Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Felgi do Astry G

Featured Replies

Napisano

Witam. Czy byłby któryś z kącikowiczów w stanie podpasować mi do tej astry takie oto felgi? Najlepiej w nie za dużym rozmiarze (takie seryjne 15" wystarczy) i oponą o profilu 60-65 wink.gif

Astra:

285498325-astra2.JPG

Felgi Enzo:

285498325-enzo_v.jpg

Felgi Intra:

285498325-intrarenault.jpeg

Za pomoc z góry dziękuję 20.GIF

post-43888-14352514646838_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Nikt nie pomoże? frown.gif

Napisano

w/g mnie 15-ka tu zginie......

Napisano
  • Autor

> w/g mnie 15-ka tu zginie......

Czy ja wiem czy zginie... wink.gif

Ważne dla mnie są finanse, przy feldze 16" musiałbym kupić oponki 195/50 lub 205/50 co przy mocy auta mija się z celem. Opony do astry w 16" są drogie, w 15" jest większy wybór i są odpowiednio tańsze, a jako że wolę porządniejsze oponki niż super duże felgi stawiam na 15".

Tak dla porównania na zdjęciu autko stoi na 14" i oponie 175/70 zlosnik.gif

Więc pomoże ktoś? zlosnik.gif

Napisano

Pomoże , pomoże 20.GIF

ver1v.jpg

ver2r.jpg

Mimo wszystko włożyłbym 16" , nie stracisz wiele na komforcie , koła ładniej wypełnią nadkola , opony też idzie znaleźć w każdym rozmiarze w dobrej cenie ... ja ostatnio kupiłe 225/35/17 nówkę za 200 zł , wystarczy poszukać zlosnik2.gif na prawdę 16" nie pożałujesz ok.gif Ale z tych dwóch opcji zdecydowanie ENZO jak dla mnie cfaniak.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki wielkie zlosnik.gif20.GIF.

Właśnie wolałbym 15" z powodu tych opon, chociaż się zastanowie nad 16 bo ceny samych felg sie wiele nie różnią wink.gif.

Trochę od 16 odrzuca mnie z powodu szerokości bo większość ma 7,5" a np takie enzo mogę mieć 6,5...a autko ma tylko 75KM i to pędzonych LPG wiec spadek mocy będzie i tak spory... crazy.gif

Napisano

> Dzięki wielkie .

> Właśnie wolałbym 15" z powodu tych opon, chociaż się zastanowie nad 16 bo ceny samych felg sie

> wiele nie różnią .

> Trochę od 16 odrzuca mnie z powodu szerokości bo większość ma 7,5" a np takie enzo mogę mieć

> 6,5...a autko ma tylko 75KM i to pędzonych LPG wiec spadek mocy będzie i tak spory...

wrzucaj 16".... ja na 16" to w zime jezdze zlosnik.gif

Napisano

> wrzucaj 16".... ja na 16" to w zime jezdze

Ja na 20" ale co ta informacją daje autorowi wątku grinser006.gif

Zakładaj 16 lepszy wygląd ok.gif

Napisano

> Ja na 20" ale co ta informacją daje autorowi wątku

to, że ja jeżdzę astrą a Ty nie zlosnik.gif

> Zakładaj 16 lepszy wygląd

i trakcja też lepsza niż na balonach. ok.gifwink.gif

Napisano
  • Autor

Boję się tylko tego zamulenia bo jednak to by było pewnie 7,5" tongue.gif. W poprzednim aucie z silnikiem 1.4 i 75KM spadek mocy na feldze 7" z oponą 195 był odczuwalny w porównaniu do serii, a astra jest cięższa i w serii bardziej mułowata więc lepiej nie będzie wink.gif.

Zobaczymy co się trafi...ew w grę wchodzą seryjne 16" ale nie podoba mi się że mają takie wysokie ET zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Tak na szybko przeleciałem allegro i w oko wpadły mi jeszcze felgi Dotz Imola. Przy 16" mają one 6,5" szerokości smile.gif. Na takie coś mógbym się zdecydować. Do tego oponka 195/55 i byłoby dobrze.

285523214-vand-schimb-jante-dotz-6cb08dcb5d80339e0-0-0-0-0-0.jpg

Tutaj na tych dotzach tyle że w 15". Czy ja wiem czy te felgi giną w astrze? hmm.gif

post-43888-14352514727919_thumb.jpg

Napisano

A tak wygląda na 205/55/16. Teraz mam 205/50/16 i fakt na 50 opony nie są tanie ale da się znaleźć coś ciekawego z używek np.

W moim przypadku czyli szałowych 101km nie odczułem wielkiej różnicy po za lepszym prowadzeniem niż na zimach 195/60/15. Przyśpiesza tak samo.

zdjcie0173kl.jpg

Napisano

Nie wiem czy Felgi Magma sa chinolami szczególnie patrząc na tą stronę np Magma

Magma 2

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Tak szukam i szukam i chyba jednak się zdecyduje na 16". Bo o ile felgi są trochę droższe to kupując "luzem" używane oponki to czy to będzie 15 czy 16 i tak swoje trzeba liczyć...a jednak kombi na 16 trochę lepiej wygląda wink.gif

Wiec mam kolejną prośbę o wstawienie felg bo na felgach o tym wzorze astry nie znalazłem... crazy.gif

285595845-1990255017..JPG

post-43888-14352514942952_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.