Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zasilanie 230v 2000W

Featured Replies

Napisano

Potrzebuje zasilic w pojezdzie z 24V instalacja urzadzenia na 230V o lacznej mocy 2000+W co mi bedzie potrzebne?

nie chcialbym nadwyrezac instalacji pojazdu co bylo by mi potrzebne zeby zrobic osobne zasilanie do tego?

Napisano

> Potrzebuje zasilic w pojezdzie z 24V instalacja urzadzenia na 230V o lacznej mocy 2000+W co mi

> bedzie potrzebne?

> nie chcialbym nadwyrezac instalacji pojazdu co bylo by mi potrzebne zeby zrobic osobne zasilanie do

> tego?

Pociągnij osobne przewody bezpośrednio z aku ale nie zapomnij tego zabezpieczyć bezpiecznikiem. ok.gif

Napisano

> Potrzebuje zasilic w pojezdzie z 24V instalacja urzadzenia na 230V o lacznej mocy 2000+W co mi

> bedzie potrzebne?

boiler zakładasz czy czajnik jaki?

> nie chcialbym nadwyrezac instalacji pojazdu co bylo by mi potrzebne zeby zrobic osobne zasilanie do

> tego?

generalnie to przetwornica DC/AC 24/230V jakaś solidna co ma zapezpieczenie powyżej tej mocy no i dałbym osobne kable od aku do niej, może coś ala stosowane w CA

Napisano

Plus pociągnij ze skrzynki bezpieczników ze stałego plusa zasilającego instalacje

Napisano
  • Autor

> Pociągnij osobne przewody bezpośrednio z aku ale nie zapomnij tego zabezpieczyć bezpiecznikiem.

no tak ale zastanawiam sie czy altek oryginalny pociagnie, czy nie lepiej byloby drugi altek i drugie aku - zrobic jakby instalacje niezalezna od pojazdu

Napisano

> no tak ale zastanawiam sie czy altek oryginalny pociagnie, czy nie lepiej byloby drugi altek i

> drugie aku - zrobic jakby instalacje niezalezna od pojazdu

Raczej da radę ale nie dam sobie ręki uciąć niewiem.gif

Napisano

> no tak ale zastanawiam sie czy altek oryginalny pociagnie, czy nie lepiej byloby drugi altek i

> drugie aku - zrobic jakby instalacje niezalezna od pojazdu

A w autobusach nie ma seryjnie dwóch altków? Kiedyś grzebałem w Solarisie z silnikiem DAFa i miał dwa.

Napisano

> A w autobusach nie ma seryjnie dwóch altków? Kiedyś grzebałem w Solarisie z silnikiem DAFa i miał

> dwa.

Dwa to są seria, a jak jest klima, to dla niej montowany jest trzeci waytogo.gif

Napisano

> bedzie potrzebne?

> tego?

O zasilaniu ze standardowej instalacji to nawet nie myśl.

Obciążenie instalacji NN przy tej mocy, doliczając sprawność przetwornicy 24- => 230~/50Hz (około 90%), to 100A lub więcej !

Tylko dodatkowy alternator (drugi, ale pewniej już trzeci) i osobna instalacja NN, przemyślana i zrobiona naprawdę bardzo solidnie i z przewodu o odpowiednim przekroju, wysokoprądowy bezpiecznik 120 -150 A, nie większy lub = jak prąd maksymalny alternatora - obowiązkowy. Minus, oprócz masy, puszczony dodatkowym przewodem.

Jak coś będzie spartaczone, to pożar masz jak w banku.

Osobny akumulator (prąd + 50%) wskazany

Napisano
  • Autor

> O zasilaniu ze standardowej instalacji to nawet nie myśl.

> Obciążenie instalacji NN przy tej mocy, doliczając sprawność przetwornicy 24- =

> Tylko dodatkowy alternator (drugi, ale pewniej już trzeci) i osobna instalacja NN, przemyślana i

> zrobiona naprawdę bardzo solidnie i z przewodu o odpowiednim przekroju, wysokoprądowy

> bezpiecznik 120 -150 A, nie większy lub = jak prąd maksymalny alternatora - obowiązkowy.

> Minus, oprócz masy, puszczony dodatkowym przewodem.

> Jak coś będzie spartaczone, to pożar masz jak w banku.

> Osobny akumulator (prąd + 50%) wskazany

czyli co dokladnie powinienem miec? i jaka przetwornice do tego zeby nie ugotowac impulsowych zasilaczy czyli z przebiegirm sinusoidalnym?

jakis svhemat instalacji moglbys narysowac?

Napisano
  • Autor

> Dwa to są seria, a jak jest klima, to dla niej montowany jest trzeci

wydawalo mi sie ze widzialem tylko jeden.... ale moze zle patrzylem...

Napisano

> wydawalo mi sie ze widzialem tylko jeden.... ale moze zle patrzylem...

może zależnie od rocznika, te U18 które jeżdżą po Łodzi będa tak wyposażone jak mówie, teraz takie mamy standardy waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> może zależnie od rocznika, te U18 które jeżdżą po Łodzi będa tak wyposażone jak mówie, teraz takie

> mamy standardy

ja pisalem o tym ktorego zwiedzales :-p a nie o u18

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.