Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Vetra C kody błędów (załącznik)

Featured Replies

Napisano

witajcie

oglądałem dzisiaj vectrę która trochę stała i aku padł, został podładowany i teraz pytanie czy to mogło być przyczyną całej masy błędów? Plik w załączniku. Poza tym w zegarach 126tyś a w ecu 150tyś przebiegu. Coś dziwne, bo komu by się chciało kręcić o 24tyś km? Samochód który oglądałem to VC z 2002 roku, model 2003 z silnikiem Z18XE.

285523822-vectra_c.txt

Napisano

> witajcie

> oglądałem dzisiaj vectrę która trochę stała i aku padł, został podładowany i teraz pytanie czy to

> mogło być przyczyną całej masy błędów? Plik w załączniku.

U mnie jak padł alternator i się rozładował aku wszystkie układy zgłosiły masę błędów.

> Poza tym w zegarach 126tyś a w ecu

> 150tyś przebiegu. Coś dziwne, bo komu by się chciało kręcić o 24tyś km?

Ktoś tu już opisywał podobny przypadek odkręcenia kilku dziesięciu kkm. Niby bezsensu ale jednak tak robią.

Napisano

> witajcie

> oglądałem dzisiaj vectrę która trochę stała i aku padł, został podładowany i teraz pytanie czy to

> mogło być przyczyną całej masy błędów? Plik w załączniku. Poza tym w zegarach 126tyś a w ecu

> 150tyś przebiegu. Coś dziwne, bo komu by się chciało kręcić o 24tyś km? Samochód który

> oglądałem to VC z 2002 roku, model 2003 z silnikiem Z18XE.

poza spalonymi 2 zarowkami bledow nie ma, wszystkie maja zwiazek ze slabym aku. naladowac trzeba skasowac bledy i zobaczyc. jedyny problem to cos z przelacznikiem szyb. ale to tez moze miec zwiazek ze slabym aku...

Napisano
  • Autor

> Ktoś tu już opisywał podobny przypadek odkręcenia kilku dziesięciu kkm. Niby bezsensu ale jednak

> tak robią.

podejrzewam, że mogło być tak, że przekręcił tak dla ściemy bo dziwi mnie, że kierownica trochę wytarta u góry jakby ktoś miał na ręku jakiś sygnet czy coś (może było 300tyś a skręcił w ecu na 150km dla niepoznaki bo na 24tyś km każdy oko przymknie). Poza tym na zaznaczonym fragmencie zdjęcia z załącznika jest strasznie powycierane w koło obwodu drzwi, da się to ewentualnie wymienić? Bo chyba, flokować na aucie to się nie da?

Samochód obejrzałem ze spodu i powiem tak, perfekcja. Grama rdzy nie ma na tym aucie, a tylne zawieszenie chyba wraz z sankami nowe ktoś założył. Bo nawet śruby idealne co mnie zadziwiło. Wreszcie coś czego szukałem smile.gif

post-35539-14352514732094_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

przeglądałem jeszcze raz te błędy i trafiłem na takie które nadal występują, z czym są one związane?

C0780 - Czujnik RF (częstotliwość radiowa), lewa strona przód - przerwany obwód lub wys. napięcie

(05) - Obecny

C0781 - Czujnik RF (częstotliwość radiowa), prawa strona przód - przerwany obwód lub wys. napięcie

(05) - Obecny

C0783 - Czujnik RF (częstotliwość radiowa), prawa strona tył - przerwany obwód lub wys. napięcie

(05) - Obecny

C0782 - Czujnik RF (częstotliwość radiowa), lewa strona tył - przerwany obwód lub wys. napięcie

(05) - Obecny\

Napisano

> A to nie czujniki cisnienia w oponach?

Na 99% tak, niech poszuka w komputerze pokładowym czy jest zakładka od tego. wink.gif Czujniki można dokupić, ewentualnie są tylko felgi nie są na swoich miejscach. wink.gif

Napisano
  • Autor

> A to nie czujniki cisnienia w oponach?

Kurcze faktycznie możesz mieć rację, felgi nie są oryginale

to jest to auto link

dodatkowo wyświetla się logo opony, wspomnę jeszcze, że po zamknięciu tylnej klapy nadal wywala komunikat, że jest otwarta. Co z tym można zrobić? To częsta usterka?

Poza tym mam pytanie, czy element zaznaczony na zdjęciu można dokupić osobno, bo w tym egzemplarzu jest dosyć mocno wytarty.

285524135-wytarte.JPG

Napisano

> Kurcze faktycznie możesz mieć rację, felgi nie są oryginale

> to jest to auto link

> dodatkowo wyświetla się logo opony, wspomnę jeszcze, że po zamknięciu tylnej klapy nadal wywala

> komunikat, że jest otwarta. Co z tym można zrobić? To częsta usterka?

> Poza tym mam pytanie, czy element zaznaczony na zdjęciu można dokupić osobno, bo w tym egzemplarzu

> jest dosyć mocno wytarty.

Witam,

walczyłem z czujnikami u siebie w Viki 1.9 CDTI 2005. Jeśli się wyświetla koło to któryś lub 2 lub 3 nie działają. Zobacz w kompie pokładowym czy masz zakładkę od ciśnienia w poszczególnych kołach - wtedy będziesz wiedział. U mnie walnął 1 czujnik, nie pokazywało ciśnienia na jednym kole i wywalał błąd. Jak w ogóle nie ma czujników w kołach o tego błędu nie będzie - sprawdziłem ale uszkodzenie choćby 1 wyświetla przytoczoną opone.

Pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.