Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Swiatła przednie, regulacja...

Featured Replies

Napisano

Wsiadłem do ASI mojej Córki i...o zgrozo..! Lewa lampa swieci w miare dobrze, natomiast prawa "wali" na dół.. Regulacja elektryczna działa góra-dół na obydwie lampy jednakowo, tylko z tą róznicą miedzy nimi.. zarówki widze sa osadzone sztywno, bez luzów.. Czy moze byc przyczyną np odwrotne załozenie zarówki..? chyba nie.. Lampy tez sie nie ruszaja, przykrecone... Co to moze być..? jak to wyregulowac..?

Napisano

> jak to wyregulowac..?

Na silniczku jest pokrętło. Kręć i reguluj wink.gif

Pozdroofka

Napisano

> Wsiadłem do ASI mojej Córki i...o zgrozo..! Lewa lampa swieci w miare dobrze, natomiast prawa

> "wali" na dół.. Regulacja elektryczna działa góra-dół na obydwie lampy jednakowo, tylko z tą

> róznicą miedzy nimi.. zarówki widze sa osadzone sztywno, bez luzów.. Czy moze byc przyczyną np

> odwrotne załozenie zarówki..? chyba nie.. Lampy tez sie nie ruszaja, przykrecone... Co to moze

> być..? jak to wyregulowac..?

Za każdą z lamp masz specjalną śrubę do regulacji wysokości. Musisz ją znaleźć i na tyle podnieść, żeby było dobrze ale generalnie zalecam podjechanie do warsztatu, żeby od razu sprawdzili wysokość świateł, żeby nie przedobrzyć.

Napisano

Dobrze prawisz, tylko nie cytuj bez potrzeby całego posta bo przecież wiadomo do czego się odnosisz. Obok przycisku "Odpowiedz" jest "Bez cytatu", działa rewelacyjne wink.gif

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

No tak...Krec i reguluj.. confused.gif Ale nawet nie widze tego silniczka, yikes.gif a co dopiero śrube... hmm.gif Nie macie jakiejs fotki pogladowej..? Jesli tak to prosze... mad.gif

Napisano

Tu silniczek: KLIK . Pokrętło chyba widzisz wink.gif

Tu lampa (z tym że zamiast silniczka jest ręczna regulacja. U ciebie właśnie tam siedzi silniczek) : KLIK . Jak znajdę fotę lampy z silniczkiem to zapodam.

Pozdroofka

EDIT: Tu z silniczkiem: KLIK

Napisano

Wybacz, będę o tym pamiętał smile.gif

A co do świateł to naprawdę polecam podjechać to jakiegoś warsztatu i będziesz miał pewność, że masz dobrze ustawione a aż takie drogie to nie powinno być. Pamiętam, że tata miał sposób, że podjeżdżał do garażu i zaznaczał na drzwiach smugę świtała, potem w razie czego mógł wg tych linii to korygować. Nie jest to zbyt dokładne ale zawsze coś.

Napisano
  • Autor

Panowie..Dzieki.. IThankYou.gif Juz mi "pojasniało" dzieki Wam... Nie bede przynajmniej krecił srubą od amortyzatora.. hehe.gif Bałem sie ruszac tego pokretła, coby nic nie uszkodzic.. Co do ustawienia, to tak jak mówi mruz12, orjentacyjnie przed garazem, a potem do fachowca.. Skoda 105 L miała nawet w istrukcji jak rysowac punkty na scianie, w jakiej odległosci ustawic autko, która srubka w która strone... spineyes.gif Ale to były lata 80 -te old.gif Serdeczne dzieki...Jutro "szukam srubki-pokretła" i góra-dół... waytogo.gif

Napisano

>Jutro "szukam

> srubki-pokretła" i góra-dół...

i z czuciem Panie, z czuciem... bo ukręcisz zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

>i z czuciem Panie, z czuciem... bo ukręcisz <

Myslałem ze juz wszystko wiem, a tu znów straszą... spy.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.