Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nic się nie działo to sobie chłop wymyślił wymianę płynu....

Featured Replies

Napisano

... chłodniczego. Jak wiemy do łan point ejt tidiciaj wchodzi 9l płynu. Spuściliśmy (wydawało się że będzie tego z 8l) stary, wlaliśmy 6l i full. Auto odpalone stało godzinę, z przygazówkami w trakcie i... wiatrak nie odpalił, a górny wąż od chłodnicy ciepły ale nie gorący. Padła decyzja - jutro zmieniamy termostat. Ogólnie objaw opadającej wskazówki od wskaźnika temperatury płynu to nie był objaw "ten typ tak ma", a właśnie pierdzielniętego termostatu (taką mam nadzieje). Mówili że trzeba nowy soft do licznika wgrać.. Jutro się okaże.

Napisano

no bo kto w taki ziąb płyn wymienia sick.gifzlosnik.gif

prawdopodobnie termostat, ale ciężko teraz dizla nagrzać do momentu uruchomienia wiatraka....a układ odpowietrzony?

Napisano
  • Autor

> no bo kto w taki ziąb płyn wymienia

> prawdopodobnie termostat, ale ciężko teraz dizla nagrzać do momentu uruchomienia wiatraka....a

> układ odpowietrzony?

Odpowietrzony.. Jaki ziąb.. w Kielcach było dziś 7 stopni. zlosnik.gif więcej niż w weekend majowy hehe.gif

Napisano
Widzisz, mój T-jet jak sobie pracuje na wolnych obrotach, to przez godzinę nie osiąga nawet standardowej temperatury pracy. W trakcie jazdy wystarczą mu ze 3km przy +10C.
Napisano
  • Autor

> no bo kto w taki ziąb płyn wymienia

> prawdopodobnie termostat, ale ciężko teraz dizla nagrzać do momentu uruchomienia wiatraka....a

> układ odpowietrzony?

Zmieniony termostat, zalany płynem (weszło 7l zamiast podawanych wszędzie 9l - wiadomo centralka + blok) , termostat się otwiera, wąż ciepły, a wiatrak ani drgnie. Bezpiecznik sprawdzony jest ok. W sumie to auto nigdy mi wiatraka nie włączyło i teraz już kurde sam nie wiem o co kaman.. Ważne że grzeje elegancko i wiem że w sumie płyn mam dobry.

Napisano

> Zmieniony termostat, zalany płynem (weszło 7l zamiast podawanych wszędzie 9l - wiadomo centralka +

> blok) , termostat się otwiera, wąż ciepły, a wiatrak ani drgnie. Bezpiecznik sprawdzony jest

> ok. W sumie to auto nigdy mi wiatraka nie włączyło i teraz już kurde sam nie wiem o co kaman..

> Ważne że grzeje elegancko i wiem że w sumie płyn mam dobry.

a wiatrak przy włączeniu klimy działa ?

sprawdź czujnik temperatury przy okazji... a wiatrak sprawdź na krótko +- cool.gif

Napisano

> a wiatrak przy włączeniu klimy działa ?

> sprawdź czujnik temperatury przy okazji... a wiatrak sprawdź na krótko +-

Ty mu już rad nie dawaj - musi się chłopak nauczyć, że się ma diesla to się marznie, silnik się grzeje wieczność zlosnik.gif

Zawsze jest tak, że przychodzi sezon zimowy i wszyscy co dopiero kupili sobie foke w dieslu zmieniają termostaty,, płyny chłodzące bo sobie nie dadzą powiedzieć że tak juz jest biglaugh.gif

Jak były mrozy po -10 to wyjeżdżałem z katowic i w połowie tychów dopiero miałem temperaturę jak należy - czyli z 15 kilometrów albo i 20 na zimno wink.gif TTTM

Napisano
  • Autor

> a wiatrak przy włączeniu klimy działa ?

> sprawdź czujnik temperatury przy okazji... a wiatrak sprawdź na krótko +-

Wiatrak przy włączeniu klimy działa. Na krótko nie podpinałem.

Napisano
  • Autor

> Ty mu już rad nie dawaj - musi się chłopak nauczyć, że się ma diesla to się marznie, silnik się

> grzeje wieczność

> Zawsze jest tak, że przychodzi sezon zimowy i wszyscy co dopiero kupili sobie foke w dieslu

> zmieniają termostaty,, płyny chłodzące bo sobie nie dadzą powiedzieć że tak juz jest

> Jak były mrozy po -10 to wyjeżdżałem z katowic i w połowie tychów dopiero miałem temperaturę jak

> należy - czyli z 15 kilometrów albo i 20 na zimno TTTM

Zimno nie jest, po przejechaniu 2km już czuć że zaczyna grzać. Płyn chciałem zmienić, bo po zmierzeniu wyszło że wystarczy do -15 stopni i bałem się że przy większym mrozie będą problemy. Termostat przy okazji zmieniliśmy bo w sumie nie kosztował dużo (niecałe 30zł), więc czemu by nie wink.gif

To że diesel się wolniej grzeje to wiem, Tata ma Octavię 1 TDI od 2005 roku więc diesla znam wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.