Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kto pomoże zinterpretować logi dynamiczne 1.9 tdi ALH

Featured Replies

Napisano

jak w temacie zlosnik.gif auto łapie "Notlaufy" zrobiłem logi dynamiczne gupy 003 011 i chciałbym prosić o ich interpretację zlosnik.gif

edit nie agr a alh

Napisano
  • Autor

> jak w temacie auto łapie "Notlaufy" zrobiłem logi dynamiczne gupy 003 011 i chciałbym prosić o ich

> interpretację

003

Napisano

> 003

A jak błąd siedział w ECU?

IMO trochę przeładowywuje.

Napisano
  • Autor

> A jak błąd siedział w ECU?

> IMO trochę przeładowywuje.

no własnie przeładowanie, nie pamiętam dokładnie kodu błędu zlosnik.gif przeganiać aż pomoże, turbo do czyszczenia? czy może któryś z zaworów? hmm.gif

Napisano

> no własnie przeładowanie, nie pamiętam dokładnie kodu błędu przeganiać aż pomoże, turbo do

> czyszczenia? czy może któryś z zaworów?

sprawdz podcisnienia. ja mialem problem z nimi jakmi moj AGR przeladowywal

Napisano
  • Autor

> sprawdz podcisnienia. ja mialem problem z nimi jakmi moj AGR przeladowywal

znaczy wężyki? zlosnik.gif

Napisano

> znaczy wężyki?

taa takie co robia SSSSSSS biglaugh.gif szcegolnie te do N75

Napisano

> no własnie przeładowanie, nie pamiętam dokładnie kodu błędu przeganiać aż pomoże, turbo do

> czyszczenia? czy może któryś z zaworów?

Tutaj nie ma co czyścić - jest zwykły wastegate który raczej nie ma prawa się zacinać.

Zacząłbym od sprawdzenia czy nie zgnił mieszek przy turbinie, później wymienił wężyki i na koniec spróbował podmienić zawór.

Napisano

> sprawdz podcisnienia. ja mialem problem z nimi jakmi moj AGR przeladowywal

W AGR to akurat sterowanie turbiną jest nadciśnieniem a nie podciśnieniem jak VNT.

Napisano

> W AGR to akurat sterowanie turbiną jest nadciśnieniem a nie podciśnieniem jak VNT.

ale chodzilo mi o wezyki od powietrza waytogo.gif dzieki za poprawke 20.GIF

Napisano
  • Autor

> Tutaj nie ma co czyścić - jest zwykły wastegate który raczej nie ma prawa się zacinać.

> Zacząłbym od sprawdzenia czy nie zgnił mieszek przy turbinie, później wymienił wężyki i na koniec

> spróbował podmienić zawór.

czyli według Ciebie nie zapiekły się kierownice hmm.gif dziwne, że po lekkim przegonieniu narazie bląd nie wyskakuje icon_rolleyes.gif, Mieszek przy turbo to chyba tylko po omacku bo zbytnio bez wyciągania się nie da, o zawór pewnie N75 chodzi?

Napisano
  • Autor

> taa takie co robia SSSSSSS szcegolnie te do N75

IMO lekko przeładowywuje, więc myślałem , że raczej winna będzie turbina a nie osprzęt- tymbardziej, że głównym użytkownikiem jest kobieta zlosnik.gif

Napisano

> czyli według Ciebie nie zapiekły się kierownice dziwne, że po lekkim przegonieniu narazie bląd nie

> wyskakuje , Mieszek przy turbo to chyba tylko po omacku bo zbytnio bez wyciągania się nie da,

> o zawór pewnie N75 chodzi?

tam nie ma zmiennej geometri, zwykle turbo i proste sterowanie, tak cgodzi o zawor N75

Napisano
  • Autor

> tam nie ma zmiennej geometri, zwykle turbo i proste sterowanie, tak cgodzi o zawor N75

to może pomyliłem oznaczenie silnika zlosnik.gif auto 2004 rok 1.9 TDI, 100% jest zmienna geometria icon_rolleyes.gif

Napisano

> to może pomyliłem oznaczenie silnika auto 2004 rok 1.9 TDI, 100% jest zmienna geometria

jaka moc, auto na PD?

Napisano
  • Autor

> jaka moc, auto na PD?

90km, VP ok.gif

Napisano

> czyli według Ciebie nie zapiekły się kierownice dziwne, że po lekkim przegonieniu narazie bląd nie

> wyskakuje , Mieszek przy turbo to chyba tylko po omacku bo zbytnio bez wyciągania się nie da,

> o zawór pewnie N75 chodzi?

Musisz zanurkować pod auto z kanału i zobaczyć czy sztanga porusza się bez zacięć, mieszek można sprawdzić ściągając wężyk z króćca - jeśli widać choć trochę rudego lub wypadnie syf to mieszek prędzej czy później do wymiany.

Napisano

> to może pomyliłem oznaczenie silnika auto 2004 rok 1.9 TDI, 100% jest zmienna geometria

No to torchę zmienia postać rzeczy, ale moja porada generalnie ta sama - zobacz jak chodzi sztanga i jak wygląda mieszek. U mnie dokładnie w tym samym roczniku rok temu wymieniałem, choć z zewnątrz źle nie wyglądał ale ze środka sypała się ruda.

Napisano

> 90km, VP

to bedzie silnik ALH 90KM na VP i zmiennej geometrii

Napisano
  • Autor

> to bedzie silnik ALH 90KM na VP i zmiennej geometrii

dzięki ok.gif, auto szwagra więc oznaczenie wymyśliłem na szybko z głowy bazując na lekkiej wiedzy o TDI'kach, choć osobiście posiadałem zawsze TDI na PD zlosnik.gif

Napisano

> dzięki , auto szwagra więc oznaczenie wymyśliłem na szybko z głowy bazując na lekkiej wiedzy o

> TDI'kach, choć osobiście posiadałem zawsze TDI na PD

spoko mam u siebie 1,9TDI AGR na VP a kumpel ma ALH wiec trudno nie bylo biglaugh.gif

Napisano

> dzięki , auto szwagra więc oznaczenie wymyśliłem na szybko z głowy bazując na lekkiej wiedzy o

> TDI'kach, choć osobiście posiadałem zawsze TDI na PD

Imho to istotne. Bo systemy sterowania zgoła inne.

Tak czy siak. Najpierw sztanga/aktuator no i oczywiście wężyki. Jak to nie da rady to zaworek. Na próbę można podmienić miejscami zaworki od turbo i od egr. Jak objawy znikną to masz winowajcę.

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

> No to torchę zmienia postać rzeczy, ale moja porada generalnie ta sama - zobacz jak chodzi sztanga

> i jak wygląda mieszek. U mnie dokładnie w tym samym roczniku rok temu wymieniałem, choć z

> zewnątrz źle nie wyglądał ale ze środka sypała się ruda.

ok.gif dokładnie to było winowajcą claps.gif

Napisano

> dokładnie to było winowajcą

Cieszę się że mogłęm pomóc.

Z ciekawości, czy auto ma założoną osłonę pod silnikiem ?

Napisano
  • Autor

> Cieszę się że mogłęm pomóc.

> Z ciekawości, czy auto ma założoną osłonę pod silnikiem ?

ma, i to metalową zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.