkt serwisowy i sprzedaży silicon-a. Proponuję podjechać i powiedzieć o co chodzi, powinni pomóc

Napisano

pewnie masz włączoną funkcję antynapadu...

tu masz namiary:

Elco-Exim www.elcoexim.com.pl

ul. Lubelska 5/7, 03-802 Warszawa, (022) 618 31 31, fax. (022) 618 56 65,

Napisano

> pewnie masz włączoną funkcję antynapadu...

To jakas przedziwna konfiguracja spineyes.gif Chociaz do konca nie rozumiem o co chodzi.

U mnie antynapad musze odlaczyc zaraz po odpaleniu silnika albo po otworzeniu drzwi kierowcy. Tez bym to chetnie wylaczyl bo czesto migam awaryjnymi na srodku ulicy.

Napisano
  • Autor

wygląda dokładnie tak

img057_1a55a.jpg

napiszcie troche o tym jak ten antynapad sie wyłacza, dodam ze wcześniej tak niebyło po wyłączeniu otwarta kłódka mozna było jechać bez przygód

pewnie coś przez przypadek wcisnąłem

Napisano

> To jakas przedziwna konfiguracja Chociaz do konca nie rozumiem o co

> chodzi.

> U mnie antynapad musze odlaczyc zaraz po odpaleniu silnika albo po

> otworzeniu drzwi kierowcy. Tez bym to chetnie wylaczyl bo czesto

> migam awaryjnymi na srodku ulicy.

jeżeli jest to funkcja alarmu to pewnie można wyłączyć albo przestawić tak coby najpierw zafiukało żebyś mógł wyłączyć...

całkowitego odłączenia nieproponuję bp jednak się przydaje...

Napisano

> jeżeli jest to funkcja alarmu to pewnie można wyłączyć albo

> przestawić tak coby najpierw zafiukało żebyś mógł wyłączyć...

Tak jest. 15 sekund miga awaryjnymi i pika, potem gasnie silnik. Ale i tak mnie to zlosci. Juz 1,5 miecha mam auto a jeszcze sie nie przyzwyczailem.

> całkowitego odłączenia nieproponuję bp jednak się przydaje...

Nie da sie ukryc, ze to dobre zabezpieczenie.

Napisano

kształt pilota w siliconie nic nie mówi o typie alarmu bo do jednego kształtu pilota jest cała gama centralek...

musisz wiedzieć gdzie jest wyłącznik serwisowy i jeżeli teraz nie możesz jeździć to zadzwoń do nich jak znajdziesz ten pstryczek to może ci powiedzą przez telefon jaką kombinację zrobić żeby zablokować...

Napisano
  • Autor

problem w tym ze mam samochód uzywane suzuki swift od niedawna i nie wiem co gdzie w nim jest, czy w przypadku silicona nie ma jakiegoś typowego sposobu ustawiania alarmu, moze ktos ma podobny, nie ma instrukcji do alarmu, no nawet nie do konca wiem co z tym przyciskiem z piorunem

Napisano

> problem w tym ze mam samochód uzywane suzuki swift od niedawna i nie

> wiem co gdzie w nim jest, czy w przypadku silicona nie ma

> jakiegoś typowego sposobu ustawiania alarmu, moze ktos ma

> podobny, nie ma instrukcji do alarmu, no nawet nie do konca wiem

> co z tym przyciskiem z piorunem

Potrzebne informacje znajdziesz na FORUM ELEKTRODA.PL

Ojciec mail ten sam problem poniewaz w czasie gdy auto bylo w serwisie (tez suzuki ale baleno) mechanicy odlaczyli centralke alarmu a pozniej zapomnieli ja wlasciwie zaprogramowac.

Napisano
  • Autor

a moze ktos ma pomysł gdzi e mogli ten alarm zamontowac w swifcie ? zagladałem pod kierownice i schowek i nie widze niczego, najczęściej chyba tam je wpychają

Napisano

witam. A może przymarzł/popsół sie styk w drzwiach który odpowiada za zapalanie sie lampki wewnątrz i "poinformowanie" alarmu że kierwoca jednak wsiadł i że nie trzeba ponownie uzbrajać alarmu.

> mam w samochodzie alarm firmy silicon, niestety nie bardzo znam

> model, pilot od niego jest owalny z wyciągana antena i trzema

> zielonymi przyciskami, otwarta kłódka, zamknięta kłódka i

> piorun.

> Problem jest nastepujący, po wyłaczeniu alarmu włącza sie on chwile

> później i odcina silnik nawet gdy jest uruchomiony, napewno

> jest jakis sposób konfiguracji tego upierdliwego stworzenia co

> by mi dało normalnie jeżdzić

Napisano

A w niedawnej przeszlosci odlaczales akumulator?

Napisano

> problem w tym ze mam samochód uzywane suzuki swift od niedawna i nie

> wiem co gdzie w nim jest, czy w przypadku silicona nie ma

> jakiegoś typowego sposobu ustawiania alarmu, moze ktos ma

> podobny, nie ma instrukcji do alarmu, no nawet nie do konca wiem

> co z tym przyciskiem z piorunem

niestety nie powiem ci co i jak bo nie wiem gdzie jest założona centralka, odchodzi od niej jeden kabelek z pstryczkiem serwisowym który służy właśnie do programowania, no chyba że wiesz gdzie on jest ukryty (sprzedawca powinnieć ci pokazać) to wtedy powinnieneś go przycisnąć i trzymać aż zgaśnie dioda od alarmu...

a przycisk z piorunem służy do zdalnego odpalania silnika np. z domu, jest to funkcja dodatkowa więc nawet twój model alarmu może jej nie mieć nawet jeżeli jest przycisk w pilocie...

Napisano
  • Autor

bo dość długim siedzeniu w samochodzie, i różnych kombinacjach z kolejnośćia naciskania przycisków, niestety jedynie moge powiedziec ze przycisk z piorunem gdy włączona jest stacyjka to odcina wszystko tzn wyłącza również silnik gdy pracuje.

Napisano

> a moze ktos ma pomysł gdzi e mogli ten alarm zamontowac w swifcie ?

> zagladałem pod kierownice i schowek i nie widze niczego,

> najczęściej chyba tam je wpychają

Tak siedzac i kombinujac nic nie wymyslisz.

Jak sam nie potrafisz zlokalizowac centralki, podjedz do pierwszego lepszego warsztatu zajmujacego sie alarmami, goscie za symboliczne piwko powiedza Ci gdzie jest centralka i jaki dokladnie masz typ alarmu.

Jak to bedziesz wiedzial, wchodzi na www.elektroda.pl do dzialu instrukcje, wyszukujesz konkretna i tam byc moze przeczytasz co i jak.

Napisano
  • Autor

> Tak siedzac i kombinujac nic nie wymyslisz.

Wyszedłem z założenia ze skoro sie to włączyło pilotem no bo nikt nigdzie nie grzebał to da sie też nim wyłączyć, chybaze sie popsuł frown.gif

Napisano

> Wyszedłem z założenia ze skoro sie to włączyło pilotem no bo nikt

> nigdzie nie grzebał to da sie też nim wyłączyć, chybaze sie

> popsuł

A nie ma jakiegos ukrytego guzika? Moze to on odpowiada za rozbrajanie, a wczesniej byl nieaktywny?

Bardzo czesto konfiguracje alarmu przeprowadza sie samym pilotem. A to daje dziesiatki mozliwosci.

Kiedys alarm chyba Scorpion tak sobie rozstroilem, ze bez instrukcji serwisowej nie bylo bata zeby naprawic.

edit - poczytaj to klik

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.