Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

linka sprzęgła

Featured Replies

Napisano

Witam,

Z czystej ciekawości zapytam, jak często urywa się w sienie 1.6 u Was? mi już ręce opadają. Niecałe 3 tyg. temu wymieniłem linkę i już dziś pojawił się problem jak przed zerwaniem, mianowicie ciężko wchodzą biegi (czasem ze zgrzytami ), i zachowuje się tak jakby nie do końca sprzęgło wchodziło. Czy to tylko kwestia regulacji, czy znowu spodziewać się zerwania?

Napisano

> Witam,

> Z czystej ciekawości zapytam, jak często urywa się w sienie 1.6 u Was? mi już ręce opadają. Niecałe

> 3 tyg. temu wymieniłem linkę i już dziś pojawił się problem jak przed zerwaniem, mianowicie

> ciężko wchodzą biegi (czasem ze zgrzytami ), i zachowuje się tak jakby nie do końca sprzęgło

> wchodziło. Czy to tylko kwestia regulacji, czy znowu spodziewać się zerwania?

u mnie siedzi fabryczna, jak widac lichej jakosci zamiennki sa....przykladem moze byc moja micha olejowa ktora po roku juz zaczyna korodowac pomimo oslony pod silnikiem oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> u mnie siedzi fabryczna, jak widac lichej jakosci zamiennki sa....przykladem moze byc moja micha

> olejowa ktora po roku juz zaczyna korodowac pomimo oslony pod silnikiem

chyba się pozbędę tego "pięknego wozu" bo za dużo mam z nim problemów a mieszkam w bloku, nie mam garażu i każda awaria to dla mnie problem.

p.s. A to nie jest czasem tak, że po jakimś krótkim czasie nową linkę trzeba podciągnąć ?

Napisano

a zakładałeś sam, czy ktoś?

mnie wymieniał w zeszłym roku pseudo mechanik i założył żle. po 3 miesiącach sie wytarła i pękła, bo ta metalowa fajka, którą sie przykręca na śrubki, była na odwrót. w lutym zakładałem sam i jak narazie działa

więc kup jakąś lepszą, załóż jak należy i bedzie dobrze

Napisano

> a zakładałeś sam, czy ktoś?

> mnie wymieniał w zeszłym roku pseudo mechanik i założył żle. po 3 miesiącach sie wytarła i pękła,

> bo ta metalowa fajka, którą sie przykręca na śrubki, była na odwrót. w lutym zakładałem sam i

> jak narazie działa

> więc kup jakąś lepszą, załóż jak należy i bedzie dobrze

Mi tak samo mechanik wymieniał i po 2 miesiacach sie urwała, a potem sam wymieniłem i działało.

Napisano

> p.s. A to nie jest czasem tak, że po jakimś krótkim czasie nową linkę trzeba podciągnąć ?

U mnie tak średnio wymiana co dwa lata (chociaż odpukać aktualna jeździ już aż trzy) i jest jak piszesz. po wymianie linka się układała, dociągała i po kilku dniach sam ją sobie podciągałem i potem był już spokój.

Napisano

> Witam,

> Z czystej ciekawości zapytam, jak często urywa się w sienie 1.6 u Was? mi już ręce opadają. Niecałe

> 3 tyg. temu wymieniłem linkę i już dziś pojawił się problem jak przed zerwaniem, mianowicie

> ciężko wchodzą biegi (czasem ze zgrzytami ), i zachowuje się tak jakby nie do końca sprzęgło

> wchodziło. Czy to tylko kwestia regulacji, czy znowu spodziewać się zerwania?

oryginalna (taka z plastikowym białym uchwytem) kosztuje na allegro 28-39zł... wymiana 10-20 min... i jeszcze trzeba wiedzieć jak przykręcić bo są dwie możliwości... jak na odwrót przykręcisz to szybko pójdzie... 2-5 tygodni... po to ona jest wyprofilowana by łatwiej chodzić... jak kupujesz zamiennik z metalową główką (oczkiem) to się nie dziw... moja rada, kup oryginał, przypatrz się ułożeniu i w jakiej pozycji powinna chodzić i załóż... i masz spokój na dłuuuugo... sick.gif

Napisano

> p.s. A to nie jest czasem tak, że po jakimś krótkim czasie nową linkę trzeba podciągnąć ?

oczywiście, że TAK. masz do tego nakrętki do regulacji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.