Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zapowietrzone hamulce?

Featured Replies

Napisano

mam taki problem smigam tak od momentu zakupu auta (czyli 3mies) wczesniej mi to nie przeszkadzalo ale wkoncu postanowilem sie pozbyc upierdliwego problemu. mianowicie auto hamuje w miare ok nie ma problemow przy mocniejszym hamowaniu, ale jak powoli sobie hamuje i dalej trzymam wcisniety pedal niezbyt mocno np na swiatlach to pomalutku wpada w podloge i hamulce sie rozblokowuja. czy moze to byc obajwem zapowietrzonego ukladu czy raczej przeciekow w pompie. plynu nie ubylo nawet grama przez 3 miesiace

Napisano

> plynu nie ubylo nawet grama przez 3 miesiace

pompa.

Napisano

> serwo :D

he.. raz tak mi się zaczęły problemy z pompą. Nie wiem, nie znam się. To Ty tutaj szpecem jesteś. grinser006.gif

Napisano

poproś kogoś aby nacisnął delikatnie hamulec. ty podnieś maskę,odkręć korek zbiorniczka hamulcowego i obserwuj czy jest jakiś ruch z płynem hamulcowym. przy wciskaniu pedału hamulca poziom płynu powinien lekko opaść. jeśli pedał hamulca będzie wciśnięty i opada a hamulce odpuszczają to poziom płynu lekko wzrośnie. tylko czy przez korek wleweu w twoim aucie będzie dobrze widać , niekiedy są jakieś sitka albo inne cuda.

Napisano
  • Autor

> Jesteś w stanie zblokować koła tak by zadziałał abs???

spokojnie, auto hamuje bez problemow. tylko na swiatlach pedal wchodzi w podloge,

Napisano

diesel? A i tak, jeśli to auto z podpisu to pewnie ma pompę vacu. Nic się nie dzieje.

Napisano

> spokojnie, auto hamuje bez problemow. tylko na swiatlach pedal wchodzi w podloge,

A po naciśnięciu ponownym pedał jest już ok??? Czy nadal schodzi???

Napisano
  • Autor

> A po naciśnięciu ponownym pedał jest już ok??? Czy nadal schodzi???

po ponownym delikatnym nacisnieciu jest tak samo chyba ze podpompuje ze dwa razy juz pedal jest sztywniejszy, kupilem plyn jutro odpowietrze jak to nie pomoze to wymienie pompe

Napisano

> po ponownym delikatnym nacisnieciu jest tak samo chyba ze podpompuje ze dwa razy juz pedal jest

> sztywniejszy, kupilem plyn jutro odpowietrze jak to nie pomoze to wymienie pompe

Sprawdź sobie na zgaszonym silniku. Jeśli będzie tak samo, wymieniaj, jeśli nie będzie pedał schodził zostaw i nie tykaj zlosnik.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Sprawdź sobie na zgaszonym silniku. Jeśli będzie tak samo, wymieniaj, jeśli nie będzie pedał

> schodził zostaw i nie tykaj

odpowietrzylem i dupa, pojechalem po pompe, zamontowalem odpowietrzylem dalej to samo, pojechalem po pompe ABS, wymienilem odpowietrzylem i hamulce jak brzytwa pedal sztywny nie wpada w podloge juz. najprawdopodobniej ktorys zaworek abs nie trzymal

Napisano

> odpowietrzylem i dupa, pojechalem po pompe, zamontowalem odpowietrzylem dalej to samo, pojechalem

> po pompe ABS, wymienilem odpowietrzylem i hamulce jak brzytwa pedal sztywny nie wpada w

> podloge juz. najprawdopodobniej ktorys zaworek abs nie trzymal

Kolejny przypadek w saabie gdzie spotykam się z padem pompy abs. Kolega post wyżej dał dobrą radę. Sprawdzić na zgaszonym silniku. Jak objawy są identyczne to musi być pompa. Jak ie to kolejne ogniwo w układzie. Z miesiąc temu wymieniałem pompe w 9000. Tylko tam ABS raz działał a raz nie. Z tąd było wiadomo że to bankowo pompa abs. Dlatego też pytałem czy abs działa.

Napisano
  • Autor

> nie. Z tąd było wiadomo że to bankowo pompa abs. Dlatego też pytałem czy abs działa.

dzialal az milo, chyba nawet zbyt czesto sie uruchamial.

Napisano

> dzialal az milo, chyba nawet zbyt czesto sie uruchamial.

Dobrze wiedziec na przyszłość że tak też się dzieje waytogo.gif

Napisano

Miałeś zapowietrzone komory modulatora ABS.

Napisano

> Miałeś zapowietrzone komory modulatora ABS.

Nie jest to wykluczone. W moich dwóch wypadkach było robione odpowietrzanie z użyciem procedury za pomoca testera. Nic to nie dało. Dopiero wymiana pompy na inną i odpowietrzenie za pomocą procedury przyniosły efekt.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.