Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

i30 awaryjność

Featured Replies

Napisano

> Witam,

> Rozważam mocno zakup i30 1.4 benzyna, i mam pytanko do użytkowników jaka jest szansa że przejadę

> 100kkm w 5 lat w miarę bez odwiedzania serwisów? pomijam przeglądy okresowe

> jakie bolączki trapią to auto, jakieś typowe awarie?

> jak sprawuje się zawias na naszych drogach?

> Jeśli już coś padnie jak wyglądają ceny części zamiennych w porównaniu do aut europejskich

> Dzięki za wypowiedzi

> Tomek

Ja mialem 3,5 roku i30 cw...laczniki koncowki stabilizatorow czesto padaja w tym aucie,klopoty z przkladnia kierownicza tez sa czesta usterka,a klapa bagazniika (rdza) to juz norma...dwa razy malowanie klapy bagaznika na gwarancji i za trzecim razem jak wyszly parchy,zwrocilem sie do HMP o wymiane klapy - odmowili i to zadecydowalo o tym,ze nigdy nie kupie Hyundaia...sprzdalem i30 cw...HMP ma parszywe podejscie do klienta...

Napisano

> malowanie klapy bagaznika na gwarancji i za trzecim razem jak wyszly parchy,zwrocilem sie do

> HMP o wymiane klapy - odmowili i to zadecydowalo o tym,ze nigdy nie kupie Hyundaia...sprzdalem

> i30 cw...HMP ma parszywe podejscie do klienta...

hmm.gif drugie i trzecie lakierowanie to dla mnie już działka konkretnego ASO; wymiana klapy na nową teoretycznie też nic nie da, bo przecież trzeba ją polakierować zlosnik.gif

w którym miejscu na klapie wychodzi rdza i co jest powodem?

Napisano
  • Autor

> Ja mialem 3,5 roku i30 cw...laczniki koncowki stabilizatorow czesto padaja w tym aucie,klopoty z

> przkladnia kierownicza tez sa czesta usterka,a klapa bagazniika (rdza) to juz norma...dwa razy

> malowanie klapy bagaznika na gwarancji i za trzecim razem jak wyszly parchy,zwrocilem sie do

> HMP o wymiane klapy - odmowili i to zadecydowalo o tym,ze nigdy nie kupie Hyundaia...sprzdalem

> i30 cw...HMP ma parszywe podejscie do klienta...

Dzięki za opinie ok.gif już odpuściłem to auto, czytałem też na innych forach o problemach z rdzą.

Kilka postów niżej ktoś się mnie pytał jakie choroby początkowe auta mam na myśli, choćby takie mam na myśli, skoro w wielu egzemplarzach w rocznych autach jest problem z korozją to coś jest na rzeczy, nie wiadomo co będzie na starcie z nowym i30 a nie zamierzam być testerem.

Napisano

> Dzięki za opinie już odpuściłem to auto, czytałem też na innych forach o problemach z rdzą.

> Kilka postów niżej ktoś się mnie pytał jakie choroby początkowe auta mam na myśli, choćby takie mam

> na myśli, skoro w wielu egzemplarzach w rocznych autach jest problem z korozją to coś jest na

> rzeczy, nie wiadomo co będzie na starcie z nowym i30 a nie zamierzam być testerem.

Nie wiem jak będzie w 2012, ale w 2011 można było kupic i30 z 2010 r. ze sporym rabatem. Kupiłem w czerwcu kombi diesel 115 km z prawie 20 kPLN rabatem od ceny katalogowej.

Hyundai jest sponsorem Euro2012 - może coś ciekawego będzie w promocji?

PS. Najlepiej wysłać maila z zapytaniem do dealerów (ja po swojego jechałem 300 km)

Napisano

> Dzięki za opinie już odpuściłem to auto, czytałem też na innych forach o problemach z rdzą.

> Kilka postów niżej ktoś się mnie pytał jakie choroby początkowe auta mam na myśli, choćby takie mam

> na myśli, skoro w wielu egzemplarzach w rocznych autach jest problem z korozją to coś jest na

> rzeczy, nie wiadomo co będzie na starcie z nowym i30 a nie zamierzam być testerem.

A co innego wybrales?

Napisano
  • Autor

> A co innego wybrales?

nic nie wybrałem odpuściłem temat na jakiś czas, najbliżej byłem nowego C4, auto w środku całkiem fajne bije na głowe i30

Napisano
  • Autor

> Nie wiem jak będzie w 2012, ale w 2011 można było kupic i30 z 2010 r. ze sporym rabatem. Kupiłem w

> czerwcu kombi diesel 115 km z prawie 20 kPLN rabatem od ceny katalogowej.

> Hyundai jest sponsorem Euro2012 - może coś ciekawego będzie w promocji?

pożyjemy zobaczymy, aktualnego i30 wtedy już raczej nie będzie w sprzedaży...

> PS. Najlepiej wysłać maila z zapytaniem do dealerów (ja po swojego jechałem 300 km)

tak też zrobiłem smile.gif ale oferta nie powaliła

Napisano

> nic nie wybrałem odpuściłem temat na jakiś czas, najbliżej byłem nowego C4, auto w środku całkiem

> fajne bije na głowe i30

zastanow sie jeszcze nad rocznym mondeo cenowo wyjdzie podobnie, lub czekaj na nowe i30, honde civic, golfa. Co do c4 bardzo ladny samochod ale IMO za drogi i z bardzo duza utrata wartosci.

Napisano
  • Autor

> zastanow sie jeszcze nad rocznym mondeo cenowo wyjdzie podobnie, lub czekaj na nowe i30, honde

> civic, golfa. Co do c4 bardzo ladny samochod ale IMO za drogi i z bardzo duza utrata wartosci.

mondeo benzynowe za dużo będzie paliło, i30 może..., nowy civic mi się nie podoba, a golf odpada bo kradną frown.gif

co do C4 dealerzy są elastyczni co do ceny i to przy bardzo wstępnych rozmowach... podobnie wyposażony C4 jest 4kpln droższy od i30, a auto trochę z innego świata jednak

Napisano

> mondeo benzynowe za dużo będzie paliło, i30 może..., nowy civic mi się nie podoba, a golf odpada bo

> kradną

> co do C4 dealerzy są elastyczni co do ceny i to przy bardzo wstępnych rozmowach... podobnie

> wyposażony C4 jest 4kpln droższy od i30, a auto trochę z innego świata jednak

A pozniej zobaczysz promocje - 20k jak to citroen potrafi.

Napisano

> O silnik się nie martwię, martwi mnie buda, zawias itd, chciałbym żeby to nie sprawiało problemów.

A jakie auto wytrzyma na nasyzch drogach bez uszkodzenia chociaż jednego elemetu zawieszenia przez 100 000km? Kwestia w jakich warunkach się jeździ. Łącznik to drobiazg.

Napisano
  • Autor

> A jakie auto wytrzyma na nasyzch drogach bez uszkodzenia chociaż jednego elemetu zawieszenia przez

> 100 000km? Kwestia w jakich warunkach się jeździ. Łącznik to drobiazg.

Są takie auta... niech kolega uwierzy, nie mam na myśli jeżdżenie po kiepskich drogach, mało takimi jeżdżę, 80% mojego przebiegu to drogi krajowe z całkiem niezłym stanem nawierzchni. W Krakowie drogi to jest jakaś masakra i to każdą stronę niemalże, mam na myśli drogi wylotowe i tranzytowe przez Kraków, ale mają jeden plus wszelkie stuki w zawiasie właśnie w krk diagnozuje zlosnik.gif

łącznik to drobiazg owszem, ale pewnie tłucze się denerwuje i co jakiś czas trzeba jednak wymienić, pomijam już koszt nawet

Napisano

> A pozniej zobaczysz promocje - 20k jak to citroen potrafi.

Tak, bo oni mają porąbane i to zdrowo ceny na wstępie. Więc później dają porąbane (ogromne) zniżki.

Ale z autopsji powiem, że ta marka nie jest warta tych pieniędzy. Hyundai natomiast nie wiem.

Napisano

> Tak, bo oni mają porąbane i to zdrowo ceny na wstępie. Więc później dają porąbane (ogromne) zniżki.

> Ale z autopsji powiem, że ta marka nie jest warta tych pieniędzy. Hyundai natomiast nie wiem.

Przez te znizki i promocja te auta traca bardzo na wartosci i choc nowe mi sie bardzo podobaja to nie kupie.

Napisano
  • Autor

> Przez te znizki i promocja te auta traca bardzo na wartosci i choc nowe mi sie bardzo podobaja to

> nie kupie.

kupione ze zniżką też tak tracą na wartości? one katalogowe ceny specjalnie mają z kosmosu, żeby było z czego schodzić

Napisano

> kupione ze zniżką też tak tracą na wartości? one katalogowe ceny specjalnie mają z kosmosu, żeby

> było z czego schodzić

Tracą, tracą.

Nie wolisz nowego Fiata z salonu? Duże zniżki są teraz i dają za darmo instalację LPG..

Napisano
  • Autor

> Tracą, tracą.

> Nie wolisz nowego Fiata z salonu? Duże zniżki są teraz i dają za darmo instalację LPG..

Fiaty to ja 2 mam teraz, chciałbym czegoś innego spróbować... temat jak pisałem wyżej został na jakiś czas zawieszony.

Bravo znam dobrze, ma kilka rzeczy których trochę nie akceptuje, choćby fotele crazy.gif jazda 300km trasy, co robie 4 razy w miesiącu to na nich masakra jest dla mnie frown.gif choć sytuacje ratują te z pakietu sport.

A o LPG nawet nie chce słyszeć zlosnik.gif

Napisano

> kupione ze zniżką też tak tracą na wartości? one katalogowe ceny specjalnie mają z kosmosu, żeby

> było z czego schodzić

Traca bo to jest dziwna polityk afirmy. Zobacz na kia znizki max 5k na ceeda a cena jest niska. Dzieki temu ma maly spadek wartosci. Ja tez chcialem zmieniac w tym roku samochod bo swojego po prostu nie lubie zlosnik.gif Ale sie wstrzymalem.

Napisano

> Witam,

> Rozważam mocno zakup i30 1.4 benzyna, i mam pytanko do użytkowników jaka jest szansa że przejadę

> 100kkm w 5 lat w miarę bez odwiedzania serwisów? pomijam przeglądy okresowe

> jakie bolączki trapią to auto, jakieś typowe awarie?

> jak sprawuje się zawias na naszych drogach?

> Jeśli już coś padnie jak wyglądają ceny części zamiennych w porównaniu do aut europejskich

> Dzięki za wypowiedzi

> Tomek

mamy i30 crdi dopiero 15kkm za niamy - łącznie raptem 50kkm ma nalotu i jedyna naprawa to uszkodzony mechanizm stacyjki, który powodował nie otwieranie się drzwi po wyjeciu klucza a co za tym idzie później nie dało się zamkąć autka wink.gif

ten typ tak podobno miał - wymienili na jakiś inny lepszy model i jest ok. poza tym auto szczerze polecam ! lepiej wykonane od bravo ale głośniejsze - pare mat i trochę pracy i mamy ciszej niż w passacie wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.