Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowy C4 1.6D 110KM - jestem pod wrazeniem

Featured Replies

Napisano

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Ladny, przestronny, dobrze wykonany. Cicho i przytulnie w srodku.

Wersja demo za 59k Seducion - wersja po srodku. IMO bardzo dobra cena nowy prawie 80k. Ciekawe jak z utrata wartosci hmm.gif

Napisano

> Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Ladny, przestronny, dobrze wykonany. Cicho i przytulnie w

> srodku.

> Wersja demo za 59k Seducion - wersja po srodku. IMO bardzo dobra cena nowy prawie 80k. Ciekawe jak

> z utrata wartosci

Ja testowo przejechałem się na max. wypasioną wersją z 2.0HDi 150KM. Przesiadka do moich 90KM mnie dobiła, tamten silnik to sam miód.

Jedno co mi się średnio podoba, to za duża kierownica. Super wykonana, dopracowana w detalach, ale... ciut za duża.

No i podświetlenie zegarów - regulowane od niebieskiego do białego. Brak mi jednak zmiany koloru, a ja chciałbym bursztynowe - takie jak mam w 307.

Napisano
  • Autor

> Ja testowo przejechałem się na max. wypasioną wersją z 2.0HDi 150KM. Przesiadka do moich 90KM mnie

> dobiła, tamten silnik to sam miód.

> Jedno co mi się średnio podoba, to za duża kierownica. Super wykonana, dopracowana w detalach,

> ale... ciut za duża.

> No i podświetlenie zegarów - regulowane od niebieskiego do białego. Brak mi jednak zmiany koloru, a

> ja chciałbym bursztynowe - takie jak mam w 307.

Mnie ciekawi jak bedzie wygladala utrata wartosci i usterkowosc. Bardzo mi sie ds4 podoba ale kosztuje mala fortune.

Napisano

Usterkowość wyjdzie po dłuższym użytkowaniu, jak i utrata wartości (jak będą chętni na używki). Póki co prawdopodobnie niezbyt dobrze zaprojektowano wentylację. Podejrzewam, że zaciąga poprzez kratki wentylacyjne ciepłe powietrze. Z komory silnika, lub z kanałów nagrzewających się od silnika.

A auto bardzo wygodne i z przyjemnym wnętrzem. I jak to u citroena trochę udziwnione zegary, ale daje się przyzwyczaić do nich.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Usterkowość wyjdzie po dłuższym użytkowaniu, jak i utrata wartości (jak będą chętni na używki).

> Póki co prawdopodobnie niezbyt dobrze zaprojektowano wentylację. Podejrzewam, że zaciąga

> poprzez kratki wentylacyjne ciepłe powietrze. Z komory silnika, lub z kanałów nagrzewających

> się od silnika.

> A auto bardzo wygodne i z przyjemnym wnętrzem. I jak to u citroena trochę udziwnione zegary, ale

> daje się przyzwyczaić do nich.

No to kiszka. Zaciaga przy wlaczanej dmuchawie czy tylko jak wylaczona?

Napisano

> Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Ladny, przestronny, dobrze wykonany. Cicho i przytulnie w

> srodku.

> Wersja demo za 59k Seducion - wersja po srodku. IMO bardzo dobra cena nowy prawie 80k. Ciekawe jak

> z utrata wartosci

też oglądałem takie autko i podobne wrażenia odniosłem, bardzo sympatyczne auto, jedno z ciekawszych w tym segmencie

ale wersja musi być min seduction, ta niższa niestety sporo gorzej wygląda i spore braki w wyposażeniu

przed nim oglądałem i30 i przepaść dzieli te auta na korzyść c4 oczywiście

Napisano

> No to kiszka. Zaciaga przy wlaczanej dmuchawie czy tylko jak wylaczona?

Przypadłość nie jest uciążliwa. I wykryta przez przypadek. Jadąc nocą latem przy 18 stopniach na zewnątrz, wyłączyłem sprężarkę klimatyzacji. I po dłuższej jeździe w kabinie zrobiło się cieplej, tak że trzeba było wrócić do pracy klimatyzacji ze sprężarką. Po obserwacji problemu ustaliłem, że automatyka utrzymuje w kabinie o 6-7 stopni wyższą temperaturę niż na zewnątrz. Przy pracy automatycznej, gdy załącza się sprężarka problem nie występuje, bo klima niweluje wpływ zasysanego cieplejszego powietrza. Wentylator pracuje ciągle, ale dostosowuje sobie obroty do ustawień i panujących warunków. Raczej nie dobiera powietrza bezpośrednio z komory silnika, bo nie czuć specyficznych zapachów.

Napisano

> srodku.

> z utrata wartosci

co do utraty wartości to sporo jak każdy francuz.

ale swoją drogą nowe nowe C5 cenę trzyma w porównaniu z C5 II

więc nigdy nic nie wiadomo wink.gif

poluj na exclusiva ze szklanym dachem i silnikiem 2.0 hdi 150km

u nas w komisie sprzedał się taki z przebiegiem 20kkm za 55.

Napisano
  • Autor

> też oglądałem takie autko i podobne wrażenia odniosłem, bardzo sympatyczne auto, jedno z

> ciekawszych w tym segmencie

> ale wersja musi być min seduction, ta niższa niestety sporo gorzej wygląda i spore braki w

> wyposażeniu

> przed nim oglądałem i30 i przepaść dzieli te auta na korzyść c4 oczywiście

Jak wsiadziesz do topowej wersji i30 tez bedzie robiła dobre wrażenie. Widzę tylko ze to bardzo traci na wartości. Ale za to cena demo jest zachęcająca:)

Napisano
  • Autor

To u mnie jest podobnie:p tez sie ciepłe przedostaje.

Napisano
  • Autor

> co do utraty wartości to sporo jak każdy francuz.

> ale swoją drogą nowe nowe C5 cenę trzyma w porównaniu z C5 II

> więc nigdy nic nie wiadomo

> poluj na exclusiva ze szklanym dachem i silnikiem 2.0 hdi 150km

> u nas w komisie sprzedał się taki z przebiegiem 20kkm za 55.

Jak nie był bity to super cena. Za taka kase chętnie bym kupił Duzo lepsze auto w cenie ceeda.

Napisano

Wyczytałem gdzieś, że to najlepiej wyciszone wnętrze w tej klasie aut.

Nie miałem jeszcze okazji się przejechać, ale marzy mi się ten C4.

Zasilanie 230V - niezły pomysł. Czy wiecie może, czy Citroen wkłada

do nich Webasto (choćby w opcji)? Następny mój diesel musi mieć

ten wynalazek...

Napisano

> Wyczytałem gdzieś, że to najlepiej wyciszone wnętrze w tej klasie aut.

> Nie miałem jeszcze okazji się przejechać, ale marzy mi się ten C4.

> Zasilanie 230V - niezły pomysł. Czy wiecie może, czy Citroen wkłada

> do nich Webasto (choćby w opcji)? Następny mój diesel musi mieć

> ten wynalazek...

Nie, nie montuje dogrzewacza na paliwo. Fabryka montuje standardowo w dieslach elektryczny dogrzewacz powietrza (jest on aktywny w autach ze specyfikacja na kraje zimne) wpadajacego do kabiny co pozwala cieszyc sie cieplym powietrzem wypadajacym z nawiewow juz w drugiej minucie od uruchomienia silnika. Same silniki tez szybko sie nagrzewaja, ja w 1.6HDi mam ~70 stC juz po okolo 3-4 minutach jazdy (~3 km przejechane w miescie).

Napisano

Mam benzynowego i jest cicho. Disel ma matę wygłuszającą na masce silnika, czego u mnie nie ma. Podejrzewam, że pozostałe wygłuszenia niewiele różnią się, a może wcale. Przypuszczam, że diesel(silnik) jest niewiele głośniejszy od benzyny. Jeżeli to dla Ciebie jeden z priorytetów to polecam.

Napisano
  • Autor

> Nie, nie montuje dogrzewacza na paliwo. Fabryka montuje standardowo w dieslach elektryczny

> dogrzewacz powietrza (jest on aktywny w autach ze specyfikacja na kraje zimne) wpadajacego do

> kabiny co pozwala cieszyc sie cieplym powietrzem wypadajacym z nawiewow juz w drugiej minucie

> od uruchomienia silnika. Same silniki tez szybko sie nagrzewaja, ja w 1.6HDi mam ~70 stC juz

> po okolo 3-4 minutach jazdy (~3 km przejechane w miescie).

To juz chyba standard. U mnie tez to jest.

Napisano

> Nie, nie montuje dogrzewacza na paliwo. Fabryka montuje standardowo w dieslach elektryczny

> dogrzewacz powietrza (jest on aktywny w autach ze specyfikacja na kraje zimne)

Czyli trzeba jechać kupić takie auto do Norwegii, albo Szwecji... frown.gif

Chyba, że montują do wszystkich i wystarczy komputerem to załączyć.

Zaś co do nagrzewania, to w wielu francuzach są w obiegu płynu takie świeczki

żarowe, jakie ostatnio robią furorę na forum Stilo (montowane z Renault)...

Szkoda że nie ma Webasto frown.gif

Napisano

Polskie też powinno mieć dogrzewanie elektryczne

Napisano

> Polskie też mieć dogrzewanie elektryczne

I bardzo często ma. Np. mój egzemplarz.

Napisano

> Czyli trzeba jechać kupić takie auto do Norwegii, albo Szwecji...

Nie, nie trzeba.

> Chyba, że montują do wszystkich i wystarczy komputerem to załączyć.

Dokladnie tak.

> Zaś co do nagrzewania, to w wielu francuzach są w obiegu płynu takie świeczki

> żarowe

To stare rozwiazanie, wystepowalo w pierwszej generacji 2.0HDi 8V.

Napisano

> Czyli trzeba jechać kupić takie auto do Norwegii, albo Szwecji...

Nie trzeba. W moim jest zarowno dogrzewacz kabiny ("farelka") jak i dogrzewacz silnika (te "swieczki", ktore wspomniales). Specyfikacja na Polske.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.